Jegerbrødre

Jegerbrødre

BRØDRENE HERMANN

Jegerbrødre består først og fremst av Hermann-brødrene Espen og Robert, fra Verdal i Nord-Trøndelag. De er to ivrige og erfarne jegere som har drevet med jakt, fiske & fangst stort sett hele livet. Med jakt hele året, driver de med både småviltjakt og storviltjakt. Begge er familiemenn. Espen har to døtre, imens Robert har en datter. I elgjakta har de et familiejaktlag, hvor både mor, far, samboere, søster, svoger og onkelbarn er med. Det er årets store høydepunkt!

 

Robert er grunnlegger av «Jegerbrødre», og en erfaren og allsidig jeger. Han er hundefører av både fuglehund og elghund og er Autorisert Jegerprøveinstruktør for Miljødepartementet. Robert er «utstyrsfreak» på jaktutstyr, dyktig på foto og filmkamera og står for det meste av media, publisering og internasjonal kommunikasjon.

Espen er en dyktig jeger med lang erfaring, og har oppgjennom årene jaktet på det meste av vilt innenfor Skandinavisk fauna. Han er hundefører av blant annet elghund og driver aktivt med Trofèservice, som er preparering og montering av alle slags skaller og tenner på plate. Espen er Autorisert Gevirdommer for Nordisk Safari Klubb. 

Men også far er med: Kjell Johan Hermann er Espen og Robert’s Far. Han er Jegerbrødrenes store forbilde, og derfor en naturlig del av Jegerbrødre-teamet. Kjell Johan er en meget erfaren elg- og bjørnejeger, og en kjent oppdretter av Norsk Elghund Grå gjennom Tjelderåsen Kennel, som han har drevet siden 1980 sammen med kona, Sissel Hermann. Kjell Johan er en veldig dyktig bandhund-fører og har 30 års erfaring som Jaktprøvedommer for bandhund og løshund i rasen Norsk Elghund Grå.

Vi tok en prat med Jegerbrødre, for å bli bedre kjent med de:

Jegerbrødre har holdt på med jakt siden de var små.

DE GODE JAKTOPPLEVELSENE

Vårt hovedfokus er å komme oss ut så mange dager i året som mulig, for å oppleve naturen på nært hold. Vi setter oss nye mål og jakter stadig etter de ultimate jaktopplevelsene naturen har å by på, både her i Norge og i utlandet. Samtidig synes vi det er viktig å inspirere andre, og tar oss derfor alltid tid til å fange opplevelsen våre i bilder, og presentere de på en måte slik at flere mennesker får lyst til å oppleve naturen på nært hold. Vi filmer også mye av jaktturene våre, og planlegger flere utgivelser av jaktfilmer i tiden som kommer.

Et annet viktig fokus vi har er familie. Vi setter veldig stor pris på å dele jakt og friluftslivsopplevelser sammen med våre familier. Vi har selv gått på jakt i skog og mark og travet i hælene på fatteren siden vi var smågutter og nå vil vi gjerne dele denne lidenskapen med våre barn, slik at de også kan lære å sette pris på alt friluftslivet har å by på når de blir eldre.

 
 
 

TURENE SOM SKILLER SEG UT

- Er det noen turer dere husker spesielt godt?

"Jeg husker spesielt min første harejakt sammen med min far. Jeg var 4 år. Det var like før harepesten slo inn, så det var veldig mye hare den gang. Vi trengte ikke dra lenger enn til skogkanten rett ovenfor huset før vi slapp hunden, og los ble det. Etter noen runder i los, kom haren på post og min far fikk skutt. Jeg var i ekstase! Da vi kom hjem dro jeg den blodige haren inn i gangen til naboen der min mor var, opp trappa og inn på stuegolvet. Jeg var kjempestolt!", sier Espen. 

"Et jaktminne som sitter godt igjen hos meg er fra rypejakta 2017. Da var irsksetteren min Loke 3 år gammel, og ferdigdressert som jakthund. Jeg hadde jobbet veldig hardt med Loke frem til den høsten, slik at vi kunne nyte fine turer og et godt jaktkameratskap i årene som kom. Og som jeg håpet, fikk jeg virkelig gleden av å oppleve at alt klaffet på den turen. Loke gjorde en kjempejobb, og fikk gleden av å apportere masse ryper den turen. 

