Une Cecilie

Une Cecilie

Une Cecilie er snart 28 og kommer fra Brekstad. Tur for henne ble en mestring og et forsøk på å takle angsten hun har bært på i mange år.

For Une Cecilie var det helt utenkelig å dra ut i naturen på egenhånd, 'men da legen foreslo det som et siste forsøk, ble det som en slags grønn resept for å holde hodet over vannet'.

I dag er friluft en naturlig del av hverdagen hennes.

Vi har blitt bedre kjent med henne her.


Hva liker du best å holde på med?

Korte turer i nærmarka med tid til å bare være er det beste jeg vet. Spesielt når minusgradene legger seg over myr og skog, og man havner i annetgir. Jeg sier heller ikke nei takk til et godt bål eller en telttur med min firbeinte kompis, Juster, som er en seks år gammel jack russell terrier.


Hvilke turer husker du best?

I og med at jeg er friluftsfersking har jeg ikke de største og mest hardbarka turene bak meg. Men en av de turene jeg utfordret meg selv mest på, var helt klart en femdagers tur i Møysalen nasjonalpark. Det var min første langtur, hvor jeg fikk utfordret både det å bære tungt, gå langt, og bli kjent med både egen kropp og eget sinn på en helt ny måte. Etter den turen ble jeg stolt over alt jeg klarte selv med angsten i ryggsekken, og jeg fikk mange lærdommer som jeg tok med meg til nye turer.


Turer med ALFA ?

Tre dager i barnas naturverden – her testet jeg de nye Impact skoene, og aldri før har jeg vært så tørr, varm og uten gnagsår som da!


Hva er din favorittdestinasjon?

Jeg konkurrerer ikke, og er ingen polfarer, men jeg er glad i det nære friluftslivet. Derfor blir fort Trøndelagsområdet et favorittsted for meg, da det er der jeg har de aller fleste turene mine.


Hva er det morsomste du har opplevd på tur?

Jeg hadde min aller første telttur sommeren 2016. Den gangen eide jeg ikke nåla i veggen hva angikk turutstyr, og fikk lånt alt jeg trengte, både sekk, liggeunderlag og så klart telt. Jeg dro med meg samboeren med på turen, da jeg ikke turte å dra alene. Da vi hadde gått opp på fjellet i Surnadal, et godt stykke fra bilen fant vi en fantastisk fin teltplass. Jeg hadde gledet meg utrolig mye til å sette opp teltet og leve ut den drømmen jeg da hadde hatt en god stund. Det skulle da vise seg at vi manglet en teltstang, og måtte på provisorisk vis spikke til ei grein som kunne holde teltet sånn høvelig på plass. Siden da har jeg alltid sjekket utstyret før jeg drar ut på tur! 

Hva er ditt aller beste turtips?

Jeg er redd for utrolig mye på tur, som det å bli kald eller være alene i mørket. Så for meg må det bli å ha med seg lyslenke i teltet når man skal overnatte, og ikke minst ei god varmeflaske man kan ha med seg i soveposen. Det utgjør en stor forskjell!


Ambisjoner for de kommende årene?

Fortsette å utfordre meg selv på det jeg er redd for. Blant annet det å bli trygg på å sove ute om vinteren da det krever mer enn om sommeren. Jeg ønsker også å øve meg mer på å ta litt lengre turer enn bare en overnatting, for å stadig pushe egne grenser og vokse som friluftsfersking.

Hvorfor velger du ALFA?
Jeg velger ALFA fordi deres produkter er komfortable, slitesterke og tåler mye bruk. Jeg roter meg ofte bort i myrer og kratt, og med ALFA holder skoene seg både tørre og hele. Jeg går også mye på fjellet, og med tung sekk og en ivrig hund er det ikke alltid lett å holde balansen. ALFA har en av de beste sålene jeg har prøvd, og med de tør jeg å gå slike veier da jeg er sikret et godt grep!


Hva er ditt favorittprodukt fra ALFA?

Uten tvil de nye Impact skoene!


11 RASKE MED UNE CECILIE

 • Tørket turmat eller hamburger?

Veggisburger !

 • Lærsko eller tekstilsko?

Lærsko

 • Sove lenge eller stå opp tidlig?

Sove lenge

 • Nordpolen eller ekvator?

Ekvator

 • Ei god bok eller en film?

En god bok

 • På tur med Jan Thomas eller Lothepus?

Jan Thomas

 • Lofoten eller Jotunheimen?

Lofoten

 • Telt eller åpen himmel?

Telt

 • En langtur eller mange, korte?

Mange korte

 • På tur alene eller sammen med noen?

Gjerne sammen, men også alene

 • Facebook eller instagram?

Instagram