Andreas Orset

Andreas Orset

Andreas har på sine 25 år rukket å oppleve mye. Så og si hver morgen i over et år våknet han til lyden av en sildrende bekk eller kvitrende fugl. Verken klokka eller kalenderen bestemte dagen. Tenk å være ansatt for å gå tur ved norske fjorder og fjell! Ikke bare testet han norske høykvalitets-sko i sitt rette element, men i samarbeid med Norsk Friluftsliv og Visit Norway formidlet han også turglede, vakker natur og bortgjemte perler. Med lidenskap for friluftsliv, elsker han å dele og inspirere mennesker til å oppleve fine turøyeblikk.   

Andreas gikk Norge på kryss og tvers i over ett år som ALFAs Eventyrer. Vi tok en prat med Andreas, for å bli enda bedre kjent med han.  


- Hva er din favorittdestinasjon?
Senja, Troms


- Hva er det morsomste du har opplevd på tur?
Utvilsomt «Det Store Småmat»-øyeblikket på Hallingskravet. Det var midtvinters og jeg var alene langt til fjells. Den tradisjonsrike lokalretten småmat skulle stå for et skikkelig festmåltid i teltet. Problemet var at småsmåten var bånnfryst i en plastboks og jeg slet med å få isklumpen ut. Jeg satt ca en meter unna kjelen som sto klar på bensinbrenneren i teltet da det utrolige skjedde. Jeg presset på boksen og helt uforventet fikk isklumpen så stor fart at den fløy gjennom teltet. Det ble stille i det som føltes ut som en evighet, men som sikkert ikke varte mer enn noen millisekunder. Jeg fulgte isklumpen med blikket og så festmåltidet forsvinne gjennom luften. Det som så skjedde kan jeg nesten ikke tro. Småmaten i sin helhet landet oppi kjelen som balanserte på kokeapparatet. Ikke en dråpe småmat gikk tapt og kjelen sto utrolig nok støtt på brenneren. Jeg kunne nesten ikke tro mine egne øyne og visste ikke om jeg skulle skrike eller le. Jeg tror jeg endte opp med å gjøre begge deler. Så begynte jeg å tenke på hvordan jeg kunne filme dette utrolige øyeblikket, men jeg kom frem til at jeg ikke hadde klart å gjenta «Det Store Småmat»-øyeblikket om jeg hadde prøvd en million ganger.   

 

- Hva er ditt aller stolteste øyeblikk? 
Det er mye mestring i friluftslivet, men det aller stolteste var jeg nok da jeg gikk i mål på Eidsbugarden i Jotunheimen etter å ha vært på tur i 13 måneder. Det var en tur med oppturer og nedturer, gode dager og ikke fullt så gode dager. Men opplevelsen var verdt det. Jeg lærte så mye om meg selv og så fantastiske plasser underveis.

Selv om Andreas har Walk King som favoritt, takker han ikke nei til lave tursko når de passer anledningen. Klikke her om du ønsker å se alle fjellsko til herre og her om du ønsker å se tursko til herre.


11 RASKE MED ANDREAS

 • Tørket turmat eller hamburger? 

Hamburger

 • Lærsko eller tekstilsko? 

Lærsko

 • Sove lenge eller stå opp tidlig? 

 Stå opp tidlig

 • Nordpolen eller ekvator? 

Nordpolen

 • Ei god bok eller en film? 

En film

 • På tur med Jan Thomas eller Lothepus? 

 Kan jeg ta med begge? 

 • Lofoten eller Jotunheimen? 

Lofoten

 • Telt eller åpen himmel? 

Telt

 • En langtur eller mange, korte? 

Mange, korte

 • På tur alene eller sammen med noen? 

 Sammen med noen 

 • Facebook eller instagram? 

 Instagram