STEG SKOEN på pakkelista

STEG SKOEN på pakkelista

Sommeren står for døra, og nordmenn er i feriemodus. 

Uansett hva du skal, så er lurt å pakke med seg sko i kofferten! 


For er det én ting som er positivt for kroppen din, så er det nettopp den enkle oppgaven å gå. 


Forskning viser at gåturer styrker immunforsvaret og musklene, reduserer risikoen for ryggplager og er bra for leddene. Tretti minutters gåtur hver dag reduserer angst, stress og risikioen for kronisk sykdom, og så gir det masse deilig energi! 


Det er noe av det første du lærer, men gåing er likevel sterkt undervurdert. Mange tenker kanskje at du må gå i timesvis for å få en fysisk fordel av det, men bare et kvarters gange, en runde rundt kvartalet eller i nærmeste park kan gjøre deg godt, både fysisk og psykisk. Dessuten er det kanskje enklere å få inn tre små turer i løpet av dagen, enn en hel time i strekk. 


Nå nærmer sommerferien seg med stormskritt. Norge er stort, og det er langt ifra sikkert at du har oppdaget hver krik og krok i vårt langstrakte land. Ser du frem til en ny Norgesferie? Eller, kanskje gleder du deg til storbyferie eller sandstrand på sydlige breddegrader? Har du tenkt på at gåskoene bør pakkes med i bagasjen enten du drar til Træna, Tenerife eller Toronto?


Her er 5 ting du bør bruke skoene dine til i sommer: 


  1. Finn deg et nytt utkikkspunkt! Vær nysgjerrig og kreativ. Målet er at du får får utsikt, så du må litt opp i høyden, men det kan være en fjelltopp du aldri har vært på før, en sanddyne som er litt høyere enn de andre eller toppetasjen på storbyhotellet ditt (ta trappen, ikke heisen!). 


  2. Fra iskrembutikk til iskrembutikk. Det mest ideelle stedet for dette er kanskje en liten Middelhavsby i Italia, men det er fullt mulig å gjennomføre i Kragerø, Lillesand eller Stavanger og. Spis en god frokost, og ha så som mål å besøke i hvert fall fire forskjellige “gelaterias” i løpet av dagen. Legg inn en liten gåtur, besøk i en park eller på en lekeplass mellom hver is. 


  3. Gå deg bort i byen. Skal du besøke en ny by i sommer? Gå deg bort! Bestem deg på forhånd at du f.eks. skal gå målrettet i 30 minutter, før du begynner å orientere deg tilbake. Ikke tenk så mye på hvor du går, men nyt inntrykkene underveis. Kanskje finner du en skjult perle som kan besøkes senere i ferien?  4. Walking, social detox! Finn deg en kort distanse, f.eks. rundt kvartalet, en trappesats eller ned til stranden. Hver gang du plukker opp mobilen i løpet av dagen må du gå denne distansen. Kanskje finner du ut at du skal nyte ferien og være litt mer tilstede, og etterhvert kan legge fra deg mobilen når du går tur?


  5. Sett deg et hårete mål! Enten det er Monte Cinto, de Syv Søstre, eller en byvandring fra Greenwich til Covent Garden, så test ut å ha gåskoene på en hel dag og få tilbakelagt en mil eller to. Du kommer til å være glad og fornøyd når turen er over, og kan feire med en deilig middag. Det er tross alt ferie, er det ikke?!