Xplore
En helt ny opplevelse på fjellski

Nå blir fjellskiutstyret like lett og smidig som ditt toppturutstyr.

Oppdag mer og oftere, med Xplore.

Velkommen til en ny generasjon oppdagere. Dere er ute tidlig og sent, for korte turer og lengre turer. Noen ganger for trening, andre ganger med smilepuls. Dere går til venstre der vi andre går rett frem, dere går opp den bakken der det aldri blir kjørt spor – og hver gang, er dere oppdagere av nye opplevelser. Opplev ditt nærområde på en helt ny måte.

Et godt samarbeid gir gode resultater

Xplore er et resultat av et godt og innovativt samarbeid mellom produktutviklere fra Alfa, Rottefella og Åsnes. Etter flere år med prototyper og tester ute i felten- er resultatet endelig ferdigstilt: Xplore

1.

En helt ny binding fra Rottefella

2.

Sko fra Alfa som er spesialutviklet for den nye bindingen

3.

I tillegg til dette har Åsnes utviklet ski som egner seg til Xplore konseptet

Ekspertens tilbakemelding på Xplore produktene

Hør hva Andreas Orset, Alfa-Eventyreren, har å si om Xplore.

Bindingene fra Rottefella

Bindingen fra Rottefella har bredere festepunkter enn en tradisjonell fjellskibinding og gir dermed bedre stabilitet. Du kan også tilpasse bindingen til terrenget. Bytt fleksen som kommer med bindingen til en hard fleks med mer motstand for mer kontroll, til morsomme nedkjøringer. Bytt til en free-pivot plate, som gir full rotasjon for mer komfortabel gange og energisparing i oppoverbakker. Den integrerte hælløfteren gir deg enklere gange oppover. Rottefella har i tillegg til dette forbedret gå-opplevelsen, ved å flytte ​rotasjonspunktet tettere på foten

Skoene fra Alfa

Xplore kolleksjonen til Alfa består av lette og stabile fjellskistøvler i klassisk og kontemporær Alfa design. Dette er støvler som egner seg like godt til lange turer, som til treningsturer. Ønsker du en kosetur, skileik eller andre vinteraktiviteter- egner de seg like godt til det. Sålen på skoene er konstruert slik at den skal være vridningsstabil samtidig som du skal kunne bøye skoen i tåballen. Dette gjør at du får en naturlig og fin gange samtidig som du har god kontroll på skiene i utforkjøringene. Yttersålen er, i motsetning til andre fjellskisko, laget i en myk gummiblanding med et grovt mønster som gir godt grep når man går på vinterføre uten ski på føttene. Dermed kan du gå trygt i de områdene du ikke får gått på ski. Med Xplore systemet vil opplevelsene dine på fjellski bli mer komfortable og du vil få stabile nedkjøringer. Toppturteknologien har med andre ord funnet sin vei til fjellskiverdenen.

Free A/P/S GTX

Den mest stabile og innovative støvelen for de som ønsker å utnytte stabiliteten i det nye Xplore systemet for optimal skihåndtering. Vedlikeholdsfrie materialer, integrert ankelstøtte, vinterforet GORE-TEX, varmeisolert mellomsåle, Boa Closing System og Integrert Recco redningsbrikke.

Link til produkt

Vista Advance GTX

Solide og varme skinnstøvler for lange dager på tur i kupert terreng. Premium Fullnarvet lær, vinterforet GORE-TEX, varmeisolert mellomsåle og memoryfoam.

Link til produkt

Skaget Perform

Ekstra høye støvler i skinn med god stabilitet og komfortabel passform for de som liker å gå på ski utenfor oppkjørte løyper. Nubuck skinn og varmeisolert mellomsåle

Link til produkt

Skiene fra Åsnes

Hybridskiene fra Åsnes er en miks av topptur og vanlige fjellski som vil gi deg bedre kjøreegenskaper.

Falketind 62 Xplore

Falketind 62 Xplore er spesialkonstruerte fjellski for Xplore konseptet. Superlette og kjørevillige fjellski med mye innsving. Skiene er konstruert med et spenn som gjør den fin å gå med, samt at det gir god glid med kortfell. Skien har også styrerand, noe som gir en totalpakke som er ideell for de som planlegger lengre turer i fjellet, og ønsker å kunne kjøre offensivt og lekent i utforkjøringene.

Bestill skipakke

Rabb 68

Rabb 68 er en superlett og kjørevillig ski som plasserer seg midt mellom fjellski og toppturski og egner seg ypperlig for de som ønsker seg litt bredere ski i løssnøen med Xplore konseptet. Skien har rocker/taper i både tupp og tail for å optimalisere kjøreegenskapene under alle forhold. Det lave spennet gjør denne skien meget god for nedkjøring, uten at man mister for mye av klatreegenskapene. Skien har også styrerand. En ideell ski for de som planlegger lengre turer i fjellet, hvor hovedmålet er å finne utforbakker hvor man kan kjøre offensivt og lekent.

Bestill skipakke

Er du klar for en fantastisk skiopplevelse?

Backcountry er en stigende trend blant vinterentusiaster. Enten du vil på topptur, eller utforske ditt nærområde i naturen. Enten du liker å tråkke egne spor og nyte gleden av å oppdage naturen for deg selv, eller om du sverger til merkede løyper i skog og mark. Eller hvorfor ikke begge deler? Med Xplore vil du få en helt ny opplevelse på ski.
Ses vi ute i naturen?