Simon Michalowicz

Simon Michalowicz

Tyske Simon Michalowicz falt pladask for Skandinavia, og spesielt Norge, etter han for første gang krysset Hardangervidda på sommertid. Han elsker å være utendørs og elsker lange turer i naturen. Turglede og friluftsliv har fascinert Simon helt fra hans første besøk i Norge, så han bruker enhver anledning til å komme på besøk.

I mai 2013 tok Simon steget og sa opp sin daværende jobb, la "hverdagslivet" på hylla og ga alt for friluftslivet i det han la ut på sitt lengste eventyr: Norge På Langs (NPL) fra Lindesnes. I løpet av 140 dager nådde han Nordkapp, og på veien oppdaget den fantastiske norske naturen. Alle utfordringene en slik tur byr på ble overvunnet og eventyret ga mersmak. Etter dette har Simon kommet tilbake gang på gang for å legge ut på nye eventyr, og mellom turene jobber han som nettredaktør og blogger, forfatter og journalist. 

Vinteren 2015 la Simon ut på et nytt krevende eventyr: Vinterversjonen av NPL. Krevende snø- og isforhold gjorde turen til en stor utfordring. Dessverre nådde han ikke frem, men han klarte ikke å gi slipp på gleden av å gå hele landet på langs. Sammen med kjæresten Anni kom han i 2018 tilbake og gikk igjen fra Lindesnes til Nordkapp på sommertid. 

Simon foretrekker langturer med store, tunge sekker, telt og primus. Å gå i flere dager eller uker er favoritten, enten alene eller aller helst sammen med venner eller kjæresten Anni. Sesongen er ikke så viktig; han liker både sommer og vinter. 

 
Simon og Anni gikk "Norge på langs" sommeren 2018 og hadde en helt enestående opplevelse.

 • Er det noen spesielle turer du aldri kommer til å glemme? 

Absolutt. Den første turen som kommer til minne er Norge på langs sommeren 2018 sammen med min kjære Anni. At vi gikk hele veien fra Lindesnes til Nordkapp er nok det største vi har gjort sammen så langt. Det var virkelig verdt strevet! Vi hadde en fantastisk tur, selv om det tidvis var utmattende. En slik tur er ikke bare gøy hele tiden, det er hardt arbeid: Å fortsette gjennom utfordringer og tunge perioder, og til slutt nå målet, sammen, er den beste opplevelsen man kan forestille seg! 

Den andre turen må være vinterforsøket på NPL vinteren 2015. En venn av meg, Ulrich, og jeg ville gå hele turen på bare 90 dager! Helt fra begynnelsen var dette et strev. Forholdene i fjellet var dårlige og vi la for mye belastning på skuldrene våre fordi vi skulle rekke tidsfristene vi hadde satt oss. Været var heller ikke på vår side, så vi måtte gi oss etter 800 kilometer. Selv om vi ikke nådde helt frem, var det en viktig erfaring for meg. Det var så mange lekser jeg lærte på denne turen! Naturen har alltid siste ordet, og man kan ikke forvente at alle planer skal fungere som man har tenkt.

 
Selv om forholdene ikke alltid er optimale, kan naturen være fantastisk å oppleve uansett.

Norge på Langs - Vinterversjon!

Den fantastiske turfølelsen!

Den siste turen jeg må nevne er når jeg utforsket Narvikfjellet i 2017. Bare det å oppleve disse fantastiske fjellene i vakker høstdrakt var en av de beste turene jeg noengang har hatt. Vi hadde en god mix av hytte- og teltnetter, og fargene i høstfjellet er helt enestående. Det var utelukkende glede å oppleve på denne turen, med god mat og enda bedre morgenkaffe. Friluftsliv og turglede som jeg elsker det! 

 
Morgenkaffen er en viktig del av turopplevelsen

FORELSKET I NARVIKFJELLET

 • Har du en favorittdestinasjon?

Jeg ble virkelig forelsket i Narvikfjellet! Det er et helt fantastisk sted. For meg hadde disse fjellene den riktige kombinasjonen av "røffhet" og åpne steder med fantastisk utsikt. Høsten med alle sine farger var virkelig enestående, og hvis man er så heldig at man opplever nordlysene over teltet på en kald kveld - hva mer kan man be om? 

 
Fantastisk utsikt!
 
Tunge ryggsekker er en del av sjarmen med langtur.

 • Så mange lange fotturer må innebære mange menneskemøter og interessante situasjoner. Har du noen morsomme opplevelser å fortelle om?  

