Et gledelig gjensyn med Lofoten!

Et gledelig gjensyn med Lofoten!

Lofoten har jeg etterhvert blitt veldig glad i! Spektakulær natur med sylskarpe egger, fjordtarmer og utallige små øyer. Rorbuene ligger der og pryder det vakre landskapet med sin kontrastfylte røde farge. Jeg har lenge gledet meg til å gå rundt i dette praktfulle øyrike og startet turen i Svolvær. Med litt dystre værmeldinger måtte de første dagene nytes til det fulle og fjellturer, teltliv og bålhygge sto på agendaen. 


Utsikt mot Fløya fra Blåtinden. Fra Blåtinden måtte jeg ned i dalen igjen før jeg kunne begynne på oppstigningen. Turen ble derfor brått veldig mye lenger da jeg bestemte meg for å gå over Blåtinden, men med nok mat og klær i sekken var det bare godt med en lenger tur.
 

TOPPTUR TIL BLÅTINDEN, FLØYA OG DJEVELPORTEN

Tisdagens værmelding meldte om varierende værforhold, men vesentlig bedre enn senere i uka. Jeg benyttet derfor anledningen til å komme meg opp i høyden for å få litt utsikt over området rundt Svolvær. Etter anbefalinger om Fløya og Djevelporten gikk jeg fra teltet ved Nedre Svolværvatnet med Fløya (590 moh) som målsetning. Fra Nedre Svolværvatnet hadde jeg to mulige veivalg. Enten om Svolvær sentrum eller om Blåtinden (621 moh). Valget var lett og jeg tok like gjerne turen over Blåtinden på vei til Fløya. 


For å komme opp på Blåtinden måtte jeg av eggen ned til venstre på bildet for så å klatre opp igjen på eggen. Litt utfordrende på det glatte underlaget og skrenten ned fordret at jeg fant gode tak for både hender og føtter. 

Den ekstra toppen gjorde at jeg fikk en helt utrolig god oversikt med 360 graders utsikt. Selv om utsikten over byen er flott fra Fløya, synes jeg nesten denne utsikten fra Blåtinden er vakrere! 

Da jeg omsider kom opp på Fløya var himmelen dekket av skyer. Sikten var likevel god og jeg kunne sette meg ned og nyte utsikten over Svolvær. Å se på livet der nede i byen var utrolig avslappende. Alt gikk så sakte. Båtene nærmest gled inn i havna, og jeg kunne se hvordan de få solstrålene som klarte å presse seg gjennom skylaget beveget seg over Svolvær. Det er slike øyeblikk som gjør turen opp til en lek! Foto: Jon Olav Larsen


Det obligatoriske bildet på Djevelporten. Å balansere på et ben på den fastklemte, våte steinen er en ting. Noe litt annet var det å samtidig passe på at fjernkontrollen til kamera siktet nøyaktig på kamera. Jeg fikk testet balansen, og den fungerte heldigvis fint. 


Lyngen på fjellet var full av blåbær. Jeg måtte ta meg selv i å stoppe litt for ofte mellom Blåtinden og Fløya, for det var så utrolig masse bær og de smakte helt nydelig! 

Som ivrige blogglesere nok helt sikkert har fått med seg så er jeg veldig glad i å gå på fjellturer. Den siste tiden har jeg også vært i områder kjent for sine mange flotte toppturopplevelser og jeg har benyttet meg av enhver mulighet til å komme meg opp i høyden. Det har resultert i enormt mange flotte opplevelser med usedvanlig fin utsikt, men også mange blogginnlegg om mine turer til topp etter topp. Fremover vil jeg prøve å variere innleggene i større grad og rette mer fokus mot de hverdagslige friluftslivsopplevelsene, for også de er det mange av, noe følgere på instagram og snapchat sikkert har sett. 

Er det noe jeg finner like mye glede i som å gå på toppturer så er det å tenne små bål i vannkanten. Det er utrolig beroliggende å sitte og se utover vannet mens man hører på knitringen fra bålet. Så fremt det er forsvarlig, prøver jeg å tenne bål så ofte som mulig. 

På Fløya møtte jeg Linn Helene Brekke og Ingrid Aarstrand som er på flere måneder lang tur rundt i Norge. Det er veldig hyggelig å kunne dele fine opplevelser i naturen med andre mennesker! 

Og spesielt hyggelig er det når naturen bestemmer seg for å vise seg fra sin beste side! Vi satt og så utover vannet da Linn plutselig så de første antydningene til nordlys. I minuttene som fulgte fikk jeg for første gang på turen se himmelen danse!

Turen ved Svolvær kom på 11 km og 1000 høydemeter. Virkelig å anbefale! 

Med meg i sekken har jeg et par ALFA Glittertind Advance og et par ALFA Knaus Advance. Glittertind blir det naturlige valget når jeg går med tung oppakning eller i krevende terreng, mens Knausen brukes i alle anledninger hvor det er godt å ha et par lave sko. Sammen utfyller de hverandre veldig godt!