Turtips

Foto: Tord Karlsen
MITT NORD

Anne Moen, ambassadør

Det er vanskelig å berre nevne ein tur når ein ska snakke om Tromsø-området. Her er det ekstremt mange fine turar og kanskje enda meir «vilt» enn for eksempel i Lofoten i den forstand at turene er lengre og du kjem høgare i terrenget.

Mitt turtips til deg: Utforsk heile Nord-Norge! Her har ein alt fra lange vidder til høge, komplekse toppar. Rett og slett friluftsliv for kvar ein smak! Om eg ska vera enda meir spesifikk og du er glad i bratte fjell som meg: Reis til Tromsø og opplev spektakulære fjell med litt lengre veg til målet, toppen og utsikta. Her kan ein nyte naturen uansett årstid.

Foto: Tord Karlsen
Foto: Tord Karlsen
Vakre jotunheimen

Den Norske Turistforeningen, samarbeidspartner

Hva med å ta turen til Gjende og Gjendesheim i høst? Gjendesheim er en av mange populære betjente DNT-hytter, og ligger vakkert plassert ved en av de viktigste innfallsportene til den østlige delen av Jotunheimen. De fleste kommer til Gjendesheim for å gå ikoniske Besseggen. Denne klassikeren er en helt spesiell turopplevelse med spennende, mektig og storslått natur.

Rett utenfor peisestua på Gjendesheim har du også tilgang til et eldorado av andre turmuligheter. Nærområdet byr på alt fra enkle, barnevennlige turer til krevende toppturer, sykkelturer, båttur på Gjende og hytte-til-hytteturer i DNTs rutenett.

Kart og kompass

Even Augdal, ambassadør

Jeg er opptatt av å utforske og oppdage - å bevare lekenheten om du vil. Vi lever i en verden der svært mye informasjon er tilgjengelig fra mobiltelefonen. Det er lett å la seg inspirere og kopiere andre sine turer, mål og drømmer. Mitt turtips er å skape dine egne eventyr. Finn et område du ønsker å bli bedre kjent med, sett deg ned med et papirkart og oppdag naturen på din måte!

Når uhellet er ute

Andreas Orset, ambassadør

Et hull i liggeunderlaget, en brukket teltstang eller en rift i Gore-Tex-buksa kan skje selv den beste turgåer. Det er kjedelig der og da, men trenger ikke bety at turen er ødelagt av den grunn.

Jeg har alltid med det lite reparasjonssett i sekken enten jeg skal på lang eller kort tur. De lange turene setter større krav til hva jeg pakker med meg i reparasjonssettet, men på de korte turene har jeg ikke mer enn litt sterk tape, ståltråd, solid cord, en liten tube med reparasjonslim og noen enkle lappesaker. Reparasjonssettet veier bare noen få gram og tar ikke mye plass i topplokket. Jeg håper du slipper og åpne reparasjonskittet på tur, men om uhellet først er ute, så fikser du skaden kjapt sånn at den ikke forverrer seg, og du får samtidig mer ut av den videre turen.