ALFAs Eventyrer Juli - Linas Johan Hanssen Hauge

Har helt siden jeg var en liten glunt tenkt at jeg var en eventyrer i blod og sinn, og nå er jeg så utrolig privilegert til å få være månedens eventyrer hos Alfa! Til vanlig bor jeg i Oslo og studerer veterinærmedisin, men når jeg har tid til rådighet så er det i friluft jeg trives best.

Mitt navn Linas Johan Hanssen Hauge, jeg er 26 år og født i Tromsø. Som seksåring flyttet jeg derimot til Nederland, kanskje det flateste landet i verden, og oppholdte meg der i vel 13 år før jeg flyttet tilbake til nord som 19-åring.

Friluftsinteressen har alltid vært til stede, og når jeg og min mor var på sommerferie i Nord-Norge satt jeg alltid ved vinduet, sånn at jeg kunne se de flate tulipanmarkene og vindmøllene bli skiftet ut med fjell og skog, akkurat sånn som jeg liker det.

Nå i juli så er jeg så heldig å få kunne ta dere med på en gåtur gjennom alle kommunene i Lofoten og Vesterålen, en gåtur på vel over 600 km gjennom de 12 kommunene som utgjør øyriket som er så kjent for sine vanvittige natur. Det hadde vært løgn å si at jeg bare går denne turen for moros skyld, for selv om det er en av de største drivkreftene, så er det en enda større ideologi og mening med turen enn så.

Kreft er den sykdommen som tar flest liv i Norge, og over 10 000 mennesker mister livet årlig kampen mot kreften i landet vårt. En god livsstil med fysisk aktivitet og frisk luft er med på å senke sjansen på kreft betraktelig, og gjennom den frivillige organisasjonen min Turforliv, ønsker jeg nettopp å motivere mennesker til å komme seg ut i naturen, samt rette oppmerksomhet mot kreftsaken! I 2018 gikk turen rundt hele Troms Fylke, i fjor besteg jeg 19000 høydemeter på to uker for barnekreftforeningen, og i år er det da Lofoten og Vesterålen sin tur å bli utforsket, og alt det for en meget viktig og god sak.


Følg Linas gjennom hans 600 km spektakulære tur i Lofoten og Vesterålen

Jeg gleder meg til å kunne vise dere hvor fantastisk dette området er, samt motivere til en mer aktiv livstil, som både gir glede og god helse. Kom deg ut på tur i dag, kort eller lang, alt hjelper!

10 raske med Linas

 • Tørket turmat eller hamburger?

Begge deler egentlig, men til hvert sitt bruk. Kanskje en tørket hamburger hadde vært midt i blinken?

 • Lærsko eller tekstilsko?

Igjen, begge deler

 • Sove lenge eller stå opp tidlig?

Innerst inne vil jeg stå opp tidlig, jeg lover.

 • Nordpolen eller Ekvator?

Nordpolen

 • En god bok eller film?

En god bok (og da helst Hamsun)

 • På tur med Jan Thomas eller Lothepus?

Jan Thomas, det hørtes ut som en legendarisk begivenhet som jeg ikke ville gått glipp av.

 • Lofoten eller Jotunheimen?

Lofoten, selvfølgelig!

 • Telt eller åpen himmel?

Åpen himmel når det er vær til det.

 • En lang ekspedisjon, eller mange korte turer?

Lang ekspedisjon

 • På tur alene eller sammen med noen?

Oftest alene, helst sammen med noen.

 • Facebook eller instagram?

Instagram.

Blogginnlegg

Til bloggen