Velkommen til Finnmark!

Velkommen til Finnmark!

Umiddelbar nærhet til naturen utfor husdøra.


NORDAVIND GIR RØDE KINN.

Tenk så heldig jeg er som har fått vokst opp i dette fylket, med vidder, høye fjell, kalde vintere, nordlys, nordavind og en kystlinje som utstruket tilsvarer en distanse på 1/6 av jordas omkrets. Som Hammerfesting føler jeg en tilhørlighet til havet og frisklufta. Fra jeg var liten kid, ble jeg dratt med ut på tur av foreldrene mine, enten det var bærtur eller fisketur.


Et høydepunkt på nyåret er årets første soldag. En av topp 3 beste dager i året :D

Når man vokser opp i Vest-Finnmark blir man ikke av den kresene typen når det kommer til vær. For meg er det lite vind når det er 4-5 m/s. Dette får en til å sette ekstra stor pris på de få godværsdagene. Man blir kanksje litt herdet, og får lavere toleranse for å komme seg ut i dålig vær. Og det har på en måte blitt ei greie for meg å nyte det litt ekstra, når det er skikkelig dritt vær. Alt med måte selvfølgelig, man skal ha respekt for været.

LITT HER OG DER.

Jeg har bodd både på vestlandet og østlandet. Og har alltid lengtet tilbake til Finnmark og naturen her. Selv om det er spektakulært andre plasser i Norge. Jeg savnet vidder og enkelt landskap, for hallo, har dere prøvd å gå i feks Stølsheimen? Det er jo bare rett opp og rett ned. Og forresten? Har dere sett Seiland? Jeg liker å kalle det Finnmarks svar på Lofoten. Bratte fjell, og vakre strender. Hit dro vi alltid med båt med fmilien når vi var små, og øya gir meg gåsehud. Så utrolig vakkert er det ikke noen andre plass i Norge.

Favoritt nasjonalparken min Seiland. Bildet er tatt fra Jøfjorden, like under Nordmannsjøkelen.

FINNMARK OG HAMMERFEST

Her kommer tre morsomme facts om finnmark.

1. Finnmark fylke har et større areal enn hele Danmark

2. Du finner både norges østligste og nordligste by i Finnmark

3. Norges smaleste punkt ligger i Sør-Varanger kommune. 


Hammerfest

Litt om byen jeg bor i. Hammerfest ligger på Kvaløya. Dette er ei lita øy i Vest-Finnmark. Her er det meget flatt, og nesten INGEN trær. Huset mitt ligger på prærien. Her har vi hundegård og umiddelbar nærhet til naturen. Perfekt.

 Håper du vil følge med oss denne uken. I neste uke venter en tur til Kvaløyas høyeste punkt, Svartfjellet. Kommer et nytt innlegg etter turen.

Snakkes!

Foto: Marthe Nyvoll