Eventyret er i gang!

Eventyret er i gang!

Fikk god hjelp av statsråden med å ta på den tunge sekken før avmarsj.

Turens første etappe var planlagt gjennomført fra Eventyrbroa nederst i Akerselva og jeg vil si det ble en veldig fin markering på min nye hverdag som eventyrer. På agendaen sto blant annet en tale av klima- og miljøminister Vidar Helgesen, som rettet lys mot viktigheten av norsk friluftsliv og min oppgave med å formidle turglede til det norske folk. Å ta fatt på jobben som Eventyrer med statsrådens velformulerte ord og lykkeønskninger er ærefult og fikk meg til å tenke mye på viktigheten av den jobben jeg nå har gått i gang med.  


Radioinnslaget kan du høre på NRK Radio - Reiseradioen her: http://bit.ly/28Zcjb6

Det var moro å se at så mange tok turen til Eventyrbroa for å ta farvel og ønske meg god tur. For meg var det en helt spesiell dag som jeg har gledet meg til lenge. At så mange tok seg tid til å komme på Walk-Off setter jeg stor pris på. Av de fremmøtte var blant annet Eventyreren Aleksander Gamme. Sammen fikk vi være med i Reiseradioen og tok der en liten prat om utvelgelsesprosessen og den jobben jeg nå går i gang med. I løpet av sendetiden lærte jeg faktisk at jeg er halvt grizzlybjørn. Føler meg hakket tryggere nå – takk for det Aleksander!

Sammen med flere av de oppmøtte tok jeg i 12-tiden fatt på første etappe av veldig mange kommende etapper. I front fikk jeg hyggelig turfølge av statsråden og Aleksander Gamme, som ville få med seg mine første skritt inn i et år langt eventyr.


Administrerende direktør i ALFA, Pål Olimb, nyter middagen i Nordmarka.

Fra Akerselva gikk turen videre opp Maridalen og inn i Nordmarka. Turfølget har blitt redusert til to, og sammen med administrerende direktør i ALFA, Pål Olimb, vandrer vi nå opp mot ALFAs kontorer på Hadeland. Det er for meg veldig lærerikt å ha Pål med på tur. Han er en svært dyktig sjef og jeg får godt innblikk i både selskapet og ALFAs sko. 

Gårsdagen var en lang dag med mye opplegg og jeg merket at det var utrolig deilig å endelig komme ut i den norske naturen, som fra nå er mitt nye hjem. Tanken på alt det spennende jeg skal få oppleve det neste året gjorde at beina gikk enda fortere enn før og de første 30km gikk overraskende lett.

Første dag på jobb nytes ved bålet. Jeg skal i tiden fremover få oppleve utrolig mye og vil dele mine opplevelser gjennom denne bloggen og i sosiale medier.

I dag tar vi oss videre opp mot Hadeland.

Det kjennes godt å være eventyrer.