Nyter solen i Alfa ullsko

Slik vedlikeholder du
ALFA ullstøvler

Riktig stell og vedlikehold er viktig for at dine Alfa sko skal holde seg tørre og pene over tid. Smuss og fuktighet har mindre effekt på velholdte sko. Her vil du få en grundig innføring i hvordan du kan ta godt vare på dine Alfa sko.

Vedlikeholdssett
Hvilke vedlikeholdsprodukter trenger jeg?

Med ALFAs vedlikeholdsett for ull får du alle produktene du trenger for å vedlikeholde skoene dine slik at dere får gode turoppleveler uansett vær i mange år fremover

Hvor ofte skal jeg behandle støvlene mine?

Hvor ofte du må impregnere skoene er avhengig av hvor mye du bruker dem, men i utgangspunktet må ikke ullmaterialer impregneres veldig ofte. Dette fordi lanolinen i ullen fungerer som en impregnering. 

HUSK!
Luftning etter hver langtur

Innleggssålene absorberer mye fuktighet og tørker raskere på utsiden av støvelen. De bør derfor tas ut jevnlig slik at støvelen får lufte skikkelig ut og tørke godt opp. 

Dame i et snødekt landskap

Steg 1: Rengjøring av ullstøvler

Sett aldri bort sølete støvler. Skal du vaske, pusse eller impregnere støvlene må du også fjerne lissene slik at du kommer til under disse. Når innleggssåler og lisser er fjernet, må smuss fjernes fra overflaten. For normale nivåer av skitt vil børsting med ALFA Skobørste Fullnarvet skinn og rengjøring under lunkent rennende vann være nok. For spesielt skitne støvler bruk Alfa skorengjøring-spray som er et effektivt rengjørings middel som fjerner flekker og skitt.

Instrukser for rengjøring med ALFA Clean & Refresh skorengjøringspray:

1. Fjern løs skitt med en fuktig klut.

2. Rist flasken og spray jevnt på sko/støvelen.

3. Bruk en fuktig klut til å vaske på skoen.

4. Skyll eventuelt under springen eller tørk av med en klut.

5. Gjenta hvis nødvendig. Deretter la støvelen tørke godt. 

Steg 2: Tørking av sko og støvler

Hvis du har hatt behov for å rengjøre skoene med vann må de få tørke godt før videre behandling. Det beste er å sette de i romtemperatur i 24 timer. Har du vasket dem innvendig, kan du fylle skoene med avispapir i 30 minutter først for å få ut størsteparten av fuktigheten. Sko tåler ikke for sterk varme og vi anbefaler å benytte tørketemperaturer under 37 grader. Plasser aldri støvler til tørk på en radiator, nær ovnen eller en annen varmekilde. Yttermaterialer ”skades" lett ved for sterk tørking; materialene kan krympe og miste eller endre fasong. 

Steg 3: Impregnering av ullstøvler

Alle våre ullstøvler er ubehandlet. Det er fordi lanolinen i ullen fungerer som en impregnering. Uansett lønner det seg etter en tids bruk å etter-impregnere for å beskytte ull-materialet.  

Alfa skoimpregnering -spray er effektiv impregnering som beskytter sko og støvler mot vann og skitt. Vår unike teknologi etterligner naturens egen kjemi, som et blad som er vannavvisende, og er både biologisk nedbrytbar, snill mot naturen, og kan fint påføres innendørs. Impregneringen er PFC-FREE, og flasken kan også resirkuleres.

Instruksjoner med Alfa skoimpregnering -spray

1. Rengjør skoen.

2. Rist flasken godt.

3. Spray på impregneringen over hele skoen/støvelen.

4. Tørk av overskytende impregnering med en klut.

5. Støvelen bør tørke i 24 timer for maksimal effekt.Med riktig vedlikehold blir ull betydelig mindre utsatt for at skitt fester seg. 

Steg 4: Hvor ofte skal jeg behandle mine ullstøvler?

Hvor ofte du må impregnere skoene er avhengig av hvor mye du bruker dem, men i utgangspunktet må ikke ullmaterialer impregneres veldig ofte. Dette fordi lanolinen i ullen fungerer som en impregnering. 

Oppbevaring av støvler

Oppbevar dine sko på et tørt og godt luftet sted, men ikke for varmt. Oppbevar aldri våte sko i fuktige rom eller i bilen. Det vil kunne dannes mugg, misfarging og ikke minst vond lukt. Ikke oppbevar støvlene dine på gulv med undervarme. Dette tørker ut gummien og forkorter sålens levetid, i tillegg til at sålene blir glattere.

Med regelmessig pleie vil skoene gi deg lang tids turglede!

Vintersol og Alfa ullsko på føttene