Fra "ødemarken" til folkehav på Vinjerock

Fra "ødemarken" til folkehav på Vinjerock

Det er sjeldent jeg treffer like få folk som jeg har gjort den siste måneden. Å gå fra lite befolkede stier til å plutselig være midt blant 4000 turfolk på festival var litt av en overgang. Tid til omstilling var det heller ikke! 


På tur sitter jeg stort sett på steiner eller på bakken, så det å sette seg i sofaen i radiostudioet var jo nesten litt for avslappende, selv med mikrofon og publikum.

Da jeg gikk fra skokurset hos Alfa på Jaren var neste mål Eidsbugarden i Jotunheimen. På veien har det blitt en god del etapper alene, og enkelte ganger så jeg nesten ikke et menneske på flere dager. Jeg hadde egentlig blitt ganske så vant til å være alene og hadde ikke hatt så mange å prate med i tiden før Vinjerock. Men planen var satt og jeg skulle gå rett inn i radiostudioet da jeg ankom festivalområdet. Fra å ha pratet lite til å plutselig sitte i en sofa med mikrofon var litt rart, men også veldig moro! 

FOREDRAG PÅ VINJEROCK

En liten time etter besøket i Vinje FM åpnet jeg festivalens foredragsscene. Det var veldig greit å ha fått varmet litt opp med mikrofon og prat på scene, for sånt blir det ikke så mye av ute i fjellheimen. I teltet mitt hadde jeg fått satt sammen en presentasjon med en god del bilder fra den første måneden som Alfas Eventyrer. Jeg fikk fortalt litt om hvordan det var å gå fra studenttilværelsen i Bergen til et liv milevis unna det det jeg er vant til. Også utfordringer og opplevelser fikk jeg delt med de som møtte opp. 


Til tross for det at foredraget mitt var noe av det første på programmet og mange derfor ikke hadde kommet til Eidsbugarden, så synes jeg oppmøtet var bra. Det var gøy å se at så mange er interessert i det jeg holder på med. 

Tanken er å komme tilbake til Vinjerock neste år. Da har jeg nok opplevd utrolig mye og jeg gleder meg til å dele noen av mine opplevelser og erfaringer med festivaldeltakerne. 


Med på laget var Marie Roverud Narum, som skal ha æren for at vi ble blant de beste lagene i årets multisportkonkurranse. Selv om vi ikke gikk av med seieren, var det utrolig moro å delta!

Er du glad i friluftsliv og musikk er Vinjerock virkelig å anbefale! Selv er jeg veldig fornøyd med å ha lagt turen innom festivalen. Det var spesielt moro å se igjen så mange venner som jeg ikke får sett så ofte nå som jeg bor ute i naturen. Tur ble det ikke så mye av i løpet av dagene på Vinjerock, men jeg fikk samlet krefter og avsluttet besøket på Eidsbugarden med å delta i multisportkonkurransen, et orienteringsløp med mange morsomme poster underveis.