Test Eggi Advance GTX

Gjermund Lindstad har tatt med nyheten Eggi Advance GTX på ekstremtest. Les om hvorfor han mener han får "joggeskofølelse" med disse fjellstøvlene.

Test Eggi Advance GTX

Jeg har brukt ALFA Eggi Advance GTX nå i mer enn ett år. Skoen har blitt brukt seks sammenhengende uker i Femundsmarka, den har blitt brukt som primærsko i hele fjorårets jaktsesong på Rype og skogsfugl i godt og blandet terreng og underlag.

Denne skoen er først og fremst veldig god å gå i. Jeg får «joggeskofølelsen» når jeg tar den på, men samtidig er den som forventet godt stabil med en god såle som gir godt grep også i sleipere partier. Skoen er godt sydd og læret har holdt seg mykt og godt gjennom en tøff sesong uten for mye stell mellom øktene. De flate lissene som går gjennom integrerte lærhemper over nedre del av vrista justeres godt til foten med metallhempene lengre opp. Flate lisser er alltid en fordel da de ikke går opp i knytingen like lett som runde lisser.

Tåpartiet er godt beskyttet med gummi som har holdt fasongen og ikke stivnet med tilhørende krymping og tåklem som resultat. Skoen oppleves som meget godt dempet og det gir ekstra motivasjon på slutten av en lang dag med sekk på ryggen. Jeg syntes også skoen sitter godt på glatt underlag. I blaute og kalde myrer på senhøsten har skoen vist seg å isolere godt, det merkes. En sko med dårlig isolering vil gi deg en følelse av å bli våt på beina, det skjer ikke her.

Til nå har jeg ingenting å utsette på denne modellen. Stikker jeg til skogs er det denne jeg nå plukker ut av et ellers fullt skap med tidligere testede modeller og det sier sitt. Skulle jeg gitt den en karakter ville jeg gitt 6 av 6.

Gjermund Lindstad

 
Gjermund Lindstad har tidligere i en årrekke jobbet som freelancetester av utstyr for Jeger Hund & Våpen og Jakt og Fiske. Han har gjennom de siste femten årene gjennomført en rekke tester av sko til jakt og friluftsliv. Han er nå en uavhengig tester av sko for de som trenger det.