Fjellbyen Park City

Fjellbyen Park City

5 mil sørøst for OL-byen Salt Lake i USA ligger Park City. En naturskjønn by som også huset flere OL-grener i 2002. Hit strømmer turister til for å stå på ski, sykle og ikke minst gå på tur. I sommer besøkte jeg byen som på mange måter minner meg om Voss. 

Historisk var det minedrift som var det store i Park City. Nå er det lite som får deg til å tenke på industri når du farter rundt i byen omkranset av grønnkledde fjell. Sølvgruvene er byttet ut med hoteller, hytter og skianlegg. Det bor ikke mer enn rundt 8000 i Park City, men det er likevel et yrende liv som en følge av de mange turistene som trekkes til fjellbyen. Her er det nemlig flere turister enn innbyggere, og de aller, aller fleste kommer for å oppleve naturen og de mange friluftsaktivitetene man kan prøve seg på. VINTERDESTINASJON

Med 17 nedfarter og meget gode snøforhold er Park City en av verdens beste skidestinasjoner. Hadde det vært snø hadde jeg ikke nølt med å spenne på meg pudder- eller fjellski. Med 35 km med heiser kommer du langt, og om du er villig til å gå fra skiheisen, noe hvertfall jeg ville vært, så får du nydelige fjellsider for deg selv. Da jeg så de nydelige fjellene kunne jeg bare drømme om hvor bra de måtte ha vært med snø - ja, det var så bra at jeg en dag må pakke med meg fjellskiskoa og fjellski, for å utforske fjellene på vinterstid. 

På sommerstid tar heisene turglade mennesker til topps, slik at de kan gå på tur og samtidig nyte utsikten over Utah. 

ET HAV AV TURMULIGHETER

Fjellene rundt Park City tilbyr mer enn 644 km med turstier. Her er det altså bare å slå seg løs og finne tur etter eget ferdighetsnivå og vilje. Mange av turene tar deg til utsiktspunkt eller vakre innsjøer. Selv synes jeg utsikten fra Scott Hill(3063moh) var særlig fin. Interessert i fotturer i Park City - sjekk ut disse

Stisykling har blitt stort i OL-byen, og jeg skjønner hvorfor. Stinettet er enormt og har utrolig bra for sykling!Forbi speilblanke vann og mektige fjellsider. 


Landskap som tatt ut av et maleri. 

STISYKLING

I Park City fikk jeg meg noen utrolig fine sykkelturer på 3 mil. Vanskelighetsgraden varierte og det var veldig gøy at enkelte partier var teknisk krevende, mens andre lot meg kjenne på både fart og adrenalin. Krappe svinger og små hopp spritet opp opplevelsen og tok frem barnet i meg. Landskapet som for forbi var også nydelig med blomsterenger og sildrende bekker. 


Det hadde ikke regnet på lang tid, så bakken var rimelig tørr. Det tørre landskapet førte til at det herjet flere store skogbranner i Utah og det satt en liten demper på sikten. 

I Park City besøkte jeg familien Kallerud som viste meg rundt og tok meg med på flere fantastiske sykkelturer. Her på Wasatch Crest Trail. 

Av sykkelstiene jeg prøvde var nok Wasatch favoritten. Stien fulgte fjellryggen på 3000 meters høyde og ga nydelig utsikt til begge sider. Av og til syklet vi gjennom tett skog, andre ganger gjennom åpne områder og til tider smalnet ryggen med relativt bratte skråninger på begge sider. En fartsfylt og naturskjønn opplevelse. Bare et par partier var krevende, ellers er det en sti som passer de aller fleste. Har du lyst på en aktiv ferie med fjellsko, ski eller sykkel er Park City en destinasjon å vurdere. En ting er hvertfall sikker, jeg koste meg på sommerstid og må tilbake når snøen har lagt seg!