Det var godt med fugl på fjellet, og været var upåklagelig. Jeg husker spesielt godt de stundene ved bålet, da vi lå og hvilte oss i solsteiken under jerven duken, godt og mett, med masse ryper i sekken", sier Robert. 

- Det er helt klart mange historier å velge mellom. Hva har dere på føttene når dere er ute på jakt?

Vi har sverget til Alfa Bever Pro i flere år. De er utrolig slitesterke og holder samtidig godt på varmen når det blir lange timer på elgpost under kalde høstdager. Ellers går vi mye med Alfa Bukk A/P/S GTX og på vinteren bruker vi BC A/P/S GTX.

- Hva med morsomme historier? 

"I fjor vår var jeg på beverjakt i nytt terreng. Jeg var ikke kjent, så jeg skulle ta en kjapp rekognosering før jeg bestemte meg for hvor jeg skulle sitte. Elva rånet, så det var mye vann og is. Det var ingen broer i nærheten så jeg måtte skyte beveren på land på samme side som jeg skulle sitte. Jeg fant meg ett sted jeg hadde god utsikt utover elva. Jeg skulle bare se over haugen bak meg før jeg satte meg til ro. Det var granskog, men jeg kunne se elva og breddene på begge sider. I det jeg skal til å snu meg å gå tilbake, får jeg øye på en bever som kommer svømmende. Og til mitt hell svømmer den inn mot bredden på min side. Jeg venter til den har kommet seg godt på land før jeg lar skuddet gå. Den faller død om. Stor jubel! Jeg løper gjennom skogen og ned mot elva. I det skogen åpner seg og jeg kommer ned til bredden blir jeg stående å måpe! Jeg har skutt beveren på ei øy! Pga trær og busker hadde jeg ikke sett at elva delte seg og tok to leier ett stykke før den møttes igjen. Jeg kunne ikke tro det var sant. Ingen båt eller kano. Mye is og isvann i elva. Jeg gikk opp og ned flere ganger for å finne noe å legge over, men det var 5m bredt og strøm så det var ikke mulig å bygge en bro uten redskaper. Det var bare å kle av seg alle klær og stupe uti. Om vannet var kalt ble det ikke bedre når jeg måtte gå et stykke i 40 cm snø før jeg fikk hentet beveren. Og turen tilbake over elva ble ikke lettere med en bever slepende etter. Da var i alle fall godt å få på seg klær og ett par varme Alfa Bever Pro etter galskapen", ler Espen. 

 

STOLTE ØYEBLIKK OG FREMTIDIGE AMBISJONER

- Er det noe dere er ekstra stolt over? 

"Det er vanskelig å svare på, men jeg husker godt den første elgen jeg skjøt for hund i stålos. Det var veldig spesielt," forteller Espen. 

Robert forteller at "Det er mye å velge mellom der, men det å felle den første tiuren for irsksetteren min Loke var et stort øyeblikk! Å felle tiur for hund er ikke noe man får gleden av å oppleve hver dag. Det ligger som regel mange timer med trening bak, og krever godt lagsamarbeid mellom hund og jeger før man klarer å lure gammeltiuren i granskogen. Så det ble helt klart noe helt spesielt og et veldig stolt øyeblikk for meg." 

- Har dere noen ambisjoner for årene som kommer? 

Vi setter oss nye mål og jakter stadig etter de ultimate jaktopplevelsene naturen har å by på, både her i Norge, og i utlandet. En ambisjon her til lands er å få oppleve snikjakt på hjort en gang i nærmeste fremtid. Vi har samtidig hatt ambisjoner om å dra til Canada på jakt sammen med vår far, men han er ikke så glad i å reise langt med fly, så det spørs om det blir en jakttur i Europa i stedet. 

- Har dere noen gode turtips på lur? 

Dra alltid på tur i godt fottøy! Holder du deg tørr på beina og har gode sko som ikke gnager har du det beste utgangspunktet til en vellykket tur :) 

MED ALFA PÅ FØTTENE

Hvorfor velger dere ALFA?

Helt enkelt på grunn av kvaliteten. Igjennom mange års jakterfaring i trøndersk blautmyr under kaldt og vått høstvær, har vi hatt de beste erfaringene med Alfasko.

- Har dere et favorittprodukt? 

Vi har hatt veldig gode erfaringer med Alfa Bever Pro på kalde høstdager/tidlig vinter. Ellers går vi med Alfa Bukk A/P/S GTX på sommerhalvåret, og på vinteren bruker vi BC A/P/S GTX.

Featured Products