HOT-SHOP12 - Drømmefabrikken

Produktdesigner Ingrid Brandth gir oss sin historie bak kulissene på inspirasjonsfestivalen HotShop.12 i Nederland

HOT-SHOP12 - Drømmefabrikken

Jeg var heldig å bli invitert til å representere Alfa på HotShop.12 i Nederland.

Garveriet “ECCO Leather” arrangerer årlig design festivalen HotShop. Festivalen bringer sammen elitedesignere, futurister, kunstnere, materialeksperter, håndverkere og teknikere fra hele verden. Deltakerne kommer fra produkt, mote, elektronikk og møbeldesign bransjen.

"Ecco Leather" tøyer grenser og revolusjonerer lærindustrien i form av innovasjon. Blant annet har de utviklet lær som er gjennomsiktig, lær som lyser i mørket eller krakelerer. De har også utviklet metoder der ull eller lerret kombineres med lær og til og med lær som endrer farge etter hvilken temperatur det utsettes for. Les mer om Ecco Leather.

Noen av ideene bak oppfinnelsene ser for første gang dagens lys under HotShop festivalen.

Alfa har siden starten i 1931 anvendt lær i våre produkter. Vi har bygd opp solid kunnskap over mange år og alle våre lær holder en høy kvalitet og er vannavstøtende. Gjennom «Alfa For Life» programmet har vi også etablert et tettere samarbeid med våre leverandører som har utvidet vår kompetanse. Vi er likevel alltid ute etter ny kunnskap og innovative miljøvennlige løsninger og derfor har deltakelsen på HotShop.12 vert svært verdifullt for oss.


Det var ikke mangel på materialer å jobbe med for de kreative deltagerne

Festivalen varte i fire dager. Vi var totalt cirka 150 deltakere. Første dag ble vi omvist på garveriet. Da ble vi først møtt av rå huder med hår og haler, og deretter følger gravingen, grovt sett inndelt i fem steg: Råmaterialer, Hårfjerning, Forberedelser, Tørking og «Finishing». 

Deltagerne fikk omvisning på fabrikken

Første del følger med seg sterke scener understreket av en intens lukt som ikke kan beskrives med ord. Jeg har sett prosessen noen ganger før men det gjør alltid sterkt inntrykk på meg og jeg har stor respekt for menneskene som jobber med dette, og ikke minst dyrene. Videre lærte vi om lærets mange muligheter før vi be inndelt i arbeidsgrupper.

Hver gruppe besto av 4-6 deltakere med forskjellig bakgrunn. Det var også to eksperter fra «Ecco leather» på hver gruppe. Gruppene ble enige om hvert sitt konsept (teknikk eller tema) og jobbet intenst med det. Vi hadde fri tilgang til materialer og nesten ingen begrensninger.

Min gruppe jobbet med temaet «Organic Decay» hvor vi tok utgangspunkt i hvordan naturlig lær endres over tid når det utsettes for vann, sollys og annet. Siden Alfa alltid jobber mot lang levetid og tidløst design er det interessant å undersøke hvordan lær eldes og at det beste designes ikke kan kjøpes, men kommer gradvis fram ved bruk av skoen i sitt rette element.Min gruppe så på hva som hvordan lær eldes når de utsettes for blant annet sol og vann.

Alle gruppene jobbet med helt forskjellige teknikker og vi lærte mye av hverandre.


Deltagerne på HotShop.12 overnattet i "glamping" telt

Festivalen ble åpnet med fyrverkeri, vi overnattet ute i «Glamping» telt, fikk servert formidabel mat. Hver kveld var det sosiale aktiviteter, musikk og dans, kreativ energi og glede.

Takk for muligheten @eccoleather

Mer info om HotShop

HotShop er virkelig "Drømmefabrikken" for kreative designere, kunstnere og teknikkere.