#besafie

#besafie

Norsk natur er mektig, vakker og fascinerende på en og samme tid. Det er klart man vil dele de nydelige øyeblikkene med verden, men husk at det å utforske naturen ikke er helt ufarlig. 


Her er jeg farlig nærme kanten - og det i sokkelessen. Kanskje ingen en veldig god ide ute i naturen. #BESAFIE

Fra tid til annen kan man lese om ulykker forårsaket av en så liten ting som en selfie. Folk fokuserer så mye på kameraet foran seg at de glemmer skrenten bak seg. Andre har snublet i en stein i det selfien ble tatt. Jeg synes det er tragisk at jakten på det perfekte bildet blir så viktig at man overser risikofaktorene rundt seg. Jeg husker jeg en gang leste en rapport om selfieulykker, og der kom det frem at gjennomsnittsalderen på de som omkom i selfieulykker var 21 år og 75% var menn. Det betyr at jeg er rimelig close til å være i faresonen selv.

Jeg forstår godt at selfie-ulykker skjer og at gutter tidlig i tjue-årene er de som forårsaker flest av disse ulykkene. Vi er nok litt mer eventyrlyste og risikovillige enn andre, og da hender det dessverre at noen tøyer strikken litt for langt. Men uavhengig av hvem som foråsaker flest ulykker, så er risiko noe alle burde være opptatt av og tenke over når de tar selfies i naturen. 

Derfor er Visit Norways kampanje #BeSafie noe jeg støtter med bildene jeg tar. Kampanjen har til formål å bevisstgjøre turister om at norsk natur ikke er risikofri. 

Tenk sikkerhet først, en selfie er ikke verdt å dø for! 

Les mer om #BeSafie her.