Heinen - Skinnet som ikke bedrar

 

Heinen - Skinnet som ikke bedrar

Læret i Impact A/P/S GTX kommer fra Heinen som setter kvalitet, bærekraft og miljø som de viktigste kriteriene i produksjonen. Les mer om fabrikken og hvordan de jobber for å gi deg en sko som skal vare, med så lavt miljøfotavtrykk som mulig.

Heinen lærfabrikk er et familiedrevet garveri fra 1891 som ligger i Wegberg i Tyskland.

Heinen produserer lær fra lokale dyr, utnytter overskuddsmateriale i andre produkter, gjenbruker vann og har kontroll over utslipp. Læret i Impact A/P/S GTX  og Bever Extreme Advance GTX er produsert under TerraCare® standarden som betyr at du kan være sikker på at læret er produsert på den mest miljø vennlige måten med hensyn til dyrevelferd og arbeidsforhold. 

 


Heinen har laget kvalitetslær i over 100 år. Arbeidet gjøres for hånd for å sikre høyest mulig kvalitet, materialutnyttelse og gode forhold for dyrene.


VEDLIKEHOLD

Selv om læret er av høy kvalitet er det likevel viktig å vedlikeholde det med riktig og regelmessig pleie.


Med Impact A/P/S GTX følger voks og klut til vedlikehold av skoen. I tillegg har skoene en skopose for oppbevaring.

Læret i Impact A/P/S GTX og Bever Extreme Advance GTX former seg etter foten, har gode pusteegenskaper og blir slitt på en fin måte. Læret har vært behandlet med et tynt lag voks hos garveriet. En klut og en liten flaske voks av samme type som skoen opprinnelig er behandlet med følger med når man kjøper skoene. Ved bruk vil læret i skoene bli mattere og tørrere. På fjelltur eller gjennom kratt i skogen kan det også oppstå riper eller sår i læret.

Når skoen blir litt mattere kan man ta en liten mengde voks på kluten og jobbe det inn i læret. Om man raskt smører inn skoene vil en få en matt overflate, men hvis man jobber litt med smøringen vil man hente fram glansen i læret og gjenopprette lærets gode egenskaper. Voksen både beskytter og impregnerte læret.