Jakten etter snø tok meg til Blefjell, et fjellområde som blant annet Nansen benyttet flittig. Nå, over hundre år senere, sto to eventyrere klare for å gå inn i Nansens treningsfelt. Tidligere i uka spente vi på oss skiene og trakk med oss pulkene fra sørøst-enden av fjellplatået. Bjørn Tore Moen, ambassadør for blant annet Helsport og Devold of Norway, har så og si disse omgivelsene som sin egen bakgård og lot ikke de vanskelige snøforholdene legge en stopper for eventyrlysten. 

Bjørn Tore Moen, Ambassadør for Helsport, Devold of Norway og Jakt og Fjellsport. 

På tur med @btmoen

Da jeg i august deltok på Helsports arrangement Camp Ousland møtte jeg en kar ikke så helt ulik meg selv - glad både foto og friluftsliv. På Manshausen ble vi et godt team i teltoppsetting og stakk like gjerne av med førsteplassen i det uoffisielle norgesmesterskapet i teltoppsetting. Denne uken, fem måneder etter vi ble "norgesmestere", samarbeidet vi igjen om teltoppsettingen og dro med oss to stk Fjellheimen X-Trem telt inn i Blefjells-fjellheim. 

I disse dager er snøen dessverre en mangelvare mange steder i Norge. Da er det ekstra fint å finne de få områdene som har nok snø til å bære en skiløper med pulk.

Med et par tips og triks i ermet går teltoppsettingen som en lek. På vinteren kan teltet være halveis oppslått på pulken og med stengene i stangkanalene er teltet oppe på 1-2-3. 

Campen min pleier stort sett å bestå av kun et telt. På denne turen var den plutselig dobbelt så stor og jeg så frem til å få tatt noen bilder av to lysende telt under stjernehimmelen. En liten hobby jeg har utviklet som friluftsmann. 

Et av mine teltbilder fra campen vår. 

En inspirasjonskilde

Og teltbilder under stjernene har det blitt. Lite er finere enn å se på de fargerike, lysende teltene i et ellers mørkt landskap. Er det en som er god til å ta denne typen bilder er det Bjørn Tore Moen. Jeg har funnet mye inspirasjon i instagramprofilen hans og det var moro å se han i aksjon. Gleder meg til å se hva han kommer opp med de neste ukene. Er du like nysgjerrig som meg kan det være verdt å sjekke ut @btmoen på instagram

Bjørn Tore tar ikke bare bilder, han fanger stemningen på tur og det synes jeg han gjør på en veldig god måte. Han fokuserer på komposisjon og ryddighet, noe som går igjen i bildefeeden. 

"Jeg skulle aldri drive med naturfoto, for det var det kjedeligste som fantes" sa Moen da vi sto ute og fotograferte. Ute var det kaldt og kulden begynte å hemme motorikken i fingrene. Å stå ute midtvinters uten hansker med et kamera i hendene er ikke for hvem som helst og jeg måtte spørre hva det var som drev han. Hva var det egentlig som fikk en som synes det var kjedelig, til å gjøre helomvenning å bli naturfotograf? 

"Likevel fant jeg ut at naturfoto ga meg mulighet til å koble sammen to av mine viktigste hobbyer. Friluftsliv og foto. Det dukker alltid opp så mange fine øyeblikk der ute og nå kan jeg ta meg god tid til å fange den riktige stemning som friluftslivet byr på" svarte Bjørn Tore. 

I år føles det ut som om påsken kom litt vel tidlig. 

Gjort mer enn bare foto

Selv om det har blitt tatt mange bilder, har vi hatt masse tid til å slappe av i det nydelige påskeværet. For det har faktisk vært skikkelig påskestemning i fjellet. Med strålende sol og fine temperaturer har avslapping i solen vært en prioritet. Bjørn Tore har heller ikke vært helt i slaget og syk, så vi har tatt det rolig og nytt rolig friluftsliv på Blefjell. 

Dette synes jeg ser rimelig deilig ut. Og det kan jeg også love et det var. Jeg tror nok at tidlig vår blir årets fineste tid. Når kulden har gitt seg og jeg kan gå på ski i bar overkropp og i stekende sol. Det gleder jeg meg til! 

Med rolige dager har det også blitt endel tid i teltet. Vi har fyrt en god del og holdt det varmt og gått "innendørs". Etter å ha stått ute i kulda og tatt bilder er det godt å komme seg inn i et varmt telt. 

Å ferdes i Nansen-trakter har vært en fin opplevelse. Hit kommer jeg gjerne tilbake! 

Print blogginnlegg her