Alfa Sko AS i sabotørenes fotspor

Alfa Sko AS i sabotørenes fotspor

Forrige uke var det dags for firmatur til de naturskjønne og historiske omgivelsene på Rjukan. I ekte Alfa-ånd ble dagene fylt med fotturer, hygge og en god dose fart og spenning. Vi gikk lenge i sabotørenes fotspor, men avsluttet like gjerne med en egen vri og hoppet ut fra den 84 meter høye hengebroa ved Vemork! 

Jeg slang sammen noen klipp for å gi et lite innblikk i firmaturen til Rjukan. 


Et knippe alfaansatte midt i elvekryssing ved Vemork. Godt vi har gode sko, for her kunne det fort blitt noen våte føtter! 

 

EVENTYRET FORTSETTER - DENNE GANGEN MED KOLLEGER

Min hverdag innebærer å gå fotturer, teste sko og nyte friluftslivet. Alfas firmatur innebar i stor grad de samme tingene og ser man bortifra det at jeg stort sett er eneste ansatte fra Alfa på tur, så er jeg jo på sett og vis på firmatur hele året. Den store forskjellen ligger i antall kolleger på tur, og jeg må si det var herlig å få være på tur med denne gjengen!


Turens start var tiltenkt torsdag, men vi var en liten gjeng som ikke kunne vente med å komme oss av gårde. Det resulterte i en kveld ved foten av Gaustadtoppen. Med telt, bål og god mat. 

Kaffekjelen fant fort sin vante plass på bålet og vi kunne nyte kaffen mens vi tittet inn i bålet og kjente varmen på kroppen. 

FOTTURER MED SKOTESTING

For en fjellskoprodusent blir fotturer i fjellet en sentral del av firmaturen og vi fikk noen flotte turer i de høstfargede omgivelsene. På tre dager gikk vi tre turer i svært variert terreng. Første tur gikk til Gaustadtoppen(1883 moh) og de som hadde lyst tok turen opp eggen. Tåken lå tett om fjellet og på sett og vis tror jeg det var greit for enkeltes høydeskrekk. For hvor høyt det var ned på hver side av eggen var umulig å se og bare fantasien kunne beskrive fjellformasjonene. 

Gaustadtoppen er et mye besøkt fjell og er av mange omtalt som Norges vakreste fjell. Det er nok de færreste som tar turen opp eggen, men med litt fjellerfaring vil jeg virkelig anbefale den ruten og det til tross for at vi ikke så noen verdens ting - bortsett fra stein da.

Ruten opp eggen tok oss over et litt utfordrende parti med glatt svaberg. Vår guide i Telemark Opplevelser tok alle trygt over ved bruk av tau. I det været vi var ute i var det en ekstra trygghet å ha tau, men på godværsdager vil jeg påstå turen opp eggen går fint uten sikring. Det gjelder bare å ta det rolig på de få utsatte områdene. 

Det sies at Gaustadtoppen har Norges videste utsikt, med mulighet for å se så mye som 1/6 av Norge. Det har jeg enda tilgode å se! Brøkdelen var nemlig, som bildet viser, vesentlig mindre da vi var på der. 

Anbefaler å gå i sabotørenes fotspor, og spesielt etter å ha sett "Kampen om tungtvannet".

Også sabotørstier fikk vi gått. Med god guiding fra Telemark Opplevelser ble vi satt inn i krigens kanskje mest spennende og vellykkede aksjon på vår vandring i sabotørenes fotspor. Tungtvannsaksjonen på Vemork har som følge av TV-serien blitt rettet mer fokus mot, noe som virkelig er fortjent. Det gutta gjennomførte er virkelig bemẹrkelsesverdig og historien utrolig spennende. Sabotørstien tok oss gjennom denne historien og det i et veldig varierende og flott terreng. 


Sabotørenes opprinnelige plan var å ta seg over denne broen ved å skyte seg forbi vaktposten. I siste liten ble planen endret til å ta seg ned i juvet, og vi fulgte naturligvis sabotørenes rute ned i juvet og opp igjen på andre siden. 

Juvet som går nederst i dalen er virkelig stupbratt og det er relativt krevende å ta seg over. 

Sammen med administrerende direktør i Alfa, Pål Olimb, fikk jeg også gått en tur fra Krossobanen over høyfjellet tilbake til Fjellstua på Rjukan. 


Terreng som dette er jeg virkelig glad i! Elven som åler seg frem gjennom det høstlige, småkupperte landskapet er et nydelig syn. Stiene her er veldig gode og km´erne raste avgårde. 

Masse store, fine bær var det og! Jeg prøver å spise en god del blåbær når jeg er ute og går. Det er et fint tilskudd til kosten og gir meg nødvendige vitaminer og antioksydanter. 

Her er Ingvild Staldvik Rist i full fart over juvet. Zip-line er alltid moro! 

FART OG SPENNING

Også zip-line og strikkhopp ble det tid til. På denne turen skulle samtlige ansatte få utfordret seg. Jeg må si jeg var litt nervøs da jeg sto på broen og skulle til å gjennomføre mitt første strikkhopp ned i det 84 meter dype juvet. Følelsen av å falle ned mot steingrunnen er neste ubeskrivelig. Alt går så fort! 


Det er fint å ta med seg en masse Alfa-sko på tur og teste de med dyktige kolleger. 

Jeg storkoste meg på tur med Alfa Sko. Gleder meg til neste firmatur! 

Her er et skjermdump av turene vi gikk. Totalt ble det 36 km på disse turene. Spørsmål til turene kan tas i kommentarfeltet under.