Erfaringer fra Det Store Eventyret

Erfaringer fra Det Store Eventyret

DET BESTE MINNET

Mathias og Tommy er enige om at minnene er mange, og de er alle gode. Å få guidet tur på to fantastiske topper, lære av erfarne eventyrere og samtidig få vite mer om Alfa som selskap, sitter igjen. Høydepunktet trekker de frem som turen fra «Basecamp» på Torfinnsbu til Vinjerock: «Å komme frem til Vinjerock med full oppakning og strålende sol, til en velkomstkomité med iskald øl var nok høydepunktet. I etterkant ser vi hvor godt planlagt alt var: En stab som ventet på oss og hadde lagt alt til rette med mat og overnatting. En kameramann som løp fram og tilbake med droner og kamera. En daglig leder som var med hele turen. En eventyrer som delte med sin erfaring fra over ett år ute på tur. En polfarer med et smittende humør og pågangsmot. To eventyrerspirer med erfaring fra idrett og friluftsliv. Alt dette og samtidig få dele hele denne opplevelsen med sin beste kompis kan nok ikke toppes. Vi ser i etterkant hvor mye jobb som var lagt ned for at vi bare skulle kunne kose oss og nyte turen,» sier guttene, som understreker at det hele sitter igjen som et stort, godt minne.

Og morsomme øyeblikk hadde de i fleng! Lista er lang, men ingenting overgikk bålkosen med hele gjengen på kveldene. I en avslappet atmosfære delte de erfaringer rundt bålet. De fikk også et skikkelig sjokk over badetemperaturen i Bygdin. På morgenen lå det isflak på vannet! «Også hadde jo ikke Gamme gjort ordentlig klargjøring av utstyret,» humrer de, «og resultatet så ut som noen hadde slaktet ei rype i teltet!»

Turen gikk langs Bygdin - som var dekket av en ishinne første morgen!

NYTT FORHOLD TIL FJELLET

Mathias forteller at han etter turen har fått et helt annet forhold til tur i fjellet. «Etter fire år i forsvaret, hvor alt skal bæres og teltplass velges ut fra hvor du blir minst synlig, ikke hvor det egner seg best, var dette mildt sagt en opptur! Her etablerte vi camp hvor alt tungt og unødvendig utstyr ble lagt igjen, og brukte bare en snippsekk på toppturene. Endelig har jeg funnet gleden og savnet etter å komme meg ut i skogen,» sier han.

Tommy for sin del har fått enda mer motivasjon til å bruke fritiden ute, og virkelig fått en boost for å starte Trail Running Bergen, hvor han bruker sin erfaring fra skog og mark til å lære andre til å løpe i skogen. «Det var god inspirasjon å være på tur med denne gjengen!» sier Tommy.

Inspirasjonen har guttene brukt til å komme seg ut i fjellheimen. Mathias forteller at «det legges stadig planer om å komme seg ut, selv om både jobb og hektiske hverdager innimellom hindrer de lengre overnattingsturene. Allikevel blir det enda lengre ettermiddagsturer med frue og hund. Vi har blitt mye flinkere til å prøve nye stier og nytt terreng.»

Mathias har nemlig et mål om å få med forloveden ut på flere turer, slik at også hun kan se gleden i det å sove under åpen himmel, lage mat over bål og finne roen med å klare seg uten toalett og dusj i noen dager. Foreløpig er planen å få henne med ut når det blir varmere i lufta, og kanskje bruke DNTs hytter for en behagelig start på overnatting i naturen.

 
Det er lov å nyte!

FRISTER TIL GJENTAKELSE

Når det gjelder festival er de samstemt. «Vi har ikke et vondt ord å si om Vinjerock. Topp opplegg fra A til Å!» sier guttene, som er enige om at været spilte en stor rolle for opplevelsen. «Det er stor fare for at vi tar turen til festivalen også neste år, selv om det kanskje er mindre fristende om det skulle bli 0 grader og sludd. Men vi har ikke latt været stoppe oss før, så før vi vet ordet av det er vi på vei fra Torfinnsbu med storsekk og telt også neste år!» legger de til. 

Målrettede deltakere: Vinjerock i sikte!