En varm, velsmakende kopp kaffe

En varm, velsmakende kopp kaffe


At kaffe er viktig for mange nordmenn vanker det lite tvil om. Vi er det mest kaffedrikkende landet i verden og med friluftsliv som en viktig del av folkesjela går kaffe og tur i norsk natur som hånd i hanske. Enten man sitter foran bålet en kald sommerkveld og hører kaffekjelen putre, eller man heller den medbrakte sorte drikken fra termosen, gir kaffen det lille ekstra til ellers flotte stunder i naturen. Bryggemetodene er mange og jeg har prøvd meg litt frem med ulike metoder i løpet av året som har gått. Her deler jeg de metodene jeg liker best. 


En varm kopp kaffe skaper gode øyeblikk på tur og har blitt en viktig del av pakklisten min.


TYPE KAFFE ETTER TYPE TUR

Hvilken bryggemetode jeg velger varierer fra tur til tur. Må sekken være så lett som mulig har det hendt jeg kun har tatt med et par poser filterkaffe. Kan jeg tillate litt mer vekt blir kaffekjelen med i sekken og dersom jeg skal unne meg den beste kaffen blir både kaffekvern og Aeropres med på tur. Jeg prøver å styre unna pulverkaffe - som er lettvindt, men etter min mening ikke fult så godt. 

Kort fortalt synes jeg Aeropressen gir den beste kaffen, mens kokekaffen har størst sjarm.

DEN TRADISJONSRIKE KOKEKAFFEN

Å sitte ved et knitrende bål og vente på at vannet i kaffekjelen skal koke er virkelig avslappende og koselig. Derfor har kokekaffe blitt den kaffen jeg har drukket oftest dette året. Med en lett kaffekjele får du  god, fyldig kaffe uten at sekkens vekt øker noe særlig. Perfekt på tur! 


Kok opp vann på bål eller over brenneren. Hell i kaffen og vent. 


La kaffen trekke i omlag 6-8 minutter. Den malte kaffen synker til bunns og du kan helle frisk, varm kaffe i koppen. 

DEN BESTE KAFFEN!

Lite slår smaken av nykvernet kaffe som er brygget på Aeropres. Den lille vakumbryggeren tar liten plass i sekken, veier lite og brygger skikkelig god kaffe på kort tid. I de to plastsylinderne skapes det trykk og når du presser vannet gjennom filteret trekkes smaken ut av kaffen. Resultatet blir utrolig bra.


I sommer får jeg kaffe fra Solberg og Hansen, Norges største og eldste brenneri innen spesialkaffe. Å ha god kaffe på tur gjør faktisk turen enda bedre!


Når jeg bruker Aeropres kverner jeg kaffen. Jeg prøver å fylle håndkvernen med akkurat 16 gram kaffe. Jeg har tidligere veid kaffen, men for å spare vekt i sekken går det nå på øyemål. 

Så fyller jeg den ene sylinderen med kaffe og kokende vann før jeg setter over sylinder nr 2 som skaper trykk og hindrer kaffen fra å renne ned i koppen.

Etter et minutt presser jeg vannet gjennom filteret og ned i koppen. En enkel og rask måte å lage god kaffe. Det er en grunn til at Aeropres har fått den gode statusen blant kaffeentusiaster verden over! 

Eneste minuset med denne bryggemetoden er at sekken blir noen gram tyngre enn den er med kun kaffe og kaffekjele. Om det er vekt eller hygge som veier tyngst bestemmer som regel hva jeg har med. 


Veldig fint på turer der jeg bare skal ha et par kopper kaffe. DEN KULESTE MÅTEN

Jeg synes disse små kaffeposene jeg har fått av Amundsen Sports er skikkelig kule! Det er rett og slett et lite filter fylt med malt kaffe. En pose gir en kopp velsmakende kaffe. 

Det man gjør er å rive toppen av filterposen og brette ut filteret. Deretter setter man det over koppen og heller kokende vann i filteret. 


Sånn ser filterposen ut. Kult, ikke sant? 

Hel i vann og det blir som en kaffetrakter. 

Bare synd Amundsen Sports ikke selger dette i sitt sortiment. 


Kaffen jeg drikker nå om dagen heter Sommer Kaffe fra Peru. Den er saftig og søt - perfekt for sommerkvelder i norsk natur. Les mer om den her.MÅTENE ER MANGE. DU MÅ BARE FINNE UT HVA DU LIKER BEST

For meg er kaffe en fin ting å ha på tur. På vinteren var det utrolig deilig å holde en varm kopp i hendene og kjenne varmen spre seg til fingrene. Nå på sommeren er det den gode smaken som gjør det verdt å bære med seg den ekstra vekten av kaffe og bryggesett. 

Jeg ønsker dere alle en riktig fin sommer fylt av gode stunder både med og uten kaffekoppen i hånden! Disse stundene har det vært mange av og jeg håper sommeren byr på enda fler!