Teknologien

GORE-TEX er en slitesterk mikroporøs film som blir laminert til et tekstil. GORE-TEX filmen har små porer som slipper igjennom fukt (vanndamp), men ikke vanndråper. Slik kan GORE-TEX gjøre et material både vanntett og pustende. Dette tekstilet sys så sammen til en sokk som vi setter inn i skoen nærmest foten.

GORE-TEX membran er laget av såkalt * ePTFE (utvidet polytetrafluoretylen), som har mikroskopiske porer - 20 000 ganger mindre enn en dråpe vann - mellom fibrene. Porene er derimot store nok til å slippe gjennom vannmolekyler, dvs. vanndamp. På denne måten er membranen helt vanntett, men gjennomtrengelig for fukt - vanndamp. Molekylene i vanndamp er mye mindre enn vann i flytende form – dette kan sammenliknes med is (vann i fast form) og vann.

GORE-TEX-membranen er laminert til et slitefor som er nøye tilpasset tiltenkt bruk. Alle andre materialer i produktet er også spesielt utvalgt og er behandlet / impregnert slik at materialene ikke trekker vann. Alle sømmer tapes og forsegles slik at produktet blir helt vanntett.

Alfa sørger for kvaliteten

Hullene nålene lager når vi syr sammen GORE-TEX sokken kan virke små, men ett hull er nok til å skape en lekkasje. Det er derfor selv de mest vanntette, vindtette og pustende sko ikke kan holde deg tørr og komfortabel hvis sømmene ikke er ordentlig forseglet. Det finnes en rekke lignende membraner til bruk i sko på markedet. Imidlertid er GORE-TEX-teknologien den eneste vi har funnet som vi kan stå inne for (og garantere) at alle produktene er 100% vanntette. Det hjelper ikke om membranen er god dersom den ikke settes riktig inn i skoene, eller at sømmene ikke er forseglet på rett måte eller at utsatte slitasjepunkter ikke har fått ekstra forsterkning. På en Alfa- sko med GORE-TEX vet du at alt dette er i orden.

Gore-Tex Garanti

Hvis vi utsetter andre tekniske materialer for hard bruk, er risikoen stor for at de raskt mister sin effektivitet. Det gjør ikke GORE-TEX-membranet, som holder seg vanntett og pustende gjennom hele skoens livssyklus