Ja, det blir noen av de. Et morsomt øyeblikk var i Jotunheimen når Anni og jeg ville vise en av våre tyske venner hvordan det er å gå tur i de norske fjellene. Vi gikk til Olavsbu for overnatting og ville gå til Gjendebu og Fjellfilmfestivalen på Gjendesheim. Vennen vår var veldig imponert over de tunge ryggsekkene og det røffe terrenget; dette var helt andre forhold enn hva hun kjente til fra Alpene.

Når vi kom inn på hytten satte vi oss ned i stua og hilste på to tyske menn som leste e-bøker. Vennen vår sa plutselig "Simon, det er helt utrolig at du gikk Norge på langs med en så tung sekk i 140 dager!" De to mennene så opp, litt forvirret. Det viste seg nemlig at de begge satt og leste boken min om min første NPL-tur. Det var en utrolig morsom overraskelse! 

 
Sammen nådde Simon og Anni målet!

 • Hva er ditt stolteste øyeblikk? 

Uten tvil å nå Nordkapp for andre gang. For et øyeblikk! Sammen med kjæresten min, Anni, nådde vi målet vi hadde jobbet for så lenge. For et øyeblikk!

 • Har du noen spesifikke ambisjoner for årene som kommer?  

"Bucket listen" flyter over av ideer og steder jeg ønsker å reise. En lang vintertur er absolutt på toppen av listen. Spitsbergen på langs er en av mine store drømmer, men også å følge hele Nordkalottruta på vinteren. 

For de kommende årene er faktisk min aller største plan å komme nærmere Norge og norsk natur. Det innebærer å flytte til Norge og finne en jobb her. Før den tid prøver jeg å reise til Norge så ofte som mulig, for å oppdage og utforske alle stedene vi måtte haste forbi på NPL-turene: Eksempelvis Børgefjell og Finnmark. Det er fortsatt så mye å oppdage og jeg gleder meg til å bruke mer tid i disse områdene! 

 • Hva er ditt beste friluftstips eller -triks? 

Mitt beste triks er uten tvil å nyte det du holder på med! Det handler ikke om de største, lengste eller kuleste eventyrene, men heller om å ha en god turopplevelse. 

Ikke sitt i sofaen og snakk om de store planene, kom deg ut en tur i stedet. Ingen opplever naturens gleder fra å sitte hjemme. Åpne døren, ta det første steget og kom deg ut. Det er så enkelt! 

 
For å oppleve naturen må du komme deg ut.
 
Ingen opplever dette ved å sitte i sofaen, sier Simon.

EN EKTE ALFA-FAN

 • Hvorfor velger du ALFA? 

Det første jeg oppdaget med ALFA var at skoene passet godt til foten min. Kombinert med innovative materialer og en utrolig historie, er ALFA absolutt mitt førstevalg. Jeg har prøvd mange ulike sko på lange turer, men ALFA tilbyr den beste komforten og passformen til mine føtter.

Når jeg ser hvem andre som bruker ALFA, skjønner jeg at jeg er i godt selskap. Det er ingen tvil om at mange stoler på ALFAs kvalitet og design.  

 • Har du et favorittprodukt fra ALFA?

Definitivt Orre A/P/S GTX! For meg er kombinasjonen av lav vekt og stabilitet helt perfekt. Yttersålen gir godt grep på våt stein, og mikrofibermaterialet tørker veldig raskt. 

Jeg brukte den i flere måneder på langtur, og passformen var helt perfekt. Ingen store gnagsår meldte seg! Det er har joggesko-komfort, men gir samtidig pålitelig støtte når terrenget blir tøffere.

 
Simon gir Norge (og Orre A/P/S GTX) tommel opp!

10 RASKE MED SIMON...

 • Tørket turmat eller hamburger?  

Turmat med Pulled Pork Barbecue-smak

 • Lærsko eller tekstilsko? 

Tekstil

 • Sove lenge eller stå opp tidlig? 

Stå opp tidlig

 • Nordpolen eller Ekvator? 

Nordpolen

 • En god bok eller film?

God bok

 • Lofoten eller Jotunheimen? 

Jotunheimen

 • Telt eller åpen himmel?

Telt

 • En lang ekspedisjon, eller mange korte turer? 

En lang ekspedisjon

 • På tur alene eller sammen med noen? 

Sammen med noen

 • Facebook eller instagram?

Instagram

Vil du se flere av Simons eventyr? Følg Simon på Instagram

 
Simon foretrekker telt når han skal sove ute.