Det kan neppe bli bedre!

Det kan neppe bli bedre!

Enten du sitter hjemme i stua og skuer utover et regntungt landskap eller er på vei ut i skiløypa i skikkelig påskevær, så håper jeg du får en påske fylt med eventyrlyst! Selv befinner jeg meg på Hardangervidda og dagen i dag har virkelig vært av det bedre slaget! 

Solen har skint på Hardangervidda. Påsken fikk vist seg fra sin beste side med t-skjorte-temperaturer, slush, god sikt og lite vind. Det har rett og slett vært den beste dagen på lenge! 


Det som så ut til å være en helt vanlig morgen, skulle bli en helt nydelig dag på vidda.

Gårsdagens sterke vind og dårlige sikt skapt store kontraster til dagens tilværelse! Det hele startet som det pleier. Jeg kokte kaffe og spiste havregryn. Eneste forskjell var at ansiktet føltes ømt og stivt - jeg hadde nemlig klart å bli solbrent til tross for at luften i går var fylt av regn og slaps. Så etter havregrynen var fortært ble ansiktet innsmurt med et tykt lag solkrem. 

Og det skulle fort vise seg at det ikke ble dagens eneste lag med solkrem.

Før avreise veide jeg utstyret til drøye 78 kg. Å dra på så mye vekt i stekende sol er til tider veldig slitsomt, men desto deiligere blir pausene. 

Stekende sol, varme temperaturer og god sikt gjør noe med stemningen i fjellet. Alle blir så glade og åpne. I dag har jeg truffet masse hyggelige folk og de har alle vært i usedvanlig godt humør. Deres gode humør har smittet og satt prikken over i´en i en ellers strålende dag. Det var bare å skli innover vidda med et smil om munnen! 


I hele dag har jeg, som veldig mange andre, fulgt kvistet rute til Dyranut Fjellstove. Kvistingen gir en ekstra trygghet om været skulle snu og gjør navigeringen til en lek.


Kartet blir mindre brukt til navigering og mer til å bli kjent i området.

Og smilet om munnen beholdt jeg også utover lunsjen. Jeg tror faktisk ikke turmaten har smakt så godt som den gjorde i dag. Jeg spente løs Artic Beddingen fra pulken og fikk en myk og god solseng midt på vidda. Det ble noen bekymringsløse pauser, der eneste uromoment var hvor solbrent jeg ville bli i ansiktet. Brilleskillet har allerede kommet snikende, og det allerede på palmesøndag. Blir spennende å se hvordan skillet utvikler seg utover uka. 


EN FIN DAG MÅ FÅ EN VERDIG AVSLUTNING!

I går fikk jeg mange km i beina, og jeg skal være ærlig å si at dagen i dag ikke kan måle seg "km-messig". Dagens 9 km har lite å stille opp med mot gårsdagens 27 km. I det nydelige været jeg fikk i dag var pausene ekstra gode og jeg sa meg fornøyd med gåingen da jeg så et troll på 1245 moh. 


Dyranut Fjellstove ligger på det høyeste punktet langs Rv 7. DYRANUT FJELLSTOVE

Når du krysser Hardangervidda fra nord til sør må du også krysse Rv 7. Og langs denne nasjonale turistveien ligger altså fjellstua som har et stort troll som velkomskomite. Et besøk her ble absolutt en verdig avslutning på en ellers bra dag. 


Da jeg gled inn på tunet ble jeg møtt av denne trivelige karen. På grunn av fraværet av snø lenger øst på vidda, holder Geilo Huskey til på Dyranut. Jeg har både prøvd og sett en del på hundekjøring i vinter. Dersom du ikke har prøvd, må du virkelig ta deg tid til å prøve. Å suse gjennom landskapet på den måten gir en helt spesiell naturopplevelse. 


Da jeg fortalte at jeg skulle til Hardangervidda i påsken ble jeg anbefalt å legge turen innom Dyranut Fjellstove for å smake på deres velsmakende mat. De høster av naturen rundt seg og lager kvalitetsmat fra grunnen. Etter en magisk dag i fjellheimen fortsatte magien i denne spisesalen. 


Å avslutte dagen med 3-retters i fjellheimen kan anbefales på det sterkeste!


Dessert hører til sjeldenhetene om dagen og settes ekstra pris på når det først blir servert.

På slike dager blomstrer eventyrlysten. Værutsiktene for i morgen kan ikke måle seg med i dag, men det er kontrastene som gjør turlivet så bra som det er. Jeg gleder meg til å forsette viddekryssingen og ser frem til nye dager i sol, vind, regn, snø og slaps.
--

Husk å delta i konkurransen min. Jeg gleder meg til å se hva som er #eventyrlyst for deg! 


Spenn på deg skiene og del #eventyrlyst du og :)