Kvaløyas høyeste punkt.

Kvaløyas høyeste punkt.

Pål og Bison koser seg i kulda.


PÅ TOPPEN AV KVALØYA I FINNMARK LIGGER SVARTFJELLHYTTA.

Kvaløya er ei øy i Finnmark. Den har et areal på 336,17 Km3. Øya består for det meste av runde, skogløse fjell. Det høyeste punktet på øya er 629 m høyt. Det vil si at her er det rimelig flatt. Denne turen er en av mine favoritturer. Her er jo trossalt den beste utsikta på øya jeg har vokst opp på. Her ligger det ei hytte som jeg og min venninne Åste bestemte oss for å pakke sekken å dra å overnatte på. Svartebu heter den.

GRØTNES-SVARTFJELLET

Vi kjørte fra Hammerfest by til Grøtnes. Herfra er turen til hytta kun 8 km en vei. Grøtnes ligger 15 min i bil fra Hammerfest. Vi tok med oss to valper og to voksne hunder. Det fine med brukshunder er at de kan hjelpe oss å bære de tyngste sakene, sånn som ved og vin :)


Turen opp er bratt og noen plasser brutal, Når vi når en høyde på 400 moh, blir det brått vinter. Det er utrolig stor temperaturforskjell på høydemeterne. Fra høst til vinter å bare et blunk.

Valpene jeg om min samber skal beholde, Skog og Nansen ble med oss på tur. De klarte det helt fint og trengte ikke bli bært i sekken en eneste gang. Men vi var forsiktige og tok mange pauser slik at de fikk en positiv opplevelse med å være på tur.


På kvelden når det ble mørkt fikk vi dette nydlige nordlyset. Se på det da!
 

VIN OG VED

Det beste med slike korte turer er at man kan ta med seg akkuratt så mye man vil . Vi har en tendens til å bestandig ha med oss vin på tur jeg og Åste. Så det var selvfølgelig med, nærmere 1,5 liter. Det kjentes i hode dagen etter for å si det sånn. Vi var usikker på om det enda var ved på hytta, så måtte pakke med det også, da det kun kjøres ved opp hit på vinteren av kommunen.

Akuratt i det vi når toppen, kommer tidene tåke. Er det mulig å ha bedre flaks?


Jeg og hunden min, Pål.

 

NYDELIG VÆR.

Til tross for litt morgentåke, ser det slikt ut en time etter at vi står opp. Sjekk dette! Nydelig. PS! Vær forsiktig når dere klatrer opp på varder!

Det lille fjellet som stikker opp av havet, er et typisk kjennetegn for Hammerfest by. Håja heter det. Vi tar litt bilder og styrer litt før vi hiver på oss sekkene å går ned igjen. Full i energi etter nok en nydelig tur.