Camp Ousland - Et jubileum helt utenom det vanlige!

Camp Ousland - Et jubileum helt utenom det vanlige!

Som ALFAs Eventyrer står opplevelsene i kø. Jeg føler meg utrolig heldig som får muligheten til å gå på tur i over et år og når jeg i tillegg får muligheten til å krydre hverdagen med turer innom arrangementer som Camp Ousland, så topper det hele seg! Jeg hadde lenge gledet meg til å ta turen innom Børge Ouslands øy Manshausen og da muligheten bød seg under Camp Ousland ble festivalen en naturlig del av turplanene! Da jeg i går reiste videre til Lofoten hadde jeg med meg en masse nye opplevelser og bekjentskaper i bagasjen, og som ikke det var nok så hadde jeg også fått meg en aldri så liten tittel: "Norgesmester i teltoppsetting"!

Jeg ble dessverre matforgiftet i forrige uke og bloggen har derfor vært stille en ukes tid. Nå er kreftene tilbake og jeg gleder meg til å dele litt av de opplevelsene jeg har hatt de siste dagene. Jeg har mye på hjertet, men skal forsøke å fatte meg i korthet. EN EVENTYRLIG ØY!

For seks år siden kom eventyrer og polfarer Børge Ousland over øya Manshausen i Steigen. Jeg skjønner godt hvorfor han investerte i øya, for de friluftslivmulighetene man finner i nærområdet er virkelig noe for seg selv. Området er et eldorado for klatring, fisking, dykking, seiling, turgåing, padling osv. Ikke rart 30 årsjubileet for samarbeidet mellom Børge og Helsport ble arrangert på Manshausen! 


Denne gangen sov jeg i telt, men jeg har veldig lyst tilbake til Manshausen for å bo i disse stilige hyttene! 

To generasjoner eventyrere på plass på Manshausen. 
MASSE AKTIVITETER Å VELGE I

Camp Ousland startet på torsdag og aktivitetstilbudet var imponerende. Vi fikk hver dag mulighet til å prøve oss i diverse aktiviteter, deriblant klatring, kiting, kajakkpadling, kveitefiske, turgåing og grottevandring. Aktivitetstilbudet i seg selv var veldig bra og jeg ble særlig imponert over instruktørene. Her hadde arrangøren virkelig gjort en god jobb med å hente inn folk som er svært gode i det de driver med. Det er moro å lære av mennesker som har en sterk lidenskap og enorm kunnskap i det de driver med! 

Jeg deltok på kajakkurs og klatre- og rapperlingskurs. Gøy å gjøre ting jeg ikke gjør til vanlig! Det håper jeg å få gjort masse av dette året! 

Latteren satt løst ved klatreveggen! Alltid gøy å møte så blide og hyggelige folk som Bjørn Rudinow Sætnan og Aina Bye.

Selv om klatrekurset kun varte en dag opplevde vi god progresjon. Her er Gyri Hoksrud Myhre i full fart opp veggen!

På klatringen hadde vi veldig mange dyktige instruktører som helt tydelig visste hva de snakket om. 

Jeg måtte bare teste mine ALFA Knaus i klatreveggen og til tross for at det er en fjellsko og ikke en klatresko så satt de utrolig godt i steinveggen. 

Camp Ousland bød på mer enn fysiske aktiviteter. Konsert, god mat og drikke og ikke minst foredrag med Wegge-brødrene. Det ble en herlig langhelg til tross for min dårlige form. 

UOFFISIELL NORGESMESTER I TELTOPPSETTING!

Mot campens slutt  ble det arrangert en konkurranse for teltoppsetting. Med Helsport ambassadør Bjørn Tore Moen på laget hadde vi alle mulige forutsetninger for å gjøre det bra i konkurransen. Vi begge setter opp langt mer telt en den gjennomsnittlige nordmann. Det er sjeldent jeg får nerver av å sette opp et telt, men her var det snakk om å komme ut med æren i behold og nervene kom derfor snikende på. Vi fikk snart kallenavnet "profflaget" og tok oss til finalen i dette prestigefulle norgesmesterskapet. 


Mange prøvde seg, men å sette opp teltet raskt nok til å komme videre til finalen var overraskende vanskelig. Noen få små problemer var nok til at finaleplassen glapp.

Teltet som skulle settes opp var et Helsport Patagonia, et ekspedisjonstelt utviklet i samarbeid med Børge Ousland. Verken Bjørn Tore eller jeg hadde satt opp dette teltet før, men konstruksjonen var ganske lik som mitt Fjellheimen Superlight telt og forutsetningene var absolutt til stede. Etter en utrolig spennende innledende runde kom vi videre til finalen, og det skulle vise seg å bli en nervepirrende finale der begge lag på forhånd hadde gjort iherdige forsøk på å psyke ut det andre laget. 

Finalen ble sjukt spennende. Her var det snakk om teltoppsett på under 3 minutter og det ble litt av en finale der begge lag byttet på å ta ledelsen. Til slutt kunne Bjørn Tore og jeg puste lettet ut, for vi gikk seirende ut med æren i behold! 


Vi kunne reise fra Camp Ousland med tittelen "Norgesmestre i teltoppsetting". Ikke feil tittel å ha for oss eventyrere.

Markus Malmin og Aina Bye tok 2. plassen og var nok de to gladeste sjelene som vendte hjem etter helgen på Manshausen. For de fikk nemlig hvert sitt Helsport Patagonia telt til en verdi av nesten 12 000 kr. Gratulerer til dere begge! 

Da jeg satt på fergekaia og trodde helgens festligheter var over kom plutselig Randi Skaug vandrende forbi. Jeg som hadde stålsatt meg for mange timer venting på hurtigbåten til Svolvær, ble utrolig glad da Randi inviterte meg bort på øya hennes Naustholmen. Jeg fikk først lånt kajakkutstyr sånn at jeg kunne padle meg en tur i skjærgården utenfor Nordskott. Deretter ble jeg invitert inn på middag og vafler. Den gjestfriheten jeg opplever når jeg reiser rundt er virkelig beundringsverdig! 


Jeg hadde meldt meg på kajakk som aktivitet tidligere i helgen, men på grunn av matforgiftning måtte jeg kaste inn håndkleet. At jeg nå fikk muligheten til å padle på tampen av mitt opphold i Steigen var virkelig topp! 

En glede å møte nok en dyktig eventyrer! Jeg fikk påfyll av mat og kunnskap og er klar for å fortsette eventyret i Lofoten.