HVILKEN FJELLSKISTØVEL SKAL JEG VELGE?

CRAFTED BY NORWEGIAN NATURE

Dere går til venstre der vi andre går rett frem, dere går opp bakken der det aldri blir kjørt spor –
og hver gang får dere nye opplevelser. Opplev ditt nærområde på en helt ny måte med fjellski.

Vi skiller mellom to ulike bindingssystemer til fjellski: Backcountry (BC) og Xplore. Xplore har bredere festepunkter enn den tradisjonelle BC-bindingen, og gir dermed bedre stabilitet. Du kan også tilpasse bindingen til terrenget. Bytt fleksen som kommer med bindingen til en hard fleks med mer motstand for mer kontroll, til morsomme nedkjøringer. Den integrerte løfteren til hælen gir deg enklere gange oppover. Rottefella har i tillegg til dette forbedret gå-opplevelsen, ved å flytte ​rotasjonspunktet tettere på
foten. 

Det finnes mange ulike fjellskistøvler. Under går vi gjennom noen av forskjellene ved ALFAs fjellskistøvler. Husk at du bør ha plass til en tykk sokk for å unngå at du blir kald på føttene. Bruk derfor gjerne riktig sokk på føttene når du måler dem for å finne rett størrelse.

Fjellskistøvler Backcountry

Tradisjonell fjellski

Kikut Perform GTX

Kikut Perform GTX er støvelen for middels til krevende turer på fjell og vidde. Det er en fjellskistøvel i nubuck lær og med pløse i tekstil og lær. Tekstilet gjør at støvelen er litt lettere og puster bedre en støvler med lær i hele pløsen. Tåpartiet er ekstra forsterket for å beskytte skinnet mot skarekanter.

Les mer om Kikut Perform GTX

Skarvet Advance GTX

Verdens mest solgte fjellskistøvel! Perfekt for deg som elsker de varierte opplevelsene vinterfjellet kan by på uansett vær og forhold. Skarvet Advance GTX består av ett stykke fullnarvet lær og er vinterfôret med GORE-TEX. Den gode isolasjonen og Memoryfoam'en som former seg etter foten gir deg god komfort hele dagen.

Les mer om Skarvet Advance GTX

Guard Advance GTX

Guard Advance GTX er en videreutvikling av Skarvet Advance GTX. En varm og kraftig fjellskistøvel i fullnarvet lær perfekt for krevende skiturer. Memoryfoam gir komfort og ekstra god passform i hælen for å hindre gnagsår. Samtidig er støvelen forsterket rundt hæl og ankel og egner seg derfor svært godt til nedoverkjøring. Helkalosjering sørger for ekstra beskyttelse og lenger levetid. På grunn av avstivingen i støvelen og varmen i skoen egner den seg også godt for turskøyter. Guard Advance finnes også i størrelse 49 og 50.

Les mer om Guard Advance GTX

Outback A/P/S 2.0 GTX

Denne støvelen er en ren og skjær fryd å bruke, og den passer like godt på lange kalde skiturer, som i påskesola! Outback A/P/S 2.0 GTX har ekstra høy innersko som gir deg god støtte i nedoverbakkene og integrert gamasje sørger for at snøen holder seg unna. Toveis glidelås gir deg enkel tilgang til snøresystemet og sørger for god ventilering. GORE-TEX i innerstøvelen gir deg god komfort hele dagen og den integrerte RECCO brikken er en ekstra trygghet. Summen av dette gir deg den varmeste BC støvelen. Finnes også i størrelse 49 og 50.

Les mer om Outback A/P/S 2.0 GTX
Fjellskistøvler Xplore

En helt ny opplevelse på fjellski

Skaget Perform

En varm og kraftig fjellskistøvel i semsket lær. Helkalosjering beskytter skinnet mot skarekanter. Støvelen har ikke GORE-TEX, men med riktig vedlikehold holder du føttene tørre og skoene pene. Dette er skistøvelen for deg som vil ha en allsidig skistøvel til fjellbruk.

Les mer om Skaget Perform

Vista Advance GTX

Dette er klassikeren! Lik Guard Advance GTX, men med Xplore yttersåle. Vista Advance GTX er en varm og kraftig fjellskistøvel i fullnarvet lær. Vinterfôret med GORE-TEX som gjør at du holder deg varm og tørr på beina hele turen.

Les mer om Vista Advance GTX

Free A/P/S GTX

Denne støvelen har alt! Med Free A/P/S GTX har du mulighet til å være leken uten at det går på bekostning av gåegenskapene. Free A/P/S GTX er ekstra avstivet, noe som gjør at du har mulighet til å slippe på litt mer i nedkjøringene. Yttermaterialet i AlfaAir™ er spesialbehandlet for å avvise snø og smuss, samtidig som det er vedlikeholdsfritt. BOA-løsningen gjør det enkelt justere strammingen av støvelen selv med votter.

Les mer om Free A/P/S GTX

Tips

- Visse snø-/skareforhold gir en ekstrem påkjenning på skoens materialer, og ved bruk under slike forhold må økt slitasje forventes.
- Bruk snøresystemet aktivt for å holde deg varm på beina. Knyter du stramt får du dårligere blodsirkulasjon, men stabiliteten blir bedre. Knyter du løst får du bedre blodsirkulasjon, men mindre stabilitet.
- Riktig stell og vedlikehold er viktig for at dine ALFA sko skal holde seg tørre og pene over tid. Ønsker du en innføring i hvordan du kan forlenge levetiden til støvlene dine, kan du lese mer om vedlikehold her.

God tur!