Senja på sitt fineste!

Senja på sitt fineste!

Ingen tvil om at jeg har vært heldig med oppholdet på Senja. Med skyfri himmel, lite vind og deilig varme har Senja virkelig fått vist seg fra sin beste side. Jeg har gått mange turer i naturen på øyas nordvestlige kyst og har opplevd natur så fin at jeg gjerne skulle blitt på øya noen dager til. Til Folkebladet ga jeg Senja terningkast seks, og ikke uten grunn.

Hadde jeg hatt mer tid skulle jeg gjerne ha gått Senja på langs, en tur på en ca 70 km, som tar deg gjennom flott og variert terreng. Siden jeg skal rekke innom så mange fine destinasjoner som mulig på et år, måtte jeg for denne gang nøye meg med en uke på Norges nest største øy og valgte å følge folks anbefalinger når det gjaldt turer på Senja. Derfor holdt jeg meg ute ved den værutsatte kysten og gikk både Segla og Breitinden, før jeg også fikk med meg to nydelige topper, Husfjellet og Midtertinden. 


På turen opp fra Skaland får man nydelig utsikt over Bergsøyan og Bergsfjorden. Turen opp gikk i starten gjennom et noe myrete terreng, før stien tørket opp og det ble mer steinete. Foto: Ola RoalkvamHUSFJELLET (635 MOH)

På søndag passet det med en skikkelig søndagstur. Været var upåklagelig og denne søndagen falt valget på dronningstien opp Husfjellet ved Skaland. Med på tur var friluftsentusiast Ola Roalkvam, og etter denne turen ble hvertfall ikke vår felles interesse for friluftsliv noe mindre, for den utsikten man får oppleve på turen opp Husfjellet er virkelig flott! 


Da vi kom litt opp i høyden åpnet det seg en fantastisk sikt mot Steinfjorden og den spisse fjellrekken på andre siden av fjorden, med Luttinden (759 moh) som høyeste fjell.  Foto: Ola Roalkvam

På toppen fikk vi 360 graders utsikt, og det beste av alt var et man så naturskjønne omgivelser hvor enn man la blikket. Her gjelder det å sette av litt tid på toppen, for utsikten var av det bedre slaget. 

Det har blitt endel toppturer på Senja, og selv om jeg blir litt sliten av å gå så mange topper, så er det definitivt verdt det. Følelsen av å stå på toppen med den utsikten man får på Senja er fantastisk, og absolutt verdt å bruke litt krefter på. 

Ola Roalkvam flyttet for få dager til Senja og man kan trykt si at han fikk en god start på livet på Senja, for DET været og DEN utsikten vi fikk, kommer hvertfall jeg til å huske lenge. 

Ola har valgt riktig fottøy:) Mine ALFA Walk King trives godt på tur med et par ALFA Juv! 

Det er moro å kunne dele det jeg opplever med mennesker gjennom sosiale medier. Dette er nok ikke er sjeldent syn for de som er med eventyreren på tur;) 

Jeg opplever utrolig mye som ALFAs Eventyrer og prøver å dele opplevelsene mine ved hjelp av sosiale medier. Når en ny topp er besteget er også snapchat og instagram oppdatert.  


Fjellet ligger midt mellom Torsken og Gryllefjord, men stien går fra Torsken-siden noe som ikke er så rart når man ser den bratte skrenten ned mot Gryllefjord. 


MIDTERTINDEN (623 MOH)

Når solen skinner og himmelen er blå bør man alltid ta seg tid til en siste tur. Før jeg gikk på båten fra Gryllefjord til Andenes fikk jeg tatt turen opp på Midtertinden i Torsken på Senja. Turen opp var ganske fort unnagjort på ca halvannen time, og på toppen fikk jeg igjen førsteklasses utsikt. 


På vei opp får man flott utsikt mot Torsken, som ligger ganske så idyllisk til i enden av fjorden. 


Imponerende bra merking var det. Umulig å gå feil når steinene så og si er dyppet i malingsspannet! 

Utsikten var fantastisk! Fra Midtertinden kunne jeg skimte neste destinasjon, Andøya, i det fjerne. 40 km sikt er ikke verst. 

Spor fra turen til Husfjellet. Anbefalt tidsbruk er 3-4 timer tur retur langs Dronningstien. Jeg er helt sikker på at dronningen ikke gikk ned fjellsiden mot Vest fra Husfjellet. Ola og jeg, to eventyrlystne karer ville raskeste vei ned til de hvite strendene og tok derfor en improvisert vei ned. Anbefales ikke. 

Spor fra min tur til Midtertinden. Turen starter egentlig ved første krappe sving på bilveien, men sporet tar deg til min teltplass. Forøvrig har jeg etterlatt en nydelig bålplass med stol og det hele der sporet slutter. Anbefalt tidsbruk er 3-5 timer. 

Etter noen nydelige dager med strandliv, fotturer og bålkos har jeg i dag vendt snuten til Andøya og gleder meg til å oppleve noe av det denne øya har å by på!