Ser ut over hav og fjell

Slik vedlikeholder du
AlfaAir™-støvler

AlfaAir er i prinsippet et vedlikeholdsfritt materiale, og trenger kort oppsummert ikke annet enn rent vaskevann og riktig tørking. Det er riktignok viktig å rengjøre/ta vare på skoene for å opprettholde kvaliteten gjennom hele støvelens levetid.

HUSK!
Luftning etter hver langtur

Innleggssålene absorberer mye fuktighet og tørker raskere på utsiden av støvelen. De bør derfor tas ut etter hver tur slik at støvlene får lov til lufte skikkelig ut og tørke godt opp. Dette er spesielt viktig å huske på ved flere dagers turer. For sko med GORE-TEX Surround er det ekstra viktig at skoene får tørke godt, slik at det ikke blir liggende fuktighet i sålens luftkanaler.

Lett Alfa fjellstøvel med Gore-tex Lett og slitesterk ankelhøy tursko med Boa

Steg 1: Rengjøring av Alfa Air™

Sett aldri bort sølete støvler. Ved behandling av støvlene bør også lissene tas av, slik at du kommer til under disse. Når innleggssålen og lisser er fjernet, må smuss fjernes fra overdelen. For normale nivåer av skitt vil børsting med ALFA Skobørste Fullnarvet skinn og rengjøring under lunkent rennende vann være nok. For spesielt skitne støvler bruk da Alfa Clean & Refresh som er et effektivt rengjørings middel som fjerner flekker og skitt. Overmaterialet Alfa Air™ er vedlikeholdsfritt og skal ikke impregneres. 

Instrukser for rengjøring med Alfa Clean & Refresh:
1. Fjern løs skitt med en fuktig klut.

2. Rist flasken og spray jevnt på sko/støvelen.

3. Bruk en fuktig klut til å vaske på skoen.

4. Skyll eventuelt under springen eller tørk av med en klut.

Svært lett og slitesterk turskoMatlaging med stormkjøkken utendørs

Steg 2: Innvending rengjøring

Innleggsålene kan vaskes i maskin på 40 grader med vaskemiddel som fjerner bakterier på lave temperaturer. For å vaske støvlene innvendig anbefaler vi lunkent vann eller Alfa Clean & Refresh. Bruk ALFA poleringsklut for å tørke av skoen innvendig, og la støvelen tørke lenge (minimum noen dager). Dette kan fjerne ubehagelig lukt fra bakterier, og salter som tetter membranen og derfor reduserer skoenes pusteevne.

Vanntett tursko med AlfaAir™Alfa tursko med suverent sålegrep og god demping

Steg 3: Tørking av sko og støvler

Hvis du har hatt behov for å rengjøre skoene med vann må de få tørke godt før videre behandling. Det beste er å sette de i romtemperatur i 24 timer. Har du vasket dem innvendig, kan du fylle skoene med avispapir i 30 minutter først for å få ut størsteparten av fuktigheten. Sko tåler ikke for sterk varme og vi anbefaler å benytte tørketemperaturer under 37 grader. Plasser aldri støvler til tørk på en radiator, nær ovnen eller en annen varmekilde. Yttermaterialer ”skades" lett ved for sterk tørking; materialene kan krympe og miste eller endre fasong. For Alfa Air™ gjelder dette også dersom skoene står i direkte sollys, da materialet lett absorberer varme. 

Oppbevaring av sko

Oppbevar dine sko i romtemperatur på et tørt og godt luftet sted. Sko og støvler med Alfa Air™ overmateriale bør aldri stå i direkte sollys, da materialet lett absorberer varme. Ikke oppbevar støvlene dine på gulv med undervarme. Dette tørker ut gummien og forkorter sålens levetid.

Våte sko skal heller ikke oppbevares i fuktige rom eller i bilen. Det vil kunne dannes mugg, misfarging og ikke minst vond lukt. 

Med regelmessig pleie vil skoene gi deg lang tids turglede!

Slapper av i Alfa fjellsko Toppen av fjellet med Alfa fjellsko