Gang etter gang

Gang etter gang

Noen steder har noe helt spesielt ved seg. Noe tiltrekkende og noe som gjør at du gang etter gang vender tilbake. For meg er Nærøyfjorden et sånt sted. I det siste har jeg vært på en god del turer rundt den naturskjønne fjorden – og fler skal det bli!

Høstfargene er allerede i ferd med å slippe taket. Kuldegradene er ankommet og har allerede gitt de stillestående fjellvannene et aldri så lite islag. Vinteren banker på døren og jeg måtte i helgen vie Breiskrednosi høstens siste besøk.

Etter jeg flyttet tilbake til Bergen har jeg hatt fokus på å oppleve områdene rundt Voss. Særlig mange turer har jeg lagt til Nærøyfjorden. Jeg blir aldri lei av utsikten over den smale fjorden som slynger seg mellom de stupbratte fjellsidene. Landskapet er som tatt ut av et maleri og har alt som skal til for å tiltrekke en eventyrlysten sjel.

TUREN JEG GÅR OFTEST

Har du en favorittur i ditt nærområde? Kanskje du har et fjell, en hytte eller et vann som fast turmål? Jeg har alltid vært glad i å finne nye turdestinasjoner – ja, jeg har vært glad i å utforske og oppleve nye steder. Derfor har jeg vel egentlig heller aldri hatt en favorittur som jeg går gang etter gang, ikke før nå. For meg har fotturen fra Breidalen til Nærøyfjorden blitt en liten favoritt. Turen kan både gjøres som dagstur og todagerstur. Selv har jeg gjort begge deler.

Lite er som å våkne opp til denne utsikten!

En av dalene som passeres på vei til fjorden.


Turen starter i vakre Breidalen øverst i Jordalen og tar deg gjennom variert og flott natur. Det hele starter med runde fjellformasjoner og ender helt plutselig med en stupbratt skrent ned mot den blå fjorden. Når du kommer gående fra Breidalen er det ingen tegn til et spektakulært fjordlandskap før du brått står på kanten og titter ned 1000-meter. 

Opplevelsen av å omsider få tidenes utsikt etter å ha gått noen timer gjennom daler og over hei etter hei er helt utrolig.

Det spesielle er at man faktisk ikke ser fjorden før man så og si står på toppene.

Her kan jeg sitte lenge. Så lenge at det alltid blir travelt å komme seg tilbake før mørkets frembrudd.


Både Breiskrednosi  og Bakkanosi er nydelige turmål som bør oppleves. Turen inn tar mellom 2 og 4 timer og krever litt planlegging. Det er verken merking eller mobildekning i området så det gjelder å ha med seg navigasjonsutstyr være forberedt på at været fort kan snu.

Selv i overskyet vær er utsikten upåklagelig!  
Selv etter å ha vært ved Nærøyfjorden sommer, vinter og høst, i regn, snø og sol – så har jeg fremdeles lyst tilbake.

--

Har du et sted du liker bedre enn andre? Et sted du drar gang etter gang? Isåfall har jeg veldig lyst til å høre hvor din favorittur går! Send meg gjerne turmålet på melding på Instagram, så skal jeg prøve å oppleve det med egne øyne!