Cecilie Skog på ekspedisjon i nærmiljøet

Cecilie Skog på ekspedisjon i nærmiljøet

Hun er kjent for sine tøffe ekspedisjoner og var første kvinne til å nå både Mount Everest, Nordpolen og Sydpolen. Det siste året har Cecilie Skog stort sett vært på lokale ekspedisjoner med barna sine. Her deler hun sine beste tips til en vellykket – og kortreist – tur!

– Er det en ting jeg har lært det siste året, så er det at eventyret ikke behøver å være så langt unna. Ofte ligger det og venter rett utenfor døra.

Tips for en vellykket tur

Cecilie Skog stortrives på tur med barna.

Cecilie Skog er mamma til jentene Vilja (6) og Vega (4) og bor i Oslo, med Østmarka som nærmeste nabo. I likhet med mange av oss, har også hun oppdaget nærområdet sitt det siste året. Det har blitt mye kortreist friluftsliv, og mange korte turer hjemmefra. Hennes beste tips til en vellykket tur, er planleggingen!

– Det aller viktigste er at hele familien får være med på turplanleggingen slik at alle har et eierskap til hvor de skal, og hva de skal. Et tips er å gi barna noen alternativer til ulike turer; da føler de at de er med å bestemme. At man har tittet på kartet sammen og bidratt til pakking av sekken, skaper en følelse av at dette er et felles prosjekt. Det viktigste er jo å skape gode minner.

God mat i sekken!

Cecilie lager alltid en pakkeliste for ikke å glemme vesentlige ting som fyrstikker, solkrem og myggmiddel.

– Jeg pakker også alltid med hengekøye og spikkekniv, slakkline, eller kanskje noe tau slik at vi kan binde opp og lage zipline, eller lage en klatreløype for bamsene. Og så vil barna alltid ha med popcorn, så da tar vi med popkornkjele så vi kan poppe popcorn på bålet eller på gassbrenner.

Når det gjelder mat, er Cecilie tydelig på at det finnes så mye mer enn pølser.

– Det er mye som er lett å ha på flaske; egg til omelett eller pannekakerøre, for eksempel. Det er også lett å forhåndslage wraps som kan stekes på panna, eller ha med suppe på termos!

Det er alltid full fart når Cecilie tar med familien på tur

Og gode sko!

Alle som har vært på tur med glatte joggesko eller en sekk som gnager, vet at riktig utstyr er viktig for en god tur for store og små. For Cecilie er skoene en viktig del av turopplevelsen.

– Absolutt! Gode sko er en veldig viktig del av turopplevelsen for både store og små. Dersom du er på tur med trange sko som gnager, så går du jo glipp av alt det fine ved å være på tur! Det er viktig å ha tursko som sitter godt på foten, har skikkelig grep og god demping, og så gjør det jo ingen ting at de er freshe også.

Sammen med ALFA har Cecilie designet sko som er perfekt for lettere turer ute i naturen, og som også passer fint inn i hverdagen. De kommer i to ulike modeller; en lav sko og en sko med en høyere ankelsokk. Skoene sitter godt på foten, de tåler vann, fuktighet og har myk demping.

– Disse skoene møter alle kravene jeg har til en tursko. De funker uansett terreng, og jeg synes dessuten de er så fine at jeg like gjerne bruker dem i byen som i skogen. Et lite godteri av en sko, spør du meg.

Sjekk ut Cecilie skoene fra ALFA