HVILKEN SKISKO SKAL JEG VELGE?

Å holde føttene varme og komfortable er en meget god start for en god skitur. Men hva er egentlig forskjellen på ulike skisko og hva gjør enkelte varmere enn andre? ALFA har vært eksperter i sporet siden 1931. Vi har lagt ned tusenvis av timer med testing på Lygna, rett ved hovedkontoret på Hadeland. Resultatet har blitt unike skisko med GORE-TEX.

På denne siden finner du en oversikt over hvordan de ulike modellene våre skiller seg fra hverandre, og hvilke vurderinger du må ta når du skal finne en sko som passer deg.

Horizon A/P/S GTX


Markedets varmeste skisko
⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯
Normal passform
⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯
God ankelstøtte
⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯
Klassisk
⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯
Tur
⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯
Passer alle NNN-bindinger
⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯
2999.-

Mer om Horizon A/P/S GTX

Combi Advance GTX


Veldig god isolasjon
⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯
Normal passform
⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯
Ekstra god ankelstøtte
⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯
Klassisk og skøyting
⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯
Trening og konkurranse
⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯
Passer alle NNN-bindinger
⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯
3999.-

Mer om Combi Advance GTX

EXC Advance GTX


God isolasjon
⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯
Normal passform
⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯
God ankelstøtte
⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯
Klassisk
⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯
Trening og konkurranse
⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯
Passer alle NNN-bindinger
⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯
3999.-

Mer om EXC Advance GTX

Det unike med ALFAs skisko

Isolasjon
For oss er det en selvfølge at skisko skal ha god isolasjon, slik at du ikke fryser på føttene. Isolasjonen i binnsålen, som beskytter mot kulden fra snøen, er avgjørende for hvor varm du holder deg på føttene. Vi har valgt å løse dette ved å bruke godt isolerte binnsåler laget av naturmaterialer i alle våre modeller.

Pusteegenskaper
Føttene kan også bli fuktige eller klamme av svette. Som den eneste leverandøren på markedet løser vi denne utfordringen ved å inkludere GORE-TEX-membranen i våre skisko. GORE-TEX-membranen sørger for at svetten transporteres ut av skoene, samtidig som den forhindrer vanninntrengning. På denne måten sikrer ALFA skiskoene varme og komfortable føtter gjennom hele skituren.

Vanntetthet
Skigåing forbindes ofte med vinter og minusgrader. På denne tiden av året tenker man kanskje ikke alltid på nødvendigheten av vanntette sko. Men for de som har vært på skitur, er det velkjent at kuldegrader og tørre forhold ikke alltid er tilfellet. Fuktig snø kan legge seg på både sko og ski og smelte der. Uten et vannavstøtende ytterlag kan fuktigheten trekke inn i skoen. Alle våre skisko er utstyrt med det vannavstøtende yttermaterialet AlfaAir™, et syntetisk to-lags-laminat som er slitesterkt og krever minimalt vedlikehold. Kombinert med GORE-TEX-membranen garanterer vi at fuktigheten fra omgivelsene holdes ute av skoen.

Vanlige spørsmål

Bruk størrelsestabellen og mål deg frem til riktig størrelse. Tabellen finner du på skoens produktside. Når du prøver skoene hjemme skal du minimum ha plass til en pekefinger bak hælen når du kjenner tærne i tuppen av skoen.

1. Luft skoene etter hver tur, ta gjerne ut innleggssålen, da tøker de raskere.

2. Tørketemperatur skal være på under 37 grader. Ikke bruk skotørker for høy varme.

3. Ikke oppbevar skoene på gulv med gulvvarme. Dette tørker ut gummien og forkorter sålens levetid.

4. Vaskes ved behov (avhenger av intensitet på skiturene og hvor mye du svetter), bruk gjerne vann og vår rengjøringsspray.

Ja, det kan du! Velg en turskøyte med NNN-binding. Vi anbefaler at du bruker skiskoen Combi eller Horizon til turskøyter.

Fortsatt usikker på hvilken skisko du skal velge?

Registrer deg under for å få hjelp av en av våre eksperter til å velge den riktige skoen for deg.