Gled barna med enkelt friluftsliv i påsken

Gled barna med enkelt friluftsliv i påsken

Å utforske nærmiljøet sitt kan by på mange flotte opplevelser. Det er viktig å sette pris på det man har. Jeg ble med denne flotte familien på tur. Vi var og besøkte Eventyrskogen Eidsvoll. Da forstod jeg hvor lite som skal til for å aktivisere barn. Barn er gode til å glede seg over det en har. Det var en sann fornøyelse å se den overdårende gleden. Videre dro vi til elven Leira i Maura. Der tok vi en liten lunsj før vi lekte videre ved elvekanten. Vann er morsomt, og gleden var minst like stor som i Eventyrskogen.

Thea og Hanna beundrer seg over alle figurene de møter i Eventyrskogen

Naturlig hinderløype for barn er gøy

Alt dette var i en omkrets av 15 minutter med bil fra der vi bor. Frisk luft og aktivisering for både store og små er sunt for både voksne og små. Kostnadene blir også små om en tar det ned på et enkelt nivå, og jeg er sikker på at barna vil sitte igjen med flotte minner. Her er noen enkle aktivitetstips:

En flott aktivitet for hele familien.

BÅLFYRING

Hvorfor ikke ta lunsjen eller middagen ute? Fyll opp sekken med noe godt å drikke, mat og litt ved. Ta seg en tur ut i skogen bak huset, eller en liten kjøretur til en fin plass man vet om. La barna leke og utforske mens man selv slapper av og nyter atmosfæren rundt bålet.

​​UT PÅ TUR FOR Å SE ETTER VÅRTEGN

En enkel vandring ute i skogen der målet er å se etter vårtegn synes mange er spennende. Det er så mye man kan se etter; hestehoven, dyretråkk, møkk, fuglekvitter, planter som spirer og løvet som spretter.

VANDRING LANGS SMÅ OG INTIME ELVER

Barn synes vann er spennende. Gå sammen med de, hopp fra sten til sten og gi de små utfordringer mens man går. De unge vil oppleve dette som en hinderløype og plutselig så leker de Tarzan. Her det kun kreativiteten som setter begrensninger.

ISFISKE

Om du befinner deg i områder der det fortsatt er is på tjerna, er dette en enkel aktivitet. Husk da ispigger! Fisken begynner å bli mer på hugget utover nå, og er det abbor i vannet, kan det bli en artig og spennende opplevelse for barna.

 

Med dette ønsker jeg deg en riktig så god påske!