På nye eventyr

På nye eventyr

Med Walk King i sekken har jeg tatt turen over havet til det store utland. I 3 måneder bor jeg i San Francisco og mellom jobbing og skole skal jeg få opplevd natur som skiller seg ganske så mye fra det jeg er vant til hjemme i Norge. Men hvilke turer går man for når man bor i byen med den den berømte Golden Gate Bridge? 


Her om dagen spurte jeg om litt tips på Instagram og fikk masse gode forslag til steder jeg burde se i California-området. Jeg kommer til å dele litt fra de turene jeg får til, men i første omgang tenkte jeg det kunne være interessant å dele noen av de tipsene jeg fikk. 

YOSEMITE NATIONAL PARK

Den fotogene parken med frodige fjellsider, stupbratte klipper og mektige isbreer var en gjenganger. Veldig mange anbefalte meg å ta turen til denne kjente nasjonalparken øst i California. Området er godt tilrettelagt med turmuligheter for den eventyrlystne så vel som småbarnsfamilien. North Dome, Half Dome, Glacier point og El Capitan er noen av de stedene jeg har lyst til å se. 

PARKER MED STORE TRÆR

Området er krydret med store trær. Redwood Forest ligger litt nord for San Francisco og huser noen av verdens høyeste trær. I tusenvis av år har mennesker levd i skogsområdet og nå trekker turister og turglade lokalfolk til Redwood for å gå blant enorme trær. I Redwood finner du trær så store at biler kan kjøre gjennom stammene. Verdens aller største finner man riktignok i Sequoia, som ligger sør for Yosemite National Park. Muir Woods er betraktelig nærmere San Francisco, og dit skal jeg nok hvertfall en tur. 

SANTA BARBARA

Jeg fikk også mange gode turtips i Santa Barbara området. 

Mesa Steps, Red Rocks og Inspiration Point var blant forslagene. Med vinden og det relativt sett kalde klimaet i San Francisco frister det veldig å ta seg en tur til Santa Barbara og da gjerne også innom Big Sur, en utrolig flott nasjonalpark som ligger langs kysten mellom San Francisco og LA. 

ET PAR ANDRE GODE FORSLAG

For den ekstra interesserte har folk også anbefalt å sjekke ut Stinson beach ved SF, Point Pigeon lighthouse and reserve, Prarie Creek og Mammoth. 

Gleder meg til å utforske nye turområder!

Ikke nøl med å sende meg melding om du har andre tips :)