I egne fotspor

I egne fotspor

I dag gikk jeg i det jeg nok må kalle "favorittkortturen"! Turen er som du skjønner ikke særlig lang, men tar deg kjapt opp i fjellet, ut i naturen og bort fra kjas og mas. Jeg har gått disse svingete stiene langt fler ganger enn jeg kan huske og om jeg ikke tar feil så er dette faktisk den fotturen jeg har gått flest ganger. For å være en tur på rett under 10 km så går du gjennom overraskende variert terreng med tett skog, bratte fjellsider, viddelandskap og myrterreng. Utsikten er upåklagelig og fjellvannene ligger idyllisk til langs de mange stiene. At dette er turen jeg har gått flest ganger er slett ikke helt uten grunn! 


Foto: Aksel Mjøen

ET VELKJENT MØTE MED BERGEN

Her om dagen ankom jeg Bergen, byen der jeg har tilbragt mine tre siste år. At det regner kom ikke akkurat som noen overraskelse og det stopper ikke meg fra å komme meg ut i byfjellene. Med godt regntøy blir turopplevelsene likevel gode, og regn trenger absolutt ikke legge noen stopper for de planlagte turene. Det gjelder å fokusere på det positive. Frodig natur, avkjølende temperaturer og kraftig vannføringer har absolutt sin sjarm det og! 

At turen er i umiddelbar nærhet til Norges Handelshøyskole i Sandviken må sies å være en viktig grunn til at jeg har gått denne turen gang etter gang. Jeg har utforsket de mange stiene i området, men den turen jeg la ut på i dag har blitt favoritten. Lengden er perfekt for en lesepause i en ellers hektisk studiehverdag og disse stiene har gitt meg deilig frisk luft og energipåfyll utallige ganger i løpet av studietiden på NHH.


Student ved NHH og Internansvarlig ved studentforeningens kjernestyre, Aksel Mjøen, fant frem turutstyret og ble like gjerne med på tur i regnværet. Han er enig i at denne turen passer perfekt som lesepause for NHH-studenter. «Det er like ved skolen og det er lite transportetapper. Det er bare å snøre på skoene så er man rett på fjellet» sier Aksel. Vi har begge benyttet oss mye av disse fjellområdene i studietiden og mener at tur er et godt alternativ i lesepausen. 

«Tur er et perfekt avbrekk, for man blir tvunget til å fjerne seg litt fra fjas og mas, stress og press. Man kan gå med noen eller alene, og bare trekke frisk luft å få blodet litt i gang etter det størkner på lesesalen.» mener Aksel.


Ruten byr på en del stigning til og begynne med, men utsikten er verdt de ekstra kaloriene. Det tar ikke lang tid før man kommer opp i høyden på Sandviksfjellet og får flott utsikt over innseilingen til Bergen by. Foto: Aksel Mjøen

Det flate partiet man kommer opp på er nok mitt favorittparti og det særlig når jeg løper. Her får man virkelig god oversikt over byfjellene, fjorden og de mange øyene i det fjerne. 

I disse omgivelsene er det umulig å ikke være fornøyd. Virkelig herlig panoramautsikt og det få minutter fra bebyggelsen i Sandviken. 


I morges kom jeg på den sprøe ideen om å ta et bad i dette vannet. Selv følte jeg tanken var god helt til jeg kom frem til det islagte fjellvannet. Jeg sto noen minutter ved vannet og vurderte om jeg faktisk skulle hoppe uti denne friske desemberdagen. Fristelsen forsvant fort da det begynte å hagle og det ble da med tanken. Foto: Aksel Mjøen

Når jeg ser tilbake på de mange badebildene jeg har fra alle turene er det kanskje ikke så rart at det først fristet med et bad også denne dagen og som regel lar jeg meg ikke stoppe av litt kaldt vann.. noe jeg altså gjorde i dag. Ikke bra.

Jeg legger ofte turen innom toppen av Stoltzekleiven og turen i dag ble intet unntak. Utsikten man får her vil jeg si er blant Bergens beste utsikter! 


Foto: Aksel Mjøen

 

ALLTID FINT Å VÆRE TILBAKE I GAMLE TRAKTER

Nå, etter å ha gått på byfjellene flere hundre ganger, blir jeg fortsatt like fascinert over det spektakulære synet av fjord, fjell og bebyggelse som har trukket seg sakte oppover fjellsidene. Jeg vil nok aldri få nok av disse bynære turene og kjenner det er fint å være tilbake i de fjellene hvor jeg har vært så mange ganger før.