Bilde av mann ved bål

Nært og fjernt

Finner du gleden i det nære, har du mange fine stunder i vente. Vi har alle perioder i livet når dagene føles knappe og man skulle ønske døgnet hadde mer enn 24 timer. De siste ukene har mine dager vært i overkant travle, men det betyr ikke at turopplevelsene trenger å bli nedprioritert av den grunn. 


Ettermiddagens skumring i Bergen. 

I løpet av fjoråret påpekte jeg ofte hvor heldige vi er som bor i et land med nær og tilgjengelig natur. Uansett hvor man bor har man fine turmuligheter i nærområdet. Ofte nærmere enn du skulle tro.

Da jeg var ferdig med året på tur flyttet jeg tilbake til Bergen, en by jeg trives utrolig godt i. Her har vi små fjell på alle kanter og det tar bare noen minutter å komme seg til nærmeste sti. 

Heldigvis er dette tilfellet stort sett hvor hen du er i Norges land. Så husk å benytte deg av friluftsmulighetene vi er så heldig å ha rett utenfor utgangsdøra. 


GODE TIPS TIL FRILUFTSLIV

Det er i hverdagen jeg setter størst pris på friluftslivet. Når hverdagen er på sitt travleste kjennes det ekstra godt å trekke ut i frisk luft og kjenne hvordan stillheten beroliger kropp og sjel. Det trenger ikke være et stort prosjekt å komme seg ut i naturen, men kan gjøres så enkelt som:

  1. Finn frem tursko og klær
  2. Gå til nærmeste sti og la energinivået styre turen

I hverdagen følger jeg faktisk disse stegene og planlegger minst mulig. Det gjør at jeg klarer å presse inn tur flere ganger i uka til tross for travle dager med eksamenslesing og jobbing. 

Går dit eventyrlysten tar deg. Lite planlegging skaper flotte opplevelser i hverdagen.

LA HELLER PLANLEGGINGEN TA DEG TIL DET FJERNE

Selv om jeg er glad i det nære, betyr det ikke at jeg ikke drømmer meg bort til reisemål langt fra byfjellene i Bergen. Jeg har mange spennende turplaner som bare venter på å bli realisert og en del god del av de skal jeg få til i året som kommer. 


Jeg glemmer neppe fotturene på New Zealand... 


... eller solnedgangene på Filipinene. 

La gjerne de fjerne reisemålene krydre feriene, men glem ikke å la de nære turopplevelsene krydre hverdagen.