Ledig Stilling: Produktdesigner med ansvar for ESG

Veien fra tradisjonell skofabrikk til en sporty, moderne tur- og fritidsleverandør er brolagt med erfaringer og tradisjoner.  Likevel har eventyret nettopp begynt.

Både selskap, produktdesign og merkevare gjennomgår en kraftig modernisering og revitalisering. Nå forbereder vi oss på å trå sterkere inn i det internasjonale markedet og er klare for en ny vekstfase. Målsetningen til Alfa Sko er å tilgjengeliggjøre høykvalitets sko med en uovertruffen komfort langt utover det nordiske markedet, og vi er nå på jakt etter en produktdesigner med ansvar for å følge opp ESG og bærekraftstrategien i Alfa.

Om stillingen
Som produktdesigner med ansvar for ESG og bærekraft i Alfa Sko, vil du ha ansvar for å følge opp strategi, utvikling og implementering av de til ethvert gjeldende tiltak i det daglige. Som en del av produktavdelingen forventes du å balansere det operative og det strategiske i hverdagen.

Alfa Sko skal kjennetegnes ved å være en fremoverlent og nytenkende gjeng, og vi ønsker at du har en drivkraft og ønske til å bidra til at vi sammen spiller hverandre gode, gir bånn gass og skaper muligheter - som er helt unike!

Alfa Sko har ansatte i både Norge og Sverige. Hovedkontoret ligger i dag på Gran, men vi er åpne for at din rolle er lokalisert i Oslo-området.

Om deg

Viktigst av alt - du har drive, stå-på-vilje og utholdenhet - den viktigste egenskapen for å lykkes sammen med de andre i Alfa. Vi tror også du kjenner deg igjen i dette:

 • Bidra til utvikling og innovasjon av Alfa sitt produktsortiment
 • Prosjektledelse - iverksette og følge opp pålagte prosjekter fra idé til ferdig produkt i henhold til oppsatt fremdrift
 • Overvåke nye globale bærekraftstrender, innovasjon og reguleringer
 • Jobbe tett med alle avdelinger og bidra til leveransen av Alfas ESG & Bærekraftstrategi
 • Utvikle og forbedre KPIer knyttet til bærekraft, beregninger og analyser og støtte utvikling av innsamlings- og rapporteringssystemer i samarbeid med de ulike avdelingene
 • Fabrikk- og leverandørbesøk i forbindelse med utviklingsprosjekter.
 • Leverandøroppfølging -dialog med eksterne designere, produsenter og leverandører.
 • Igangsette og følge våre tekniske utviklingsprosjekter og jobbe tett med våre leverandører for å utvikle nye produkter og teknologier innenfor sko og tilbehørsprodukter.

Vi tror du beskrives som hel ved. Du respekterer, lytter og tar hensyn til andres synspunkter, og er samtidig tro mot dine overbevisninger under subjektivt press fra andre. Du jobber selvstendig og i team alt etter hvilken fase dere er i og du har en åpen og transparent holdning til dine kollegaer. Og så har du drive – og her gjentar vi oss selv. Dette er det aller viktigste vi ser etter. Du forstår hva som kreves, prioriterer effektivt og har viljen til å gjennomføre det som trengs.

Vi ser for oss at din formelle bakgrunn og erfaring treffer på noen av disse punktene

 • Utdanning innen produkt- eller industridesign eller tilsvarende
 • Du har erfaring fra liknende stilling eller arbeidsoppgaver
 • Interesse for og god innsikt i miljø og bærekraft.
 • Du har sterke kommunikasjonsegenskaper og er en god nettverksbygger
 • Flytende i engelsk skriftlig og muntlig

Stillingen rapporterer til Utviklingssjef i Alfa Sko.

Søknadsfrist:  16. april 2023

 • I henhold til GDPR bes du søke via systemet, og ikke direkte til kontaktpersonen (e) oppført i denne annonsen.

Om Alfa Sko
Alfa Sko (www.alfa.no) er en tradisjonsrik, norskeid merkevarebedrift. I mer enn 90 år har vi produsert ski- og tursko for kvalitetsbevisste friluftsentusiaster i alle aldere. I tillegg har vi i en årrekke vært leverandør av fottøy til profesjonelle brukere i politiet, i forsvaret og andre yrkesgrupper med høye krav til fottøyets funksjon, komfort og kvalitet.

Alfa Sko omsatte i 2021 for 167 millioner kroner, og har de siste årene hatt god vekst. Vi har 19 ansatte i Norge som arbeider med produktdesign- og utvikling, salg, markedsføring og administrasjon. Våren 2017 etablerte vi oss i Sverige med tre ansatte i datterselskapet Alfa Sko AB. Produksjonen foregår hos utvalgte kvalitetsprodusenter i Europa og Asia, under tett oppfølging av vår produktutviklingsavdeling og i henhold til strenge retningslinjer og kvalitetskrav.

Majoritetseier i Alfa Sko er Aars AS (www.aars.no), som er Møllerfamiliens familiekontor og investeringsselskap. Det er i dag 3. og 4. generasjons eiere i familien som gjennom Aars driver aktivt eierskap med et langsiktig perspektiv. Porteføljen av selskaper inkluderer virksomheter i en rekke ulike bransjer, som blant annet Møller Eiendom, Møller Mobility Group, OneCo, InfoCare, Alfa Sko, Pizza Hut Sverige og Micro Matic. Totalt omsatte Aars konsernet for NOK 44 milliarder i 2021 med nesten 9,000 ansatte i dag.