Derfor bør du gå mer

Derfor bør du gå mer

Å gå er virkelig en undervurdert aktivitet. Ved å sette en fot foran den andre kommer du deg ikke bare effektivt fra A til B, men det å gå har også stor positiv innvirkning på fysisk og mental helse. Det gjelder både om du går på asfalt eller på turstien.

Utsikt over loenvannet

Fysiske fordeler ved å gå

Ta på deg skoene og kom deg ut og gå. Det er en enkel aktivitet som holder kroppen i form uten den harde belastningen du får ved å løpe, som er ekstra viktig om du har problemer med knær, ankler og rygg. Også holdningen din kan bli bedre ved å gå.

Å gå i komfortable sko

Går du i tillegg med et godt tempo får du fart på hjertepumpa, som har mange positive ringvirkninger for helsa, ifølge American Heart Association. En studie publisert i British Journal of Sports Medicine viser at de som fulgte et gå-program fikk store forbedringer i blodtrykk, kolesterol, hvilepuls, vekt og kroppsfett.

Å gå er bra for din mentale helse

De fysiske fordelene ved å gå er åpenbare, men vet du også hvor bra det er for det mentale? Forskning viser at ved å ta på deg skoene og bevege deg kan du motarbeide stress, depresjon og angstsymptomer, spesielt om du går i naturen.

Tur i loen med komfortable tursko

Det å gå gir også en positiv boost til humøret og hukommelsen. Faktisk ser forskere at en liten gåtur på 12 minutter øker selvtilliten og gjør deg mer jovial, handlekraftig og oppmerksom. Til og med kreativiteten påvirkes og kan, ifølge en studie fra Stanford University, øke med hele 60 % ved å gå.

Hvilke gåsko skal du velge?

Da er det ikke noe å lure på. Ta bena fatt og gå mer! Gå i hverdagen til jobb og barnehage, gå tur i byen eller i skogen, og gå gjerne sammen med andre. Men husk riktig fottøy. Nordmenns skohyller er fylt med joggesko, men disse er for å løpe, ikke for å gå. Det er nettopp derfor vi i ALFA har utviklet Steg-kolleksjonen.

ALFA Stokka komfortable gåsko

Det handler i stor grad om hvordan lesten er bygget opp. Steg-skoene er designet etter hvordan foten beveger seg når du går. Med bedre plass til tærne og med avrundet såle, foran og bak, er du sikret økt komfort og et mer stabilt og balansert steg, som er bedre for kroppen. Trykket fra steget fordeles korrekt i bena og legger ikke ekstra press på ryggraden.

Mike Friton utviklet Steg kolleksjonen for ALFA Sko

- Dersom du går i for myke sko, eller sko som er ment for å løpe i, legger du mer press på ryggraden. Med veldig myke sko vil du ikke kjenne det i føttene, men over tid vil det påvirke deg fordi det gir for mye støt gjennom ryggraden din. Derfor burde du bruke sko med mer stabilitet. 

Mike Friton, Skoinnovatør

Skoene du velger påvirker steget og bevegelsen gjennom hele kroppen. En sko som har for mye demping kan kjennes behagelig ut på foten, men det mange ikke tenker på er at det gir en større belastning på ryggraden som kan gi plager over tid. Derfor er fastheten på sålen til Steg-skoene en gyllen middelvei mellom komfortabel demping på de riktige stedene og en form som gir foten din stabilitet og trygghet når du går.

Klikk her om du ønsker å se alle tursko.

Laggo Advance GTX komfortable blå tursko