Teltur på sommer ved vannet Strekker ut etter hike

Vedlikehold av tekstilsko

Riktig stell og vedlikehold er viktig for at dine Alfa sko skal holde seg tørre og pene over tid. Smuss og fuktighet har mindre effekt på velholdte sko. Her vil du få en grundig innføring i hvordan du kan ta godt vare på dine fritidssko, tursko og fjellsko i tekstil fra ALFA.

Vedlikeholdssett
Hvilke vedlikeholdsprodukter trenger jeg?

Med ALFAs vedlikeholdsett for tekstil får du alle produktene du trenger for å vedlikeholde skoene dine slik at dere får gode turoppleveler uansett vær i mange år fremover

HUSK!
Luftning etter hver langtur

Innleggssålene absorberer mye fuktighet og tørker raskere på utsiden av støvelen. De bør derfor tas ut etter hver tur slik at støvlene får lov til lufte skikkelig ut og tørke godt opp. Dette er spesielt viktig å huske på ved flere dagers turer.

Jente i rosa kjole går i vannet

Steg 1: Rengjøring av tekstilstøvler

Sett aldri bort sølete støvler. Skal du vaske, pusse eller impregnere støvlene må du også fjerne lissene slik at du kommer til under disse. Når innleggssåler og lisser er fjernet, må smuss fjernes fra overmaterialet. For normale nivåer av skitt vil børsting med Alfa skobørste (fullnarvet skinn) og rengjøring under lunkent rennende vann og litt oppvaskmiddel være nok. For spesielt skitne støvler bruk Alfa skorengjøring-spray som er et effektivt rengjørings middel som fjerner flekker og skitt.

instrukser:
1. Fjern løs skitt med en fuktig klut.

2. Rist flasken og spray jevnt på sko/støvelen.

3. Bruk en fuktig klut til å vaske på skoen.

4. Skyll eventuelt under springen eller tørk av med en klut.

5. Gjenta hvis nødvendig og deretter tørk og impregner skoen umiddelbart.

Overmaterialet i den rengjorte skoen har nå mer åpne porer og vil da lettere absorbere vann. For å redusere vannopptaket må impregnering tilføres etter støvelen har tørket.

Stabile og komfortable fritidssko Sitter på bordet med Alfa tursko på føttene

Steg 2: Tørking av tekstilstøvler

Hvis du har hatt behov for å rengjøre skoene med vann må de få tørke godt før videre behandling. Det beste er å sette de i romtemperatur i 24 timer. Har du vasket dem innvendig, kan du fylle skoene med avispapir i 30 minutter først for å få ut størsteparten av fuktigheten. Sko tåler ikke for sterk varme og vi anbefaler å benytte tørketemperaturer under 37 grader. Plasser aldri støvler til tørk på en radiator, nær ovnen eller en annen varmekilde. Yttermaterialer ”skades" lett ved for sterk tørking; materialene kan krympe og miste eller endre fasong.

På tur med Alfa hverdagssko På tur med Alfa hverdagssko

Steg 3: Impregnering av tekstilsko

Alfa skoimpregnering -spay er effektiv impregnering som beskytter sko og støvler mot vann og skitt. Vår unike teknologi etterligner naturens egen kjemi, som et blad som er vannavvisende, og er både biologisk nedbrytbar, snill mot naturen, og kan fint påføres innendørs. Impregneringen er PFC-FREE, og flasken kan også resirkuleres.

Instrukser:
1. Rengjør skoen.

2. Rist flasken godt.

3. Spray på impregneringen over hele skoen/støvelen.

4. Tørk av overskytende impregnering med en klut.

5. Støvelen bør tørke i 24 timer for maksimal effekt.

Med riktig vedlikehold blir overmaterialet betydelig mindre utsatt for at skitt fester seg. Videre beskytter impregneringen mot rifter og skader på overmaterialet.

Mann løfter dame på fjellet

Hvor ofte skal jeg behandle skoene mine?

Hvor ofte du må impregnere skoene er avhengig av hvor mye du bruker dem. Hvis du ser at skoene begynner å trekke vann (mørke flekker) på enkelte punkter, er det tid for ny impregnering.

Oppbevaring av sko

Oppbevar dine sko på et tørt og godt luftet sted, men ikke for varmt. Oppbevar aldri våte sko i fuktige rom eller i bilen. Det vil kunne dannes mugg, misfarging og ikke minst vond lukt. Ikke oppbevar støvlene dine på gulv med undervarme. Dette tørker ut gummien og forkorter sålens levetid, i tillegg til at sålene blir glattere.

Med regelmessig pleie vil tekstilskoene gi deg mange års turglede!

Slapper av i Alfa tursko Slapper av i Alfa tursko