Tilbake til høsten i Bergen

Tilbake til høsten i Bergen

Stormene herjer over sør- og vestlandet. Jeg er tilbake i Bergen etter flere måneder på reise og da jeg faktisk hadde glemt hvor mye det kan blåse og regne, fikk jeg igjen frisk vind i håret og gjennomvåte klær. 

Det er lenge siden jeg har satt så stor pris på oppholdsvær. Vanligvis liker jeg regnet. Følelsen av å gå i skog og mark mens dråpene faller fra himmelen og vinden tar tak i sekk og jakke er ganske så god. Man føler seg frisk, rask og veldig sporty. Vinden gir deg motstand, men å beherske forholdene og finne glede når det uler fra trærne rundt deg, gir en fantastisk mestringsfølelse. Spesielt godt er det jo også å komme inn i varmen igjen. Kjenne kroppstemperaturen stige mens man drikker en kopp kaffe/te/kakao. Likevel er det oppholdsværet jeg har savnet. Ikke fordi jeg ikke liker regn, men fordi formen ikke har vært på topp. Det var derfor VELDIG deilig at solen tittet frem mellom skyene og ga meg mulighet til å sove ute igjen. 


Når solen endelig tittet frem.


SEKKEN FERDIG PAKKET

Dørstokkmila kjennes kanskje ekstra lang når været ikke er på topp - så da gjelder det å gjøre det man kan for å senke terskelen for å komme seg ut. Jeg har to ting som hjelper meg å komme meg ut når formen ikke er helt på topp, eller når været er usikkert. Mitt beste triks er å ha sekken så klar som overhodet mulig. Om jeg må bruke en time på å pakke før jeg stikker ut på telttur er det lett å nedprioritere turene når hverdagen er travel, men om alt jeg må gjøre er å pakke noe mat, ta på klærne og gå, så blir det hele en lek. Mitt andre triks er rett og slett å se på egne turbilder. Å mimre litt tilbake til noen av de fine opplevelsene jeg har fått i naturen gjør at jeg gleder meg til å slenge på meg sekken å komme meg ut, og det selv i regn og vind. 


Stemningsfullt øyeblikk på tur. 


TELTLIVET

Når man først har kommet seg inn under teltduken gjør det lite at regnet hamrer på duken. Jeg synes egentlig det er ganske så koselig å sitte der og høre lyden av regn. Med utsikten jeg hadde sist, var det heller ikke feil å åpne teltdøren og se på regnet som beveget seg over landskapet. Jeg kunne se hvordan dråpene traff fjorden og hvordan skyene passerte i horisonten. 

Utsikten fra teltet.