Prosjekt Dronning Maud Land

Prosjekt Dronning Maud Land

I midten av desember 2013 satte de seks utøverne kursen mot Dronning Maud Land, Norges sektor i Antarktis. I 50 dager skulle de utforske fjellområder og øde vidder på søken etter den perfekte arena for en rekke aktiviteter. Blant 900 kilo utstyr fantes avansert klatreutstyr og en kilometer med tau, baserigger og vingedrakter, speedridere til flyving og kiting, randonee ski, fjellski, pulk, telt, varme klær og ekspedisjonsutstyr. Og en sykkel med store dekk.

På vei til basecamp ved Ulvetanna.

Teamet, bestående av fire menn og to damer, la ut på ulike missions fra basecampen i Orvinfjellene. Utøverne er spesialisert i en eller flere av aktivitetene de bega seg ut på, men fullstendig ferske på andre områder. Hele turen kan ses på som en forberedende prosess til å skape et velsmurt team som er egnet til å ta seg til toppen av det legendariske fjellet Ulvetanna - og hoppe fra det. Dette var ekspedisjonens siste store mål.

SPEKTAKULÆR NORSK NATUR

Prosjektet skal gjennom en NRK-serie formidle det glemte og bortgjemte norske land. Erfarne og reflekterte utøvere viser frem noe blant det mest spektakulære av norsk natur på en moderne måte. Ikke minst, gjennomfører de et eventyrlig ekspedisjonsprosjekt med spenningsfylte aktiviteter på en trygg og representabel måte, med minimal innvirkning på det sårbare miljøet. Tidspunktet er ikke tilfeldig, i året med 200-års jubileum for grunnloven, og 75 års jubileum for Norges annektering av Dronning Maud Land.

TV-serien vil portrettere utøverne og trekke fram deres historier og motivasjon bak hverdagen som ekstremsportutøvere. Med en budsjettramme på ca 3 millioner kr, utallige timer innsats, dugnad og hjelp, vil serien produseres i både norsk og internasjonal versjon. Fabelaktiv AS skal stå for klipp og etterarbeid i samarbeid med prosjektleder Aleksander Gamme. Programserien planlegges vist høst 2014 eller vinter 2015.