Et skritt nærmere skoekspert!

Et skritt nærmere skoekspert!

Foruten de få gangene jeg gikk barbeint på tur i New Zealand, med det håpet om å være litt mer som māoriene, så har jeg brukt sko når jeg har vært ute og gått. Skoene har derfor spilt en sentral rolle i store deler av mitt våkne liv, men om jeg kan kalle meg skoekspert av den grunn er jeg ikke så sikker på. Etter en uke på Alfa har jeg hvertfall skjønt at om jeg før trodde jeg visste en del om sko, så har jeg tatt helt feil! 

En viktig del av min jobb som Eventyrer er å teste sko og bidra i utviklingen av nye Alfa-sko. Jeg tror mine nye arbeidsoppgaver som skotester vil gi en ny dimensjon til turgåingen og jeg gleder meg til å kunne dele mine tanker og ideer om hvordan skoene er i dag og hvordan de bør bli i fremtiden.

Jeg føler dette bildet illustrerer hvor kompleks en sko faktisk er. Å lage sko er ikke som å lage en genser eller en jakke. Skoen er så mye mer enn man ser, så mange små detaljer og deler, godt skjult under det synlige «skallet».

Etter å ha vært en uke med mine nye kolleger i Alfa har jeg forsøkt å tilegne meg så mye kunnskap som mulig om sko. Jeg har lært om våre ulike kolleksjoner, om skoens kompliserte oppbygning, materialers ulike egenskaper og vedlikehold av sko. Jeg forstår nå at det å lage sko er en utrolig komplisert prosess. Hver minste detalj må være perfekt for at skoene skal ha ønsket komfort og kvalitet. Jeg skal prøve å poste diverse tips og triks om sko i tiden som kommer. 

Sko er forskjellige akkurat som føtter er forskjellige. Skoene har ulike bruksområde og er bygget opp på ulik lest. I løpet av de siste dagene har jeg forstått at det ikke bare handler om å finne rett sko til rett bruk, men det handler faktisk også om å finne de skoene som er best tilpasset din fot. Først da får du en sko du kommer til å bli virkelig glad i.

Uken går mot slutten og jeg har hatt det topp på Hadeland! Jeg har fått sove i både stabbur på Helgaker Gård og flere netter i en kollegas flotte gapahuk. Nå ser jeg frem til tre uker på tur før jeg ankommer Vinjerock.

Det har vært mye å fordøye, men jeg går nå ut med en ryggsekk ikke bare full av diverse tur- og fotoutstyr, men også med en dypere forståelse av sko. Om jeg trodde jeg var skoekspert tidligere, så tror jeg hvertfall det nå:) 

Turen kan fortsette og jeg vandrer nå videre på Jotunheimsstien over Huldreheimen og inn i Jotunheimen! 

Turen kan også følges på snapchat og instagram: @alfaeventyreren 
Følg med for oppdateringer, tips og triks!