Ingeborg Sol Fure

Ingeborg Sol Fure
Fakta :
Navn: Ingeborg Sol Fure
Alder: 41 år
optimist og eventyrer
IG Navn :@solfure 

Hei Sol! Hvor i verden finner vi deg?

Min basecamp finner du i Førde i Sogn og Fjordane hvor jeg bor med mann og barn. Jeg reiser mye i jobben min som innholdsprodusent og digital skaper, så du kan egentlig regne med å møte meg hvor som helst i verden, når som helst!

 

Hvordan vil du beskrive deg selv?

Jeg er nok i overkant ambisiøs og har en trang til å skape og produsere noe hele tiden. Det kan oppfattes som slitsomt på mange, men dette er min drive, og det som puster liv i meg. Jeg elsker å møte mennesker som forstår denne viben, og er på samme frekvens som meg. Da blir magiske ting skapt! Det er ikke alltid evnene mine matcher ambisjonsnivået, men jeg strekker meg etter de som er bedre enn meg, fordi jeg er avhengig av å lære nye ting og utfordre meg selv. 

 


Hvordan vil dine venner beskrive deg?

Søsteren min kaller meg “sirkusprinsessa”, siden jeg alltid har fulgt min egen sti og stil. Jeg vil ha mye av alt, og kan kjede meg i selskap med folk som ikke er interessert i å leke og utfordre. De vil nok også beskrive meg som en multitasker, som gjerne vil ha en finger med i alt som skjer, spesielt om det er noe som er gøy! 

 Hvem er ditt forbilde?

Jeg har veldig mange forbilder, og de fleste av dem er vanlige folk uten kjendis- eller legendestatus. Det er folk jeg beundrer for ulike egenskaper, og som jeg har laget “hatter” på. Dette innebærer at når jeg for eksempel skal rydde vaskerommet, visualiserer jeg at jeg er søsteren min. Hun er den mest effektive personen jeg kjenner, og får ting gjort i en fei. Jeg har mange andre sånne hatter som jeg tar på når jeg trenger det, og alle tilhører forbilder i familie og venner. 

 

Ditt soundtrack?

Funk og Soul hadde jeg ikke klart meg uten, det får meg i godt humør og gir meg energi. 

 Hva slags aktiviteter driver du med, da?

For 6 år siden bestemte jeg meg for å lære håndbalanse, som er en utrolig snever og sær aktivitet. Du kan liksom ikke bruke det å stå helt stille på henda i 1 min til noe som helst, men det er en utrolig tilfredsstillende prosess og en motvekt til alt det kreative jeg ellers gjør i hverdagen. Ellers går jeg topptur på Randonee og til fots, bader hele året og trener styrke.

 

 Sommer eller vinter?

Jeg trenger begge deler: Om sommeren bobler jeg over av arbeidslyst og kreativitet og har bare lyst å være ute hele tiden. Om vinteren roer jeg ned og har mer innetid, noe jeg helt klart ser jeg har godt av. 

 Hvor befinne du deg akkurat nå?

Nå er jeg hjemme, etter å ha kommet ned fra fjellet etter en meget mislykka topptur. Det blir nytt forsøk på toppstøt i morra tenker jeg!

 

Hvor kunne du ønske at du var akkurat nå?

Bali hadde ikke vært vondt akkurat nå! Etter 2 år med lite reising kjenner jeg på suget etter sol og badevann som er over 5 grader!

 Hva er dine beste turegenskaper?

Humøret mitt er på topp ute i naturen, og selv om ALT går til helvete er jeg like blid. 

 og de verste?

Jeg pakker altfor mye og altfor tungt. Det kan jo hende jeg trenger en kjole, en discokule, lysende ballonger, en oppblåsbar flamingo eller en ekstra sovepose? Jeg drasser med meg mye mer enn jeg bør, fordi jeg vil skape morsomme øyeblikk og selvfølgelig ta kule bilder.

 

 

Er det noen turer som sitter ekstra godt i minnet?

Har du noen gang vært redd på tur? Hva lærte du i så fall av det?

Da jeg gikk alene opp Rimstigen og overnatta på 1000 moh under åpen himmel er et minne som har festa seg godt. Jeg var ekstatisk og livredd samtidig. Det var ikke mobildekning, og jeg kom plutselig på at en venninne fortalte om en bjørn som streifet rundt i området. Jeg la meg til å sove med en aksept på at jeg kanskje ikke kom til å våkne. Gleden var stor da sola skein inn soveposen og traff ansiktet mitt. Det er forskjell på frykt og fare, frykten sitter jo bare i hodet, og som regel går det jo fint! 

 Har du kanskje en favorittdestinasjon?

Barndomsparadiset mitt ligger helt ytterst i havgapet, på Indre Fure. Der sprang jeg barbeint rundt hele sommeren og rota i fjøra etter krabber og skjell. Å komme tilbake dit gjør noe med meg, og jeg finner en ro jeg sjelden finner andre plasser. Dette til tross for at det er ekstremt værhardt.

 Har du en morsom turhistorie å dele, eller går det meste smertefritt på tur? 

Det går som regel IKKE smertefritt på tur, men det blir i det minste morsomme historier ut av det. På en tredagers tur i fjor tok jeg med feil toppturski og fikk ikke låst hælen på vei ned igjen. Det blei mange knall og fall. Jeg gikk 3 topper med disse skia, på den siste turen mista jeg bilnøkkelen, noe jeg ikke oppdaga før vi var kommet ned igjen. Telt, soveposer og alt utstyr var innelåst, klokka var 2100 og vi hadde verken dekning eller strøm på telefonen. Det var bare å spenne på seg skia og gå mot fjellet igjen, i håp om å finne den. Flaks for oss fant vi den etter bare ca en time! 

 Hva med stolte øyeblikk, de har det kanskje også blitt noen av? 

Å ta med barna mine på fantastiske turer som Galdhøpiggen og Via Ferrata Loen er skikkelig stolte øyeblikk, i allefall når jeg ser gleden i øynene deres og hvor stolte de selv er.

 Hvor viktig er galgenhumor for deg?

Selvironi og galgenhumor er livsviktig! Skal en gå rundt og sutre for alt som ikke er medvind, så blir livet fort veldig kjipt! Jeg elsker at folk ler av seg selv og fjaser på en fin måte med andre. Mange pakker rasisme og trakassering inn i “humor”, og dette provoserer meg noe voldsomt. En kan tulle med det meste, men det må være med verdighet og kjærlighet.

 Hvem er sjefen? Du eller naturen? Hva er det beste med å vær ute i naturen?

Det er definitivt naturen som er sjefen. Den er så svær og mektig, og bryr seg fint lite om hvordan jeg har det. Og det føles så innmari godt å få være der uten å måtte prestere eller forsvare det jeg gjør når jeg er ute. For meg er dette en friplass for lek, refleksjon og stillhet.

 

 Tenker du på miljøet når du ferdes i naturen? 

Jeg blir skuffa når jeg finner søppel i naturen, og plukker det med meg når jeg kan. Jeg syntes det er helt utrolig at folk kan kaste søppel ut bilvinduet og tenke at det ikke er deres ansvar. Det skal egentlig veldig lite til for å holde naturen ren, i allefall sånn visuelt sett. 

 Hva er ditt motto?

Jeg lever etter en haug med mantraer som jeg repeterer for meg selv for å manifestere dem i sinn, hjerte, kropp og sjel. Det kan variere fra dag til dag, og er ofte noe jeg ønsker meg mer av. Det kan være noe så enkelt som “Jeg er effektiv, jeg er effektiv, jeg er effektiv”, og jeg er slapp og dorsk en dag. Du blir det du forteller deg selv du er, og plutselig har jeg fått unna en hel haug med jobb!

 Hva er turambisjonene for de kommende årene? 

Jeg har veldig lyst å gå en lang pulktur innover vidda med flere overnattinger i telt. Ellers har jeg lyst å ta døtrene mine med på flere teltdøgn både i nærområde og lengre borte. Lofoten er jo bare magisk, og dit vil jeg dra med dem. 

Vi må jo bare spørre: Hvorfor velger du ALFA?

Alfa er et norsk merke med ekstremt høye ambisjoner, DET digger jeg! Turskoene er av den beste kvaliteten, og går ikke på kompromiss for å presse prisen ned. Dårlige sko har ødelagt mange turer for meg, men etter at jeg begynte å bruke Alfa har ikke sko vært noe issue. Mine Alfa sitter perfekt på foten!

 

Hva er dine favorittsko fra ALFA?

Drift Advanced og Impact er to par sko alle bør ha i garderoben! Kjøp de og takk meg seinere!!