Spar over tid med et bærekraftig valg

Spar over tid med et bærekraftig valg

KVALITETSBEVISSTE VALG

I dag er det avgjørende at vi snur trenden og kutter det vi kaller fast fashion og erstatter det med kvalitetsprodukter med lengre levetid. Det betyr også at vi må ta bedre vare på våre klær/sko og ikke kaste de for tidlig.

Mange av oss er godt på vei inn i denne tankegangen, men det er svært lett å la seg lokke inn av salg, billig pris, mini pris, to for en, og alle de små stikkene vi får i hverdagen.

Det er fortsatt mange bedrifter som primært tenker volum og derfor bidrar til et hyperkonsum. Å lage produkter med god kvalitet og levetid er det viktigste tiltaket mot en mer bærekraftig tekstil og sportsbransje.

Selv om bærekraft har vært til stede i våre tanker i flere år nå, så er det første de siste par årene at det virkelig begynte å sette seg hos de fleste av oss.

De ble lagt frem tall og innsikt om miljøet som forskrekket oss, og skapte uro.

ALFA har alltid produsert sko med fokus på levetid. Som en del av vår satsning på miljø og bærekraft ønsket vi å ta dette et steg lenger og lanserte derfor våren 2019 en ny mer bærekrafig og innovativ tursko som er satt sammen slik at alle slitedeler kan byttes, og skoene får et "evg liv"

Denne kalte vi Impact A/P/S GTX

Skoen har fått svært mange positiv tilbakemeldinger fra forbrukerne og testere, og vi har også fått noen spørsmål rundt hvor mye mer bærekraftig det er å reparere i motsetning til å kjøpe en ny sko, og er det noen penger å spare.

Det er i dag stort fokus på å kutte utslipp, forbedre kvalitet og gjenbruke materialer. Noe som det absolutt bør være.

De fleste nordmenn har begynt å bli svært opptatt av miljø og bærekraft, men ikke alle forutser at dette også betyr endringer i kostnader. Et bærekraftig kjøp bør ses på som en investering i motsetning til et forbruks-kjøp.

Målet med bærekraftige produkter er at de i løpet av sin levetid har et så lavt miljøavtrykk som mulig. Produkter av høy kvalitet og med mulighet for reparasjoner har lengre levetid og får naturlig ett lavere miljøavtrykk enn produkter med kort levetid.

Men å produsere produkter med en kvalitet og konstruksjon som skal kunne vare lenge vil ofte være mer kostbart. Den lengre levetiden kan allikevel gjøre det rimeligere enn forbruks-produkter som du må kjøpe flere av i det samme tidsrommet. Dermed blir det å kjøpe bærekraftige produkter med lang levetid en investering både for miljøet og lommeboken

Det som er så fint med Impact A/P/S GTX er at du vil få en betydelig langvarig gevinst ved både et mindre miljøavtrykk og en lavere kostnad over produktets levetid. Vi har gjort et lite regnestykke som viser nettopp hvor mye du kan spare ved å investere litt ekstra i Impact A/P/S GTX.

Vi håper med dette å gjøre valget litt lettere ved å se hvor mye du kan spare på lang sikt nettopp ved å velge et smartere langsiktig valg.

Tallene nedenfor er et sammendrag av et overslag der vi beregner forskjeller i kroner og Co2 utslipp over en 30 års periode.

Se hele regnestykke her

Les mer om produktet Impact A/P/S GTX

EN VIKTIG DEL AV DET LANGSIKTIGE BÆREKRAFTSINITATIVET ALFA FOR LIFE™

Lanseringen av Impact A/P/S GTX skoen er et viktig første steg i en større satsning underlagt organisasjonens langsiktige bærekraftstrategi ALFA For Life™. Gjennom ALFA For Life™ ønsker organisasjonen å øke fokuset på bærekraft og det å skape gode løsninger som kan bidra til å redusere dagens hyperkonsum.

Selskapet vil tiden fremover fortsette det kontinuerlige arbeidet med å finne de mest bærekraftige og etiske materialene, komponentene og løsningene – og ønsker å være ærlige og transparente i alle ledd. Lanseringen av Impact A/P/S GTX er en del av denne satsningen, og ALFA kommer til å fortsette arbeidet med utviklingen av nye ALFA For Life™-produkter fremover.

Les mer om ALFA For Life™