HVILKEN FRITIDSSKO SKAL JEG VELGE?

Enten du skal ta en avslappende spasertur i parken etter jobb eller bare henge med venner, er valget av fritidssko avgjørende for både komfort og uttrykk. ALFA har et stort utvalg av fritidssko for en aktiv hverdag. Med utallige stiler, materialer og teknologiske innovasjoner tilgjengelig, er det ikke alltid lett å velge. La oss hjelpe deg!

  • Anbefalte fritidssko
  • Fritidssko eller lave tursko?
  • Hvordan velge fritidssko?
  • Fordelen med gode sko
  • Helsefordeler ved valg av gode sko
  • Fordeler ved å gå

Fritidssko eller lave tursko?

Om du bør velge fritidssko eller lave tursko avhenger av bruksområdet og de spesifikke behovene du trenger til en sko. Fritidssko er designet for dagligdagse aktiviteter og ferdsel på hardt underlag. Lave tursko er mer funksjonelle og egner seg godt for lette turer i skog og mark.

En fritidssko er lettere og har et mer hverdagslig uttrykk enn en lav tursko, men til gjengjeld vil en lav tursko vil oppleves som mer stabil og ha et bedre grep.

Yttermateriale

ALFA har ulike yttermaterialer på sine fritidssko og lette tursko for hverdagsbruk. Vi bruker tekstil, AlfaAir™ og lær, og vi har sko både med og uten GORE-TEX.

Valg av de ulike materialene gir ulike fordeler. Tekstilsko er lette, luftige og får gjerne et mer hverdagslig uttrykk enn ved bruk av andre materialer. Sko i lær gir deg god beskyttelse på grunn av tykkelsen på læret, god isolasjon og vil oppleves mer stabile. Godt vedlikeholdte lærsko har lenger levetid og er mer robuste i vått terreng. Sko i AlfaAir™ er lette og har gode pusteegenskaper. Materialet er også vedlikeholdsfritt, det er ikke nødvendig å bruke annet enn vann og skobørste for å holde støvlene rene.

Yttersåle

Vi benytter oss av tre ulike yttersåler på våre fritidssko: ALFA Nortik, Vibram® og en grovmønstret såle. På skoene i Steg-kolleksjonen brukes sålen ALFA Nortik. Sålen er konstruert for en ideell kombinasjon av støtte under fotbuen, bedre plass til tærne og et godt balansert grep på harde underlag som grus og asfalt. Yttersålen fra Vibram® sørger for godt grep både innendørs og utendørs; på asfalt, grus, stein og gress. Den grovmønstrede yttersålen har en stabiliserende mellomsåle som sikrer godt grep og kontroll uansett underlag.

Passform og valg av størrelse

Vi definerer passformen på våre sko som smal, regulær og vid. Å velge riktig skostørrelse er viktig for komfort, støtte og generell fot- og beinhelse. Mål foten din og benytt deg av størrelsesguiden på produktsiden for å finne riktig størrelse. NB! Våre skomodeller har forskjellige størrelsesguider. Skulle du være uheldig å velge feil størrelse, er det enkelt og gratis å bytte skostørrelse hos oss!


FRITIDSSKO

Se våre anbefalte fritidssko:

Eller klikk her for å se fritidssko til herre og fritidssko til dame.

Eide Advance GTX

Eide er en fritidssko med et sporty uttrykk, perfekt for aktive mennesker i hverdagen. Skoene har en slitesterk overdel og utformingen av hælen gjør det enkelt å ta på skoene. Med Eide kan du gå rett fra kontoret og ut på lette turer på hardt underlag. Modellen finnes i flere farger.

Les mer om Eide

Ortu Perform

Ortu er en klassisk fritidssko UTEN Gore-Tex. Skoen er laget av lette, slitesterke og Bluesign®-godkjente tekstiler som sitter godt på foten, og gir en myk og behagelig følelse under bruk. Det tidløse designet gjør at skoen passer like godt til både jobb og fritid. Modellen finnes i flere farger.

Les mer Ortu

Laggo Advance GTX

Laggo er en klassisk fritidssko, med en asymmetrisk åpning, der pløsen på skoen er festet til den ene siden. Dette er praktisk slik at ikke tunga sklir ned i skoen, eller over mot den ene eller andre siden. Skoen strammes på tradisjonelt vis med skolisser slik at du kan gjøre riktige tilpasninger til foten din. Modellen finnes i flere farger.

Les mer om Laggo

Vangen Advance GTX

Vangen er en sporty fritidssko til lettere turer og hverdagsbruk. Vangen er laget av lette, ekstra slitesterke og vedlikeholdsfrie AlfaAir™-materialer, som sitter godt på foten og gir deg en myk og behagelig følelse under bruk. Modellen finnes i flere farger.

Les mer om Vangen

Stokka Advance GTX

Stokka har en såkalt «fitsleeve», og kan minne om en sokk som strekkes for å tre foten inn i skoen. Den er elastisk og sitter godt rundt foten. Passformen kan tilpasses ytterligere med snøringen. Modellen finnes i flere farger.

Les mer om Stokka

Laggo Leather Advance GTX

Laggo er en allsidig høykvalitets fritidssko i lær som kan benyttes på lettere turer og til hverdagsbruk i by og natur. ALFA Nortik yttersåle er ergonomisk konstruert for en ideell kombinasjon av støtte under fotbuen, godt grep mot underlaget og balanse når man går.

Les mer om Laggo Leather


LAVE TURSKO

Se våre anbefalte lave tursko til hverdagsbruk:

Eller klikk her for å se hele utvalget av lave tursko her.

Cecilie GTX

Cecilie GTX er en sporty tursko til dame som passer like godt til hverdags, som til lettere turer i skog og mark. Sålen gir godt grep på nesten alle typer overflater. Skoen finnes i flere farger, og i høy og lav variant.

Les mer om Cecilie

Drift Advance GTX

Drift er en komfortabel tursko med hurtigsnøring og godt grep, perfekt for en rekke utendørsaktiviteter. Med disse er du raskt og enkelt klar for hverdagen, morgentur med hunden og lettere turer i naturen.

Les mer om Drift

Munro Perform GTX

Munro er en allsidig høykvalitets lavsko i lær. Skoen er vanntett, pustende og sørger for høy komfort hele dagen. Skoen er designet for en aktiv livsstil. Med en isolert mellomsåle passer skoen godt til varierte aktiviteter gjennom alle sesonger. Yttersålen fra Vibram® sørger for godt grep både inne og ute, på asfalt, grus, stein og gress.

Les mer om Munro

Vedlikehold av fritidssko

Riktig stell og vedlikehold er viktig for at fritidsskoene dine skal holde seg fine over tid. Ulike materialer krever forskjellig vedlikehold. Her kan du lese mer om vedlikehold av tekstilsko, vedlikehold av semskede lærsko og vedlikehold av AlfaAir™. Er du usikker på hva slags materiale som er brukt på dine sko, kan du se dette på produktsidene.