8 tips til naturopplevelser du kommer til å digge!

8  tips til naturopplevelser du kommer til å digge!

Alfa Ambassadør Ingeborg Sol Fure, aka @solfure på instagram, er ei dame som vet å nyte livet. Hun jobber fulltid med foto, historiefortelling og innholdsproduksjon i eget firma og bruker så mye tid hun kan utendørs. På instagram finner du henne som  @solfure hvor hun formidler fantasi, eventyr og naturopplevelser på en finurlig og poetisk måte. I denne saken vil hun gi oss sine beste tips til gode naturopplevelser:-“Jeg er en sånn som bare kaster meg uti ting uten å tenke spesielt mye over verken jantelov eller om jeg kommer til å mestre det. For meg er opplevelsen av å gjøre det som betyr noe for meg. Følelsen det gir meg og det jeg lærer er viktigere for meg enn andres syn på hva jeg gjør. Søsterene mine kaller meg “sirkusprinsesse” fordi jeg nok er litt av alt, og ganske fargerik. Jeg lar meg rive med og blir lett fascinert av både folk, natur og opplevelser. Å oppleve mest mulig på den korte tida jeg har fått utdelt på denne fantastiske kloden er mitt hovedmål i livet. “

Mange drømmer om store naturopplevelser i spektakulære omgivelser, men glemmer at begrepet «opplevelse» er subjektivt. Du kan reise til Rainbow Mountain i Peru og la et gnagsår ødelegge turen, og du kan ligge i telt i hagen og ha den fineste kvelden i livet ditt. Du kan dra til den andre siden av jorden for å oppleve det ulitimate, men det gir paradoksalt ingen garanti for en fin opplevelse. Du tar nemlig med deg selv uansett hvor du reiser. Veien til vakre naturopplevelser er med andre ord gjennom hodet, sinnet, hjertet og kroppen din. Det kan du få til uansett hvor du er, det handler om hvilken innstilling du har og hvordan du kobler deg på. Her får du mine beste tips til gode naturopplevelser:

1.Gå en tur i regnet:

Vann er et symbol på renhet, frodighet og overflod. Hele 50% av jordas befolkning lever i områder som rammes av vannmangel. I Norge pøsregner det uten at vi er spesielt takknemlige for det, noe som er synd. Et sitat jeg har lest sier: «Den som er glad for at det snør har mye glede i livet. Den som ikke er glad for det har mindre glede, men like mye snø» Prøv dette: Gå en tur og lytt til lyden av regnet som treffer hetten på jakken din. Strekk ansiktet mot himmelen og la dråpene gjøre ansiktet ditt vått. Hvordan kjennes det ut?  Prøv å se for deg at du er en plante som blir vannet, og at du frydefullt kan kjenne det spire og gro rundt deg. Vann er livsviktig for alt liv på jorda, inkludert deg selv. Sett pris på regnet, og du vil ha mer glede i livet

                                          2.Ta et bad, gjerne alene:

Jeg er helårsbader og bader aller helst alene. Da er jeg i min hellige sone, hvor jeg tillater meg å koble meg helt ut av tanker og følelser. Når jeg kjenner kaldt vann bre seg rundt meg, våkner alle cellene i huden og elektriske piler skytes i alle retninger. Når kroppen tror den blir kald mobiliserer den adrenalin for å holde meg i live, men på dette tidspunktet er jeg allerede ute av vannet og kan nyte det deilige rushet kroppen gir meg. Å gjøre dette alene gjør at jeg kan oppleve hvert minste signal fra kroppen uten ytre forstyrrelser. Det er få ting som får meg til å føle meg mer levende enn akkurat dette!
3.Sov ute på vinteren:

Det høres kanskje kaldt, tungt og skremmende ut, men å sove ute på vinteren er noe alle kan få til. Husk at du ikke trenger å gå langt, naturen er like ekte i hagen som på fjellet! Om du blir kald er det bare å gå inn, uten å tenke at det har vært en mislykka ekspedisjon Å sove ute en vinternatt gir mestring og en helt egen type ro. Det er stillere på vinteren siden snøen isolerer lyd, og jeg sover som et barn. Finn glede i å utforske og lære om utstyr, ambisjonsnivå, frykt og egne reaksjoner.

4.Lag mat på bål:

Flammer har spilt en sentral rolle for mennesket i tusenvis av år: Vi har laget mat på det, det har varmet oss, og det har holdt unna rovdyr fra angrep. Vi blir også rolige når vi sitter og ser på flammene fra bålet, dette ligger nedfelt i genene våre. Å lage et bål og gjerne tilberede mat på det gir meg en følelse av å få kontakt med urmennesket i meg, og ikke minst forfedrene mine. På mange måter stoppes tiden, hvor jeg kan sitte stille og la meg underholde av dansende flammer mens jeg hedrer det jeg kommer fra.
5.Ligg og lytt:

Hvor ofte ligger du ute og lytter på lydene fra naturen? Hva hører du? Hvor kommer lyden fra? Kan du skille lydene fra hverandre? Det er utrolig hvor mye liv det er rundt oss, som vi ikke får med oss fordi oppmerksomheten vår er andre plasser. Prøv å stilne den masete stemmen i hodet ditt, legg deg ned og bare lytt til naturens lyder.6.Besøk en foss!

De enorme kreftene i fallende vann har fascinert meg siden jeg var ei lita jente. Det gjør meg ydmyk å stå nær buldrende vann og kjenne den enorme energien som finnes i den. Her blir jeg inspirert til å hente krefter hvis jeg er sliten. 7.Vær naken i sola.

Det fins ikke en deiligere følelse enn å kjenne sola varme naken hud, særlig når dette begrenser seg til 3 snevre sommermåneder i Norge. Å sole seg naken blir kanskje sett på som sært, men det er noe av det mest naturlige du kan gjøre, og vil gi deg en helt spesiell opplevelse. Husk at vi alle ble født nakne, og at en naken kropp ikke er mer enn en naken kropp.  Er du alene på en usjenert plass, ikke nøl med å hente fram rebellen i deg, hive klærne og sole deg! Kjenn på frihetsfølelsen det gir å være i ett med naturen!                               8.Ta med deg en kjole på fjellet og ta bilder!

Foto visker ut grensen mellom det som er virkelig, og det som er fantasi - så her er det lov å leke!
Å ta med seg den fineste kjolen du har og ta bilder i majestetisk natur blir ikke bare lite kunstverk å se på i etterkant, det er også en morro aktivitet som garantert får frem latteren i deg!

 

Mine ALFA favoritter:

 

Drift Advance GTX W

ALFA Drift Advance GTX W tursko dame – Alfa Sko AS - Norway

Komfortabel tursko med hurtigsnøring, perfekt for en rekke utendørsaktiviteter. Det slitesterke Bluesign® godkjente materialet er tilpasset turer i skog og mark. Mellomsålen gir god stabilitet, demping og støtte. Vibram® Grip Trail yttersålen gir godt grep både på vått og tørt underlag.

Modellen har en tettsittende passform. Hvis du har en bred fot eller er usikker på størrelsen, anbefaler vi at du velger den større størrelsen.

 

Impact A/P/S GTX: 

ALFA Impact A/P/S GTX W Fjellstøvel Dame – Alfa Sko AS - Norway

Impact A/P/S GTX er designet for å vare lenge, ved å bli tatt vare på og reparert. Skoen kommer med et førsteklasses, tysk fullnarvet lær med vokset overflate og har den komfortable ALFA-lesten for høy komfort hele veien. Læret er fullt sporbart. Vanntetthet og pusteevne sikres av den utskiftbare GORE-TEX membranen. Gummikalosjeringen tilfører beskyttelse, mens PU mellomsålen sikrer stabilitet og Vibram® Grip AMG yttersålen sikrer godt grep. Impact A/P/S GTX er produsert i Italia på fabrikken Meet Italia som poduserer høy kvalitet og tar miljø og abeidernes helse på alvor. Alle materialer og komponenter er godt dokumentert, både i forhold til opprinnelsessted og miljøpåvirkning.
PIGGEN(vårnyhet)


Piggen A/P/S GTX W

Svært lett og slitesterk tursko til dame med suverent grep, enkel BOA® snøring og god demping.

Lette og slitesterke tursko til dame med suverent sålegrep og god demping, egnet for all type uteaktivitet. Piggen Advance GTX har kombinasjonen av det vedlikeholdsfrie og slitesterke yttermaterialet AlfaAir™ og GORE-TEX membran, som sørger for vanntetthet og pusteevne. BOA® snøresystem forenkler individuell tilpasning. Den lette EVA mellomsålen gir god demping, samtidig som Vibram® Grip Trail sålen bidrar til god torsjonsstivhet og svært godt grep på vått underlag