Et tilbakeblikk på mine tre første måneder som ALFAs Eventyrer

Et tilbakeblikk på mine tre første måneder som ALFAs Eventyrer

For akkurat tre måneder siden startet jeg et nytt kapittel i livet. Skolebøkene var pakket vekk og ryggsekken klargjort for en tur helt utenom det vanlige. Jeg var spent på hva som lå foran meg og hvordan min nye hverdag ville utarte seg. Det ville utvilsomt bli et liv ganske så ulikt det jeg levde i Bergen. Jeg alltid har vært mye på tur i skog og mark, men har bodd i sentrum av «storbyer» i mange år, og det ville nå bli spennende å kjenne hvordan det er å bo i og med naturen på godt og vondt. 

Naturen ble brått både nytt kontor og nytt hjem. Finere kontor skal du lete lenge etter og det finnes nok ei vakrere hjem å tilbringe dagene i.


Hvor mange timer jeg har tilbrakt ved skrivebordspulten de siste årene har jeg ingen oversikt over, men at det skulle bli godt å sprite opp hverdagen med et litt mer fargerikt, lyst og åpent kontor var sikkert og visst! 

Og nå tre måneder senere kan jeg slå fast at kontorbyttet har vært en suksess. Jeg har nok trolig Norges fineste kontorfasiliteter!

Jeg lærte fort at sko er svært kompliserte produkter. Det er ikke som jakker, gensere eller t-skjorter der du enkelt ser håndverket. I fjellsko ligger det enormt mange detaljer under det synlige yttermaterialet, noe som gjør at ALFAs lange erfaring med skoproduksjon virkelig kommer til nytte. Det er moro å kunne være med å komme med innspill og nytenking i utviklingen av det som skal være verdens beste tursko. 

Første tur gikk fra Eventyrbroa i Oslo til Eidsbugarden i Jotunheimen. Jeg la turen innom ALFAs kontorer på Hadeland og fikk der veldig nyttig skoopplæring som jeg har hatt god bruk for i jobben som skotester, både når det kommer til den jevnlige dialogen med produktutviklingsavdelingen, men også i møte med nysgjerrige turfolk som jeg treffer i fjellheimen. Det er tydelig at godt fottøy er noe som opptar nordmenn i fjellet og det er fint å kunne dele mine erfaringer, tips og triks når jeg møter turfolk. Selvom jeg ikke har jobbet i ALFA i mer enn tre måneder får jeg god kjennskap til skoene gjennom røft og flittig bruk. Jeg lærer for hver dag som går! 

Men hverdagen består av mer enn skotesting! Turene er det viktigste og skotestingen blir for meg mer en naturlig og spennende dimensjon til turgåingen. Når jeg ser tilbake på mine første måneder som eventyrer er jeg veldig fornøyd med måten turen blir lagt opp. I samarbeid med ALFA Sko, Norsk Friluftsliv og Visit Norway legger vi opp til etapper hit og dit, på kryss og tvers, i Norge. Det blir naturligvis noe transportetapper, men på den måten opplever jeg utrolig mye! Jeg får gått alle de stedene jeg har drømt om å se og de store landskapsvariasjonene gjør at enhver tur blir spesiell og opplevelsen enda bedre enn den ellers ville vært. Jeg føler meg privilegert som har fått en slik mulighet. Uten teamet fra ALFA, Norsk Friluftsliv og Visit Norway ville det blitt veldig utfordrende å nå over så mange områder og oppleve så mye som jeg nå får gjort. Og av det jeg hører setter også blogglesere og SoMe-følgere pris på hvordan min tur i det norske land gjennomføres. Jeg nyter en tur full av variasjoner og prøver å dele mine varierte opplevelser så godt jeg kan. 


Opplevelsene er mange og jeg prøver alltid å finne den gyldne balansen mellom å nyte opplevelsene i stillhet og å dele de med offentligheten. Jeg vet mange eventyrere og turgåere blir så oppsatt på å ta det perfekte bildet til Instagram at de glemmer å nyte de vakre omgivelsene, solnedgangen eller de koselige stundene på tur. Etter å ha jobbet som eventyrer i tre måneder opplever jeg at også jeg av og til blir overivrig og fokuserer da utelukkende på å finne fine fotomotiv. 

Min tur varer lengre enn de flestes tur og jeg tror det er viktig for meg i min jobb å være flink til å legge denne trangen til å ta de perfekte bildene til siden og være fult og helt tilstede i naturen. Av og til får det holde å ta en snap og legge kamerautstyret til sides. 

Naturopplevelsene står i kø! Noen er fanget på kamera mens andre har brent seg fast i minnet mitt uten å være foreviget på kamera. Jeg tror det er få jobber der ute som kan hevde seg når det kommer til mangfoldet av opplevelser. Ikke en dag er lik, og det er sjeldent jeg befinner meg samme sted i flere dager. 

OVER 700KM ER TILBAKELAGT, MEN HVOR HAR JEG GÅTT?

Jeg er veldig fornøyd med rutevalget så langt. Jeg har gått langs fjorder, hvite strender og sildrende bekker. Jeg har gått opp alpine fjell, egger og fjellrygger, gjennom viddelandskap, daler og tette skoger. På tre måneder har jeg fått sett MYE! På tre måneder som føles som år! 

Turen har tatt meg fra Oslo til Jotunheimen, før jeg gikk på et fly til Tromsø. I nord gikk jeg i Lyngen, Tromsø-traktene, på Senja, Andøya og Vesterålen, før jeg fikk meg en tur til Steigen og Lofoten. Forrige uke var jeg igjen i Jotunheimen og Bergen, og nå blir jeg litt på Rjukan og Østlandet før jeg fortsetter turen i Bodø. Jeg har fått gått masse, padlet kajakk, klatret, rappellert, plukket tang for brødbaking, holdt flere foredrag, vært på fjellfestivaler og møtt masse trivelige folk! Litt av et eventyr så langt!  


Med 3/13 av turen gjennomført er humøret fortsatt på topp! Å blogge fra teltet byr naturligvis på en del utfordringer, men å se at man presterer å jobbe under krevende forhold gir mestringsfølelse! 

NYE UTFORDRINGER OG MYE MORO!

Livets nye kapittel byr på veldig mye moro! Tidsfrister, stress og støy er byttet ut med avslapping, rolig tempo og stillhet. Jeg møter masse hyggelige folk og får tross alt gjort noe av det jeg liker aller best, nemlig å gå på tur. Men livet som eventyrer byr også på nye og uvante utfordringer. På sett og vis føles det ut som jeg er sendt tilbake i tid, for noen av utfordringene jeg støtter på er det å spise nok, ha nok strøm, finne mobildekning og signaler for mobildata, ta meg frem gjennom vanskelig terreng med strie elver og dype juv, for ikke å snakke om gjennom tøffe værforhold. 

Sommeren er over og jeg går kaldere og mer utfordrende tider i møte. Nå gleder jeg meg spesielt til å vandre rundt i fargerikt høstlandskap! 

Tre måneder er overstått. Ti nye måneder står for tur.
Følg med på bloggen, på facebook, snapchat og instagram for jevnlige oppdateringer fra alle landets kanter! 

Jeg gleder meg til fortsettelsen og det håper jeg du også gjør:)