Er utsikten like fin med en brukt skalljakke og lånt telt?

Er utsikten like fin med en brukt skalljakke og lånt telt?

I samarbeid med DNT og DNT Ung har vi utfordret Une Cecilie til å gjennomføre en grønn fredag, og dra på tur med bare brukt utstyr.

Starten på eventyret ser du i videoene under og følg med videre for fortsettelsen. 

Alfa ønsker å gjøre det enkelt for forbrukerne å ta mer bærekraftige valg, gjennom å skape produkter som varer lenge, som er reparerbare og som benytter miljøvennlige materialer og innsatsmidler.  

Selskapet jobber også med et langsiktig og overordnet initiativ som har som mål å redusere miljøavtrykk og utslipp i hele vår drift og produksjon. 
Pål Olimb - Daglig leder i Alfa Sko 

Så har vi selvsagt også samlet noen gode tips til deg som er ute etter utstyr som er brukt, men godt nok👇 🏕️
 Utlånsordninger - mange kommuner har utlånsordninger som til og med er gratis for barn og unge. Start med å sjekke om det finnes en BUA i nærheten av deg. 
🏕️ Bruktmarkeder - det finnes mange nettsider som formidler bruktsalg av klær og utsyr. Du finner alt fra helt nytt som noen har kjøpt inn i feil størrelse til klassisk retro turutstyr fra forrige årtusen.  
🏕️ Låne av bekjente - Kjenner du noen med mye turutstyr i boden? Forhør deg om du kan låne utstyr, før du finner ut om du ønsker å kjøpe eget.  
🏕️ Utstyrskollektiv - Kanskje ikke alle trenger å eie alt, og kanskje har du søsken eller venner du kan dele utstyr med. Kjøp et felles telt, og ruller på å hvem som bruker det.  
♻️ Har du friluftsklær og utstyr du ikke lenger bruker så har vi en nasjonal byttedag 26. november. På GRØNN FREDAG kan en litt liten jakke få nytt liv, fjellskoene du aldri bruker kan få ben å gå på - eller kanskje finner du utstyret som du selv virkelig har bruk for?