På vei nordover

På vei nordover

Etter snart åtte måneder på tur er det dags for å legge turen opp til landets største fylke. Med Nordkapp på over 71 grader nord som første snuplass har jeg nå tatt fatt på turen nordover. 

Transportetappen opp til Finnmark er virkelig lang. Jeg har derfor lagt opp til flere avstikkere på veien, med fotturer, skiturer, fisking, lokale besøk og skredkurs på agendaen. 


På besøk hos Fjellsport.noFRA SANDEFJORD TIL VÅGÅ

Tidligere i uken besøkte jeg Fjellsport.no i Sandefjord. Sammen med Erik Avtjern i Alfa Sko var jeg med på kursing av de ansatte i Fjellsport. Etter en dag fylt med kursing og bålbrenning i skogen tok jeg turen innom Fjellsports kontor i Sandefjord. På timeplanen sto foredrag med Alfaeventyreren og det var moro å dele mine erfaringer og opplevelser fra jobben som Eventyrer.

Videre gikk turen til Vågå i Ottadalen. Det lille tettstedet ligger idyllisk til med kort vei til et hav av fine turmuligheter. Med nærhet til Jotunheimen, Rondane og Dovre er Vågå en flott plass for den friluftsinteresserte og jeg fikk bli med Ingrid Aarstrand på tur til Lemonsjøen, et område kjent for sitt fine skiterreng. 


Med grillede kjøttkaker i lefse(Ingrids favorittmat!) var stemningen på topp i Vågå-traktene. 


Som en av de nordmennene som i vinter beveger seg mest ute i vinterfjellet er skredkunnskap essensielt. I Vågå ble det på fredag arrangert skredkveld og jeg la naturligvis turen innom. En interessant og viktig påminnelse om hvor nådeløs naturen kan være! FRA VÅGÅ TIL RUSKEVÆRET I STEINKJER

Jeg har tidligere sett noen bilder av en gigantisk stol på toppen av Oftenåsen - og måtte naturligvis opp å se på både stolen og utsikten over Steinkjer. 

Lite minnet om norsk vinter i det jeg trasket oppover grusveiene mot Oftenåsen. Godt jeg hadde gode brodder, for selv om snøen var fraværende var det nok av speilblank is. 

Men regn og islagte turstier stoppet verken meg eller de turglade fra Steinkjer. På den korte turen på 5,1 km møtte jeg masse hyggelige folk som var ute og kjente på regnværet.


I frisk vind og store mengder nedbør ble ikke pausen på stolen særlig lang, men kald ble jeg likevel. 

Nå har jeg allerede fått mange fine opplevelser på vei nord, og kan 
glede meg til å ankomme nordlysets rike!