5 Hvite strender med krystallklart vann

5 Hvite strender med krystallklart vann

Det er gøy å se at fler og fler benytter seg av Norge som feriedestinasjon. Norgesferie er trendy og mulighetene mange. Høyfjellet byr på mektig natur og en stillhet som mange bare kan drømme om. Det ikke like mange vet er at der det norske fjellet til slutt treffer havet, ligger det en og annen naturskjønn perle med kritthvit sand og klart vann. Her deler jeg noen av mine favorittstrender. 

For å komme på listen har nærliggende turmuligheter vært et viktig kriterium. De fem strendene jeg har valgt ut ligger enten i enden av en nydelig sti, eller så er det flotte turmuligheter fra stranden. Tre av fem er i Nord-Norge, mens to befinner seg på vestlandet. Sjekk ut listen og la deg inspirere. 


Solnedgang fra Bleikstranda.


BLEIKSTRANDA - NORDLAND

Ved Andenes i Vesterålen finner du Bleikstranda - en nesten 3 km lang sandstrand på norvestsiden  av Andøya. Du kommer til stranden med bil og siden stranden er såpass lang kan du finne deg ditt egne lille paradis der lunsjen kan nytes, eller natten tilbringes. Skal du telte ville jeg fulgt stranden sørvest og funnet et litt mer avsidesliggende område av stranden.

Fra stranden kan du nyte lyden av bølgeskvulp mens en og annen havørn glir forbi. Turen til Måtinden er virkelig å anbefale. Her går du også forøvrig forbi flotte vann og mer bortgjemte strender. Les om turen på ut.no eller mitt blogginnlegg fra 2016

Bleikstranda på Andøya. 

Farstadsanden i Møre og Romsdal. 

FARSTADSANDEN - MØRE OG ROMSDAL

Farstadsanden i Fræna er et lite strykke idyll. Stranden er vesentlig mindre enn Bleik(rundt 600m), men ligger flott til mellom gårdsbruk og vestlandsk kystlandskap. Hit kommer store og små for å bade og får å gå på tur i det værharde landskapet. 

Farstadsanden er utgangspunkt for Nordneset kyststi - en kortere fottur på 2,4 km som lar deg gå langs kyststripen gjennom vakker natur. Du har utsikt til høye fjell og til Nordneset fyr som ligger ytterst ut mot havet. En tur jeg tok våren 2017. 

VETVIKA - SOGN OG FJORDANE

En ukjent perle? Vetvika ligger idyllisk til ved kysten av Bremanger. Uten veiforbindelse - så hit må man gå, om man da ikke tar sjøveien. Stranden i Vetvika er silkemyk og vannet grønnaktig. Tidligere huset Vetvika tre småbruk og på det meste var det 30 til 40 mennesker som bodde her. Nå har stillheten lagt seg over Vetvika, og denne lille perlen er perfekt for dagsturer så vel som teltturer.  

Turen inn byr på flotte naturopplevelser i det du passerer fjellet for å komme ned til stranden. Les mer om turen på ut.no

Vetvika ligger flott til i enden av fjellet.

KVALVIKA - NORDLAND

I motsetning til Vetvika har Kvalvika blitt godt kjent blant mange nordmenn. Turister fra hele verden strømmer til Lofoten for å se noe av det vakreste Norge har å by på. Mange velger å ta turen over fjellet til Kvalvika. Denne perlen av en en strand er omsluttet av stupbratte skrenter, grønne sletter og buldrende hav. 

Turen inn til Kvalvika byr på nydelig lofotlandskap og for å komme til stranden må man først forsere et fjell. Mange velger også her å ta med turutstyr for overnatting, men turen kan like gjerne gjøres som dagstur. 

Siden Kvalvika har blitt såpass kjent, er sannsynligheten for å oppleve stranden alene ganske liten. Da jeg besøkte stranden var det allerede flere telt i strandkanten. Les mer om turen på ut.no.

 Kvalvika i Lofoten.


En regntung dag i Horseidvika. 


HORSEIDSTRANDA - NORDLAND

Lofoten byr på et hav av vakre strender. I tillegg til Kvalvika er Bunes, Unstad, Haukelandstranda og Flakstad et par perler som bør besøkes. Likevel er det Horseidstranda jeg vil trekke frem. Horseidstranda ligger sjenert til mellom mektige fjell og den hvite stranden er skyldt langt innover dalen, noe som gir en veldig spesiell atmosfære i det du trasker inn mot Horseidvika. 

Turen inn er nok hakket tyngre enn turen til Bunes, og da Bunes også ligger i nærheten blir det en del færre mennesker ute ved Horseidstranda. Selv gikk jeg fra Selfjordhytta til Horseidstranda og videre til Kjerkfjorden. En tur som anbefales. Se hvor Horseidstranda ligger på ut.no

-- 

Hva er din strandfavoritt? Send meg gjerne dine beste tips på instagram